Teno 4

KommenttiSalar - 18.01.2007

Kommentit

Kommenttiplayer - 24.01.2007

Eipä tätä kai paremmin voi sitoa, olkoonkin että siiven sikasmäärästä voi tulla mielipiteitä. Minusta se on Tenolaiseen hyvä siipi.


Kommenttiolof - 24.01.2007

niin, mun mielestä liian harvasiipi jos on sidottuna noin pystyksi. Siipi ei vain kannata tarpeeksi koukkua ja runko laahaa.. Ei pelaa. Jos seassa olis jotain jämympää matskua niin ehkä sitten. Sidos on muuten kyllä teknisesti siisti. Ainoastaan siipi prakaa..


Kommenttikorpikalle - 24.01.2007

Niin eipä tuota paljon tuota paremmin, muuten kuin siiven osalta sitoa :)
Sidotko aina perhojen rungot näin siististi :O Ja mitä silkkiä olet tässä käyttänyt? Näyttää nimittäin aika älyttömän hyvälle.


Kommenttiplayer - 24.01.2007

Olof, olisko kyseessä salar:ilta eräänlainen työnäyte..
...en pokannutkaan mitä materiaaleja siivessä on. Tosin enpä aio muuttaa kantaanikaan, kun en ole kurkea siivessä kokeillut. Perho on hieno ja sidontajälki myös.


Kommenttiborsse - 24.01.2007

Tenoperhoraati akselilla Vantaa-Rovaniemi, ruoti puhelinkeskustelussa myöskin tuota siipeä ja tuli siihen tulokseen että siipi on liiaksi pystyssä, eli enemmän rungon myötäisemmäksi ja jotain se kaipaisi lisää tuonne siiven alkupäähän, olisiko katteeksi mallardia hyvä valinta? Lisäksi rungon värithän on jo voimakkaat, joten ehdotuksena häkilään esim. helmikanaa joukkoon. Sidosjälkihän on todella hienoa, kalastusperhoksi liiaksikin?
Kummallakaan meistä manu ja minä ei löytynyt oikein selitystä kelistä, jolla tätä käyttäisi ja manullakin oli ainoastaan yhden kunnon lohennykäisyn verran kokemusta. Noin niinkun yleisesti ottaen soutelisin tällaista perhoa siellä missä keltaisen eri sävyt ovat olleet ottavia, manu mainitsi tenolta ainakin Levajokisuun tienoot.


KommenttiSalar - 24.01.2007

Kiitokset kommenteista!

Häkilän ruodot teki temput ja nosti siiven pystyyn :). Minunkin silmääni olisi siipi paremmalta näyttänyt, jos se olisi enempi rungonmyötäinen. Tosin kuitenkin luulen, että se on kalastuksen kannalta aivan sama onko siipi sidottu noin vaiko rungonmyötäiseksi, virtahan sen siiven kuitenkin painaa matalaksi. Huomioi kuitenkin edellisessä lausessa sana "luulen", sillä näiden soutuperhojen uintijuttuihin ym. sielunelämään en ole juuri perehtynyt :).

Vaalaman Teno-sarjasta juuri tämä resepti on mielestäni rumin, mutta tuo neliosainen silkkirunko jotenkin viehätti minua ja sittenhän sen joutui sitomaan... Harmaa mallardkate olisi näyttänyt varmastikin todella hyvältä, mutta halusin sitoa tämän alkuperäisreseptin mukaan.

Ja Korpikalle, nykyisin minulla on tapana sitoa kaikkiin perhoihin, myös kalastusperhoihin, rungot niin hyvin kuin vain osaan. Keltainen silkki on Ken Sawadan tavaraa ja punainen on ihan perus-Unia.

Joel


Kommenttiplayer - 24.01.2007

Hyvä asenne. Niin, netissä on esim. Keräsen perhoja jotka on uimasilla käyneet ja siipi on kokolailla rungon myötänen. Löytyy sellaisia omastakin kalastusrasiastani.
Tämä Teno nelkku voisi toimia Kymillä aurinkoisella kelillä, siksipä tuolla jonossa esille tulossa vilkkuu kahdetkin Liikennevalot. Enpä usko että niissä rungot on tätä salarin tasoa, mutta niissäkin on haettu samaa ideaa runkoon ja sellaiset on toiminut Kymillä (simppeleinä versioina tosin).

Minusta hyvä asia kuitenkin laittaa tämä perho esille jo pelkästään rungon takia.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?