Hämärä Ilta

Kuivana

KommenttiJuho_123 - 03.01.2007

Yritin löytää mahdollisimman tummia värejä, pienellä väri vivahteella kumminkin.. Mielestäni onnistuin kohtuullisesti tavoitteissani.. Virheiksi voisi sanoa tuota perän pohjustuksen ennenaikaista loppumista ja kierteen värittömyyttä.. Tosin kierre kylläkin hohtaa vitivalkoisena sitten vedessä, mutta näin kuvan läpi katsottuna virhe ehkä sekin.. :)

Pää on vasta kertaalleen lakattu..

Kommentit

Kommenttiplayer - 08.01.2007

Kyllähän sinä tästäkin kalastusperhon olet tehnyt. Tuo kelpaa Kymin lohellekin. Jälleen hyviä asioita koottu perhoon.

Välttämättä en ole ymmärtänyt tuota perhojen märkäkuvaus ideaa, vedessä kun tuo siipi on kuitenkin auki. No ehkä se kertoo karvan määrästä jotakin.

Parannus ehdotuksia:
* perhon rungon voisi pohjustaa kakshaaraan samoin kuin olit tehnyt siihen yhteen perhoon, pohjustukseen voi käyttää jotain edullisempaa lankaa kuin sidontalanka. Samalla voi täyttää tuolle koukkutyypille ominaisen notkon.
*esimerkillisen rohkeaa laittaa valkoinen kierre, tuossa mustassa osassa likimain kaikki kuitukierteet enemmän tai vähemmän menettää värinsä, neon värit saattaa erottua.

No siinähän ne sitten olikin.


Kommenttisaku - 08.01.2007

nää märkäkuvat on rumia ja ei tosiaankaan kerro perhosta mitään oleellista, materiaalin värin märkänä mut eipä paljo muuta.


Kommenttiborsse - 08.01.2007

Tämä märkäkuva osoittaa kyllä sen että kierrettä ei näy mustan osalta kuin nimeksi ja olisiko punaisen perän etupää jäänyt pohjustamatta kun kuvassa näkyy musta väli eli onko punainen muuttunut tältä osin tummaksi? Nämä koukut kyllä tekee perhosta jotenkin erikoisen näköisen tämän notkoselän takia. Nyt ei olla oikein siinä tasossa jossa on juho on totuttu näkemään. Mutta en kyllä epailisi yhtään etteikö tällä kalaa nappaa.


KommenttiJuho_123 - 08.01.2007

Eittämäti pieni paatuminen vallitsi kun sidoin tuota, joten perho on se mukainen.. :( Kyllä on tulossa parempaa tuutista jos vain saisin tuon siiven vielä kohtuulliseksi.. Tulossa on erittäin räikeä perho!

Tuo borssen viesti herätteli minua, joten kiitokset siitä ja hyvä kuulla, että minunkin perhoillani on jo jonkin asteinen taso.. :)

Tänään kävin koulun jälkeen hakemassa sidontamatskuja, joiden hinnaksi kertyi 25e. Sininen, punainen, oranssi, musta silkkirullat, punainen, keltainen ja vihreä hanhipussit ja vielä viisi noita frödiinin koukkuja ja yhden tuplan.. Noista olisi tarkoituksena kehitellä jotain.. :) Ai joo, ja tosiaan ostin myös small kokoista soikea hopeaa.. (UNI-French)


KommenttiJuho_123 - 08.01.2007 (Muokattu 8.1, 22:10)

Ja borsse, perhon selostuksesta kopioitu:
"Virheiksi voisi sanoa tuota perän pohjustuksen ennenaikaista loppumista ja kierteen värittömyyttä.."


Kommenttiborsse - 08.01.2007

Kyllä perhosi ovat syksyn mittaan parantuneet ns. silmissä, tämän kohdalla on tapahtunut pieni notkahdus, mutta uskon yleisen tason pysyneen kuitenkin ennallaan, jos ei jopa parantuneen. Virheistä en tiedä niin sanoa, nimittäin tuollainen tumma "rantu" saattaa olla se jokin mikä kalaa viehättää ja kuten player totesi kierre on osoitus ennakkoluuloisesta rohkeudesta tehdä jotain muuta kuin "perussitojat". Tinseleistä parasta on muuten Frenc tinsel. Rullassa pitäisi olla UTC merkintä, ei tule aluslanka esille.


Kommenttiborsse - 08.01.2007

Piti oikein käydä rasiasi läpi ja vertailla siitä ensimmäisestä perhosta oikean rasian poolella (Bridge) tähän perhoon, niin erohan on kuin yöllä ja päivällä. On opittu parin kuukauden aikana levysiivet ja oravasiivet. Persoonallinen oma tyyli alkaa löytyä, joten edellytyksiä on vaikka mihin. 25 euroa on iso summa rahaa, mutta hyvään tarkoitukseen olet rahasi laittanut ja tulevaisuudessa sitä voi pitää sijoituksena.


Kommenttiplayer - 09.01.2007

borsse, tarkoitit kai "ennakkoluulottomasta rohkeudesta".. no tärkein kuitenkin ajatus sanojesi takana, minustakin Juhon perhojen kehitystä on kiva seurata. (kuten muidenkin sitojien) Uusi koukku tyyppi tuo aina ne alkuvaikeudet ennen kuin löytyy tyyli sitoa perho siihen. Valoitit tuota perhon kastamisesta sen toisen puolen, rungon sävyjen testaamisen, siitäkin siis plussat Juholle.

Totta on sekin että pienet poikkeavat rakenteet perhossa saattaa tehdä siitä ottavan. Parasta mitä sitojat voivat tehdä on kokeilemisen rohkeus, tehdä asiat poiketen perinteistä kuitenkin niitä kunnioittaen. (vaikka esimerkiksi FQSA:n Tero Lanneksen voittoperho) Minusta asia pätee mainiosti vaikka kalastusperhoihinkin. Täällä sivuilla on käyttäjinä nuoria sitojia joista toivon jatkossakin kehittyvän näitä mestarisitojia.
Vaikka me "papat ryöpytämme ja tyrkytämme mielipiteitämme" toivomme kuitenkin että pesette meidät sekä sidontataidoissa että taidoissa tehdä ottavia perhoja. (ja niin se näyttää tapahtuvankin)


KommenttiJuho_123 - 09.01.2007

Tuo kamasanin tupla on eittämäti kinkkisin koukku mitä tiedän.. Pitänee yrittää kartioida sitä seuraavalla kerralla, mutta nyt seuraava tupla on partridgeläinen, joten katsotaas sidonnallinen ero sitten..

Oppiminen on hieno tunne ja se tunne voipi olla yksi iso seikka, miksi minä näitä edes väkerrän.. Aina oppii jotain ja saa siitä uusien inspiraatioiden atmosfäärin.. :)

Levysiivet taitavat olla se heikko happisin osaalue, mutta kettu siipiset se vahvin.. Katsotaas tässä, mitä sitä eniten sitten aina sitoo.. Nyt ollut pidempi oravasiipi putki takana..

Mut nyt täytyy lähtä pysäkille, ettei myöhästy koulusta.. :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?