Kymin taika (sarja)

2/0 koukku perinteiseen tyyliin

Kommenttiplayer - 03.01.2007

Kymijoelle kaudelle 2007 tarkoitettu sarja, sarjasta puuttuu putkiversio. Kokosin perhoon värejä jotka on havaittu toimiviksi Kymijoella, myös parjattu fosfori valkoinen on toiminut siellä. Perhossa on vaikutteita joistain perhoista, kukapa niitä ei omiin perhoihinsa saisi.

Tenolle perhon takaosan valkoisen voisi vaihtaa silkkiin, jos niin haluaa. Kannattaa kokeilla alustaa valkoinen osa sinisellä tinselillä.

Kommentit

KommenttiJuho_K - 07.01.2007 (Muokattu 7.1, 09:53)

Kerrassaan hieno sarja. Sidonnan taso erittäin hyvä. Perhojen värit on mielenkiintoisia, ei ole tuommosta rungon väriyhdistelmää tullut eteen vielä, erityisesti tuo valkoinen on minulle täysin käyttämätön väri, värit kuitenkin sointuu hyvin yhteen, ottiperhon ainekset! Ei muuta kuin perhot uimaan vain ja pääsee kalaruokien tekoon.


KommenttiAnttiN - 07.01.2007

Hienoa sidontajälkeä! Pidän tämän perhon väreistä, eivät ole niin "tavalliset" ja tuo valkoinen runko on hyvä. Kerroppa taitavana sitojana mitä lohiperhoja on aloittelijankin helppo sitaista?


KommenttiLifemocker - 07.01.2007

No nyt on ilimeisesti Kymin värit kohallaan. Mustaa ja punaista ja voimakasta kontrastia. Mikseipä toimisi muuallakin, vaikkapa siellä Tenolla. Tuon kakshaarasen soudun muodot miellyttää eniten silimää. Se on myös erittäin siististi tehty, kuten muutkin sarjalaiset.
Hieman tulee mieleen Honkavuoren Erkin sidokset, etenkin kahdesta viimeisestä, kierrekin samaan suuntaan ;)


Kommenttiplayer - 07.01.2007

AnttiN.. Minusta kaikki tuollaiset joiden siivet on tehty karvan ja sulkasikasten yhdistelmistä on siiveen osalta niitä "helppoja", jos pitää kohtuudessa siipeen tulevat materiaalit. Elikä silloin en nimeäisi mitään tiettyä perhoa. Mutta jos haluat hyvän näköisen perhon ja jopa toimivankin suosikkini on Silver Grey jonka runkohäkiläksi laitetaan vaalean siniharmaa grizzle. Muita hienoja on Black Doctor, Red Drummond ja Jock Scott. Kannattaa kokeilla tekemällä omia versioita, saatavilla olevista materiaaleista. Täällä sivustoilla on monia perhoja muiltakin sitojilta joista voi aloittaa.

Juho, uimaan ne varmasti pääseekin, niiden kun pitäisi toimia Kymillä ympäri vuorokauden.

Lifemocker, silkka vahinko että kierre tuli noin päin ja samaan suuntaan kuin Honkavuoren perhoissa. Tulipahan kerrankin kierrettyä ne samoin päin kaikkiin.

Muuten, pyrstöt on kaikissa ehkä liian pitkiä, siten siivetkin.. makuasia tosin.


Kommenttiborsse - 07.01.2007

Valkorunkoisista perhoista tunnetuin tenolla lienee Honkavuoren Lato Karoliina, jota itse perhomestari piti parhaimpana kalastusperhonaan. Valkoinen runko mielletään perinteisesti sadekelin perhoksi ja itsekin tämän sidoksesi laittaisin sellaisella "tuhnukelillä" pyyntiin, joskin erilaisella silkillä eli tavallisella valkoisella. Tuo tenotyylinen on mielenkiintoinen sidos, perhon silhuetti on soutuperholle tyypillinen, ehkäpä hieman liikaa siipeä, joten pääsisi uimaan korkealla vedellä. Koukkuhan tässä on huono tenoa ajatellen, sillä kun se iso iskee niin ei tartu tähän koukkuun ainakin epäilen, siksi itse valitsisin vahvemman ja "ympyräperäisemmän" mallin esim. yllä olevan TMC 7999:n.
Tämä kaksihaarainen on hyvännäköinen perho Inarinjoelle aikoville, sillä siellä hieman ruskehtavassa vedessä käytetään tällaista hieman "pössäkkä" tyyppistä siipeä. Tuosta kymiläisestä en sano mitään kun en ole asiaan vihkiytynyt, mutta sidosjälki on hyvää ja tämä kierteen kiertäminen vastapäivään saa perhojen myyntitiskillä kummasti ostohalut paremmin heräämään, hyvä kikka jos myyt perhojasi.


KommenttiWalastaja - 07.01.2007

Täytyy pistää kopiokone lämpiämään ;)


Kommenttikesis - 07.01.2007

ihan pirun siisti ja huolellisesti tehty sarja. hienosti valitut värit. jos noilla ei tuu kalaa niin kalaa ei ole.. =)


KommenttiJuho_123 - 07.01.2007 (Muokattu 7.1, 13:35)

*Ravistaa kättä*.. Se on hyvä, että jotku edes osaa.. :) Jokainen perho on mallikas ja huolellisesti sidottu! Ei välttämättä taimenetkaan karsasta noita, kun tuota herliäkin löytyy! :O Tuosta keskimmäisestä jos tekisi muunnoksen, muuttaisin herliosuuden fosvoroivan vihreäksi, ja kurkun taakse toisen kurkun kirkkaan vihreästä kukosta.. Siiven sekaan voisi myöskin heittää jotain vihreää..??

Jätetääs asia kypsymään.. Erittäin onnistunut ja varmasti kalastava perho sarja! Tästä saikin paljon uutta ajateltavaa.. :)

EDIT: Ma tahtoo saada tupla bartleettejä!! :) Onko noita speyclavessa tai mistpoolissa??


Kommenttikjmakela - 07.01.2007

Oothan hienon sarjan sitonut, ei voi kuin kateellisena katsella;) Kun ei voi edes noita kuvia mollata;)


Kommenttiplayer - 07.01.2007

borsse, sidoin aluksi sen kakshaaraisen, oikeastaan ihan sinun perhot ja Teno mielessä. Arvelinkin siinä tenotyylissä olevan liikaa siipeä, sidoin sen TMC:n 202:lle ihan Bartleet-tyypin näyttävyyden takia ja käytettäväksi taimenelle. (toivottavasti kukaan ei tarjoa tuohon 2 koon koukkuun sidottua lohelle, 1-koko onkin eri asia) Supreme-mallissa Partridgella olisi tukevampi koukku, käyrempi tosin, joten tartunutta kalaa voi vähän rohkeemmin pidelläkin. Siivet on Kymin mitalla koottuja, koska sielläkin vesi sameaa ja ruskahtavaa. Kierre tosiaan "sattui tulemaan noin päin", ei mikään tietoinen juttu.
Walastaja, teet hienoja putkia, tee tästä näytille putkiversio (putkessakin voi käyttää karvan seassa sulkamateriaalia).
kesis, toivoa sopii että ne lohille kelpaisi, ne kun on tunnetusti kriittisiä arvioitsijoita.
Juho, osaat sinäkin näitä tehdä ja mukavaa jos noista poikii sinulle ideoita.
koojii, turhaa kateutta ei noissa vielä olla sidonnallisesti onnistuttu.. kalastuksellisen voi arvioida kun joku tekijämies sitoo jonkin niistä siima päähän. Kuvat oli ongelmallisia ottaa, kun on tälläisiä nuhrupäiviä ollut. Näissä kuvissa on päivänvalolla varustettu valopöytä alla ja loisteputket päällä, taustana PC:n näyttö. Eikä ne vieläkään onnistu, kun ei ole jalustaa kameralle.


Kommenttiplayer - 07.01.2007

Juho 123, tuo valkoinen osa perhoissa on fosforoitu, eli se hohtaa pimeässä jos se "ladataan" vaikka taskulampulla. Kymillä ne oli kovaa valuuttaa aikoinaan.


KommenttiAnttiN - 07.01.2007

Kiitos vinkeistä ja vaivannäöstä! Perhot jotka mainitsit, näyttävät kohtalaisen helpolta sitoakin mutta näin alkuun yritän tehdä tuon Silver Greyn :) Nyt ei muuta kuin kauppaan ostamaan tarvikkeita ja sitomaan ;)


Kommenttiborsse - 07.01.2007

Nuoremmille kalamiehille tässä on hyvä oppi, kannattaa sitoa erikokoisiin ja erityyppisiin koukkuihin samaa perhoa, sillä useasti on huomannut että samanlaiset perhot kalastavat erilailla eri kokoisina.
Ei siinä tenomallisessa niin paljon sitä siipeä ole liikaa, mutta keskikesällä normaaliveden aikaan siinä on liikaa, mutta kun tulee taas vuoden 2001 kaltainen kesä, jolloin koko kesän vesi oli korkealla, niin silloin tämä olisi ollut kohdillaan. Mutta se kesähän oli kalantulon kannaltakin ihmeellinen.
Se vielä on hyvää ettet ole tukkinut niitä viidakkokukkoja, keskikesän pyytöjä.


KommenttiWalastaja - 07.01.2007

Player, katellaan katellaan ;)


KommenttiWalastaja - 07.01.2007

Tässä ois playerille Idolsin aikana väännettyä, ylimmän perhosi väritys säily jotenkin, mutta fiilis jäi uupumaan :(


KommenttiWalastaja - 07.01.2007

Ja alapuolelta vielä, niin näkyy runkoakin.


Kommenttiplayer - 07.01.2007

jopas jotakin.. kyllä tuon pitäisi Kymille kelvata.. sinistä kaipaisi joko siipeen tai sivuun. Mutta kaiken kaikkiaan hienosti tulee Kymijoen putkiperhon tyyli näytille, eikä näy SpeyClaven kurssi menneen hukkaan. Hieno putki Walastaja.


KommenttiJ-L - 08.01.2007

hieno nähdä sama perho eri mallisissa koukuissa...oot näemmä treenannu noita sikas siipisiä perhoja!!!HIENOJA perhoja kaikki kollme.


Kommenttiplayer - 08.01.2007

Tarkoitatko niitä alempia.. itse asiassa niitä on ollut käytössäkin pari vuotta,ei vaan ole ollut intoa laittaa niitä esille, kun on kiinnostus oppia sitomaan paremmin noita levyversioita.(tässä sarjassa tuo levysiipi ei ole hyvä) Sidon irtosikassiivet aina vähän tuuheammiksi, kun käyttöpaikkana on tuo Kymi ja sen eri haarat.


KommenttiWalastaja - 08.01.2007

Sivuihin oli tarkotus pistää sinistä, mutta rupes hävettämään Idols-kokelaiden puolesta niin paljon, että perhonkin posket punastu ;)


Kommenttiplayer - 08.01.2007

No ihan aiheesta.. hävettää syntymäkaupunkini puolesta, parempi posket punasena kuin kylmästä sinisenä.


Kommenttiplayer - 10.01.2007

Lienee aika kiittää antamastanne palautteesta joka ei tällä kertaa ollutkaan kriittistä, mukavan positiivisiä olitte tällä kertaa. Jos joku sidoskelee näitä perhoja, toivon saavani palautetta myös käyttörintamalta.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?