Kymin punanokka

Kommenttiplayer - 03.01.2007

Testaamaton kauden 2007 tulokas. Ajatuksena oli sovittaa perho toimimaan Kymijoen Siikakosken haarassa auringonlaskun aikaan(iltaan). Tokihan se saattaa toimia muinakin vuorokauden aikoina.
Valitan kuvan huonoa laatua. (mikä on sääli, koska tässä on yksi siisteimpiä minun tekemiä runkoja)

Kommentit

KommenttiJuho_123 - 08.01.2007

Huh! Kaikki edellytykset toimia, näin niinkuin sitojien puolelta, mutta mistäpäs sitä tietää niiden kalojen oikkuja.. Runko on kyllä silmiähivelevän hienosti ja maltillisesti sidottu! Voihan kekkuman komulainen, jos olisit vielä laittanut tuohon kaksoiskierteen, joiden väliin mustaa silkkiä! :)
Olet kyllä todella hienosti saanut myös laskeutumaan tuon crestin/kateen! Itselläni kun tahtoo siinä olla onkelmia..

Mutta erittäin kalastavan näköinen sidos ja ennen kaikkea: Hyvin sidottu!


Kommenttiplayer - 08.01.2007

Molemmat crest:it on käsittelemättömiä, eli päästä irti ja suoraan kiinni. Pidetäänpä kierre ehdostus mielessä, kuulosti oikein hyvälle.


Kommenttiplayer - 08.01.2007

Juho, ne crest:it, niinkuin tuohon ylle laitoin, jos crest on suoraan päästä otettuna sivusta sopivan muotoinen ja päältä katsoen edes kohtuullisen suora, sido sellainen suoraan paikoilleen. Crest:in ruorista poistetaan sikaset kiinnityskohtaan asti, tukevasti kiinni pinseteillä kiinnityskohdan takaa ja taita varovasti ruotia. (taittokohtaan kannattaa laittaa vähän lakkaa koska siitä tuli nyt se heikoin kohta) Paikailleen laitossa pyrin saamaan ruodin koukun silmän läpi, sidontalangalla sopvasti kiristämällä haetaan crest:ille oikea asento, lakkaa ja odottelua.
Jos crestin muoto ei ole hyvä, höyrytä se ja laita sopivan muotoiselle pinnalle kuivumaan. (crestin muotoilu onnistuu kastelemalla se hanasta tulevan kuuman veden allakin) Crestin muodossa ainakin minusta pitäisi noudattaa siiven yläreunan muotoa. Auttaako nämä vinkit Juho?


KommenttiJ-L - 08.01.2007

no per..les! aitoa silkkiä sitä on ruvettu oikeen "herkuttelee".niin ja oikeessa oot runko on vähintäänkin herkullinen...mites ootkin saanut tuon tinselin noin tasaiseksi?hei! sellainen asia pisti silmääni tuossa siivessä,että tuo kultafaskun pyrstössä oleva kuviointi muistuttaa aikas lailla tuota kotoisamman faskun kuviota.elikäs oisko pahasti"raiskattu"jos korvaan kultafaskun tuolla kotimaisella?


Kommenttiplayer - 08.01.2007

J-L, hela on hopean värinen metallilanka, siis wire. Yritin petrata se kiertämistä, eli se on kierretty normaalisti kiinnityskohdasta taaksepäin, kynnellä joka kierroksella avitettu koukun silmää kohti samalla lankaa kiristäen. Kiersin sen lakatun lanka pohjustuksen päälle, pariin kertaan ohuella lakalla lakattu vielä.
Tuo kultafasu on sellaista irtopalana myytävää, eli ei niitä kokonaisia Veniard:n sulkia. Kyllähän se kotimainenkin käy, oma kotimainen on jäykempää kuin tuo kuvan perhon fasu.

Tuossa silkissä on sellainen hieno sävy mitä ei siinä vakio flossissa ole, tosin se ei ehkä kestä samalla tapaa. No, riittää jos muutaman kympin kestäisi, silloinhan perho on kyntensä näyttänyt. Tämä perho sai alkunsa tekemästäni Red Drummondista, tuo runko sävy kiinnosti, tarvittiin vain simppeli siipi.


Kommenttisaku - 08.01.2007

heh, tarkasti oot paikan määritelly missä tuo perho tulee kohtaamaan kuoleman. :) voeh ku tulis äkkiä tilaus postista ni pääsis itekki situmaan vähän järeämpää tarjottavaa ku larvat tai pupat. uus penkkiki oottelee jo kakshaarakoukkua. ite perhosta: nätti ku lohi pienenä. uskomattoman hieno runko, sääliksi käy kalaa joka tuon näkee -> lohikeittoon.


KommenttiJuho_K - 08.01.2007

Sidonnallisesti en keksi mitään parannettavaa, loistavaa jälkeä. Perhossa on hyvät värit, mukavan säväyksen siipeen antaa tuo oranssi hanhi.


Kommenttiplayer - 08.01.2007

saku, Kymillä ei käytännössä ole kuin tuo yksi haara, jossa perhovapavispaajana voin käyttää tätä perhoa. Onhan siellä kalastettavaa aluetta jonkun matkaa, mielessä oli tietty kohta, monttu ja ajankohta. Hienoa, saadaan porukkaan lisää väkeä.
Juho, jotekin vaan näytti että siipeä pitää keventää jollain, sitä se oranssi kaista löytyi. Niin, aina jotain korjailtavaa olisi.. vaikkapa saisipa tehtyä puolitusinaa samanmoisia rasiaan, alussiiven amherst:it saisi tulla paremmin esiin.


KommenttiJuho_K - 08.01.2007

Joo sen kyllä heti huomaa jos siivessä käyttää pelkkiä tummia värejä niin se antaa todella raskaan olemuksen koko perholle.


Kommenttiborsse - 08.01.2007

Player panostaa jo kesään. Mielessä välkehtii jo tietty monttu ja ajankohta, sekä silkitkin on jo vaihtuneet aitoon. (Pakko oli itsekin tehdä silkkitilaus että pysyy ajan hermolla). Tässä perhossa näkyy hienosti, miten strutsi kaartuu kauniisti perän päälle kun se oikein sidotaan. Kymin väreistä en sano muuta kun että eikö vesi kymillä ole aika tummaa, joten tummia pelejä kai silloin on tarjottava. Perhohan on niin hieno että hienot miehet laittaisivat sen lakkiin, mutta kalamiehet siiman päähän.


Kommenttiplayer - 08.01.2007

No, punamusta ja keltamusta on niitä Kymiläissuosikkeja, vesi on riippuen sateista tummasta sameaan. Tuossa on punaista ja mustaa, ruskea veden sävyyn ja vähän huomiovärejä. Nyt pitäisi tosiaan saada aikaiseksi samanlaisia jokunen, ettei tuu ikku jos ainokainen viedään. Tuossa silkissä on hieno väri.


KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 09.01.2007

Tämä perho innoitti minutkin pitkästä aikaa sidontapenkin ääreen. Todella maukkaan näköinen sidos, jotain tekisin itse toisin, mutta näette vielä senkin;)


Kommenttiplayer - 09.01.2007

Juutuan soutelija, mukavaa että perhoni innoitti sidoskelemaan... odotan mielenkiinnolla mitä on tulossa.


Kommenttiplayer - 12.01.2007

Kiitos mielenkiinnostanne punanokkaani kohtaan, mukavaa kun tämä perho herätti näinkin positiivistä mielenkiintoa.


KommenttiTOT - 12.01.2007

Tosi hieno perho ja noi värit sopii just mun silmään, ja varmaan kalanki:) mite muute ton levysiiven saa noin hienosti mul se aina jotenki rypistyy ku kiinnittää sen koukulle?


Kommenttiplayer - 12.01.2007

TOT.. laitan ne kevyesti kiinni alkuun kahdella kierroksella, jää varaa asetella ja liikutella siipeä. Kun siipi on kohdallaan sitten kireämpiä kierroksia lankaa silmää kohti kiristäen. Hankala asia selitettäväksi.. Rypistyy ne minullaki nainakin osittain. Yksi mitä kannattaa kokeilla on viritellä siipi jo irrallisena oikeaan muotoonsa. Auttoiko?


KommenttiTOT - 12.01.2007

Juu, autto hyvin kiitti neuvoista

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?