Rhyacophila larva

Kommenttitimppah - 02.01.2007

Rhyacophila vesiperhosen larva. Toimii oikeassa paikassa oikeaan aikaan varsin hyvin.

Kommentit

KommenttiNuorukainen - 06.01.2007

On muuten aika p*******n hieno perho! Taidankin sitaista pari tuollaista ;)


KommenttiI. Räty - 06.01.2007

Hieno perho, ei oikeastaan muuta huomautettavaa kuin että itse värjäisin pari enemmän noita selkäkilpiä mustaksi. Mutta nätti perho :)


KommenttiHäiskä - 06.01.2007

On hieno, kokeilepa joskus laittaa likasenvalkeasta strutsista tai vastaavasta kidukset vielä, kun kyseessä kuitenkin on kohtuullisen realistisen oloinen jäljitelmä.

Rätyä mukailisin minäkin tuossa selän sotkemisessa.

Ootko taivuttanu koukkua vai näyttääkö vain? Vai onko koukku jo valmiiksi aavistuksen käyrä?


Kommentti-Perhostelija- - 06.01.2007

Elikkäs, hieno perho ja hyvin toteutettu ja paljon ei voi paremmin sitoa, mutta omaan silmään enemmän mielyttää juuri edellä mainittu parin jaokkeen värjäystä mustaksi ja sit vielä itse tykkään nyppiä runkoa vähän että tulee sellainen "tuuhea" vaikutelma. Ja nämä tietenkin minun mielipiteitä ja vain meidän ihmisten silmiin vaikuttavia tekijöitä.
Kalaa tulee 100% varmuudella!..Hienoa työtä, jatka samaan malliin.:D


Kommenttimasi_hast - 06.01.2007

Koskisirvin (Rhyacophila) larvalla ei ole mustia jaokkeita, joten ei niitä jaokkeita mustaksi pidä värjätä jos jäljitelmän tekee ;)

Tuossa koskisirvin larvasta kuva: http://www.perhokalastajat.net/kuvagalleria/displayimage.php?pos=-413


Kommenttitimppah - 06.01.2007

Kiitos kaikille kommenteista. Tässä perhossa yritin jäljitellä mahdollisimman tarkasti, mutta kuitenkin yksinkertaisesti http://www.troutnut.com/specimen/559 tuommoista rhyacophilalarvaa. Selän scud backin olisi kyllä voinut sisäpuolelta tussata hieman tummeman vihreällä tussilla kuin tässä on.


Kommenttidransit - 06.01.2007

onotto


KommenttiJänes90 - 07.01.2007

Tyylikäs kalastusperho. Ei tuhon oikein muuta voi sanoa kun kaikki on kohdallaan. ;)


Kommenttitimppah - 07.01.2007

Niin ja tosiaan, koukkua hieman olen taivuttanut. Tuo lisää elävyyttä omaan silmään ;)


KommenttiLazzi - 07.01.2007

Jos olisin itse sitonut niin olisin tehnyt vähän lyhyempään koukkuun ja nyppinyt/harjannut noita villoja tuolta kiduksiksi ja jaloiksi. Mutta kuten edellä ollaan jo sanottu muuten mallikas perho.(Noi mielipiteet on siis vain mun, jokainen omalla tyylillään). Ja tuossa masi_hastin linkissä jossa on kuva koskisirvin eli rhyachopilan larvan selkä kilvet ovat tummia joten ne voi ihan hyvin tussata mustalla. :D:D


Kommenttitimppah - 07.01.2007

Todellakin, jokainen tekee larvansa tyylillään. Vielä korostaisin tässä että olen kyseisen perhon värit katsonut omilla kotikoskilla esiintyvien lajien kanssa yhteensopiviksi. Joka koskella kun samojen lajien värit tahtovat vaihdella joskus paljonkin.


Kommenttimasi_hast - 07.01.2007 (Muokattu 7.1, 20:43)

Lazzi: kun katsot kuvaa tarkemmin niin ei siinä kyllä selkäkilvet ole tummia. pää kyllä kuten tässä jäljitelmässäkin muttei nuo selkäjaokkeet ;) Vrt. siiviläsirviin niin näet sen eron: http://www.perhokalastajat.net/kuvagalleria/displayimage.php?pos=-6584

Minä siis edellisissä viesteissäni otin kantaa nuihin kommenteissa olleisiin ehdotuksiin, että lisää selkäjaokkeita pitäisi värjätä.

Tässä perhossa on siis aivan oikein jätetty selkäjaokkeet värjäämättä, on värjätty vain pääosa.


KommenttiK3tku^ - 07.01.2007

minä sanoisin että larvatkin on varmasti monen värisiä :D luulisi etteivät kaikki ole aivan saman värisiä ja onhan noita monia eri värisiä (:


Kommenttimasi_hast - 08.01.2007

K3tku^ > jep mutta tässä perhossa on kyse Rhyacophila eli koskisirvin larvasta :)


KommenttiI. Räty - 08.01.2007

Kyllä kyllä. Tuossa masi_hastin linkissä näkyy selvästi ettei selkä ole musta, mutta minä itse siis värjäisin pari kilpeä enemmän. Mutta eipä siitä sitten enempää, eihän?


KommenttiLazzi - 08.01.2007

Voi kun saisi kameraa jostain lainaksi niin laittasin omasta larvastani kuvan. No ehkei se musta ole mutta tummahko se on!! Meinaan se larva tos linkis. Se on tosiaan totta että larvojen värit vaihtelevat: veden värin, valoisuuden (onko josain kuopan pohjalla joki/puro tai ihan normaalilla paikalla) ja muiden muuttuvien tekijöiden mukaan. ;)


Kommenttimullomään - 09.01.2007

Värit vaihtelevat, joo, mutta koskisirveillä ei ole muuta tumma kuin pää.

Masi on täysin oikeassa.

Totta kai niitä kilpiä saa värittää pari lisää, mutta silloin toukka muistuttaisi enemmän mm. Hydropsyche-, Cheumatopsyche- tai Arctopsyche-lajeja.

Ja tässä oli siis kyse Rhyacophilasta.

Piste.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?