Kymin Manu

Kommenttiplayer - 23.01.2007

Omistan perhon Mauno "Manu" Bogdanoff:lle, kiitokseksi nasevista kommenteista täällä perhorasiassa. Manun mielestä etelän elävän (vaikka itse vaikuttaakin Vantaalla, siis ”naapurissa”) pitäisi kokeilla ohutsiipistä perhoa, siis kalastusperho testikäyttöön Kymijoelle olisi tässä kyseessä. Kurkusta tuli turhan tuuhea joten sitä voisi ohentaa. Siiven materiaali määrä on enemmän minun makuuni sovitettu.

Kommentit

KommenttiJ-L - 30.01.2007

njaahas! runko ja kierre todella "rouheet".onkos tuo vyö riikinkukkoa?
siivestä sanalla,että nätti...enämpiä en lähde siipeä arvioimaan...kokeneemmat tehköön sen jos siitä paranneltavaa löytävät.


hyvää"töytä"


Kommenttiplayer - 30.01.2007

Jii-ällä, jep, vyö on perusvihreä riikinkukko. (laitan jossain vaiheessa esille erään toisen mallin jossa vyöt on magentaa riikinkukkoa).

Siipi tähän ei ihan tullut omaan makuuni, liian matala, mutta saas nähdä mikä on raadin arvio.


KommenttiJ-L - 30.01.2007

no jyy noi siivet taitaa olla enemmänkin maku asioita riippuen sitojasta...toinen tykkää äidistä toinen tyttärestä,mutta onneksi kala tekee lopullisen arvion...ja mulla on aika hyvä"kutina"tän perhon suhteen.

mistä oot muuten hommannut aitoa silkkiä ja mitä maksoi,... jos saan tiedustella...

...näyttää tosi hyvältä


KommenttiPERHON HEITTÄJÄ - 30.01.2007

Siipi: hieno
Perho: upea

Joo hienon perhon oot sitassu, tuo varmaan pelittää siellä missä vaan lohta on;)

Minun mielestä tuo kurkku on hyvä ja saa se olla välillä tuuheakin.


Kommenttiplayer - 30.01.2007

J_L, Jos nyt en väärin muista tuo on Kalastin-liikkeestä Helsingistä. Olisko Lagartun kieputtanut sen rullalle, siinä on kuus-seitsemän "säiettä", siis nippua ja helaan olen käyttänyt nykyään kahta. Silkissä on tarkaan katsoen keltaisia pigmenttihippuja. Hinta on ehkä 5-6 euroa, eli ei mikään suhteettoman kova, huonoa on vähäinen sävyskaala. Työn alla on eräs toinenkin vaihtoehto silkki, värejä on sitten jo satoja. Mutta täytyy ensin tilata koe puolat, sitten voi tiedottaa enemmän, jos homma toimii.

Perhon heittäjä, kiitos vaan, vähempikin riittää.. perho muistuttaa ehkä liikaakin Huuhkavaaralais-sarjaa (jonka "isukiksi" on pakko tunnustautua, mutta onneksi Ville_K suostui "adoptoimaan" suurimman osan laumasta).


Kommenttiborsse - 30.01.2007

Hieno perhohan se on! Rungon värit viittaisivat mielestäni pilvipoutaiselle kelille, hieman kylmemmälle sellaiselle. Tenolla tällaisen kyttö-aika alkaisi tuosta viikkoa ennen juhannusta ja jatkuisi aina heinäkuun puolenväliin saakka. Siiven materiaalimäärä riittänee minulle, joskin karvaosuus saisi mielestäni olla hieman pitempi. Mieltä kuitenkin askarruttaa tuo kettu, itsehän en kettusiipiä sido, mutta sellainen on mielikuva tästä karvasta, että sitä pitää laittaa enemmän kuin esim. oravaa, eli riittääkö tämä karvamäärä? Eihän tuo häkilän siikasmäärä liikaa ole, mutta minun makuuni aavistuksen liian pitkä. Värithän koko perhossa on hyvät, eli voimakkaita kontrasteja ei ole kuin tuo perä, mikä pitääkin olla iskupisteenä.
Kaiken kaikkiaan hieno kalastusperho, joka kyllä siimoissani saisi paikkansa.


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 30.01.2007 (Muokattu 30.1, 16:28)

Toiset tykkää äideistä ja toiset tyttäristä,mä molemmista.Eikös se oo hyvä olla rasiassa sekä matala että korkeasiipisiä perhoja,sekä tuuheita että vähemmän tuuheita,pitkä- ja lyhytsiipisiä jne.On sitten valinnanvaraa erilaisiin vesiin ja tilanteisiin.Mutta tuo perho,väriskaala asiallisen hillitty maanläheinen ja sen rikkoo tuo punainen perä ja crest.Iskupiste/ärsyke kenties?


Kommenttiplayer - 30.01.2007

borsse, niinhän sitä kettua on ollut tapana käyttää, "otetaan nippu ja eiku lisää". Katotaas kelpaisko Hämeen Borsse sinulle, se kun on ihan vartavasten sinulle sidottu. Ehkäpä molemmista tulee tehtyä tuplakaksoiskappaleet, että saat Kymin Manun ja oman nimikkoperhosikin kokeiluun.

liianpitkänicci, valitsin tieten oranssin jatkeen, iskupistehän se on. Vaihtoehtona voisi olla keltainen, mutta ei ollut tuota ranskan silkkiä siinä värissä. Olipa penkissä sinisellä jatkeellakin oleva vaihtoehto, mutta se oli liian kylmäsävy.


Kommentti-manu- - 30.01.2007 (Muokattu 30.1, 17:40)

Etelänmies sitten sitaisi tällaisen. Täältä pohjoisesta katsoen näyttää etelänmies onnistuneen kasamaan ihan varteenotettavan perhon.
Värisommitelmassa pistää silmään myönteisesti siiven ja runkohäkilän +kurkun yhteen soinnutus.
(ohoh, olipa hienosti sanottu, tuskin itsekään ymmärrän)
Tälle sitten kelisuosituksia? Olisikohan puolipilvinen, vesi humuspitoinen, johon tuo jatkeen värivalinta viittaa? Annetaanko ajan näyttää mihin ja milloin perho pystyy?Ei aseteta tulokkaalle liikoja rajoituksia kelin suhteen.
Yhtäkaikki, perho on varmasti kalastava. Hyvä ja sointuva nimikin hällä. Hyvä!

ps.Kymijoellakin tuli käytyä. Joulukuun toinen päivä ,ilma astetta +7 ja soutukalalla keskellä kaupunkia. Tykkäsin!


Kommenttiborsse - 30.01.2007

Jään innokkaana odottelemaan mitä tuleman pitää. Sukujuuret on hämeessä, tarkemmin Riihimäellä, jossa mummolassa lapsuuden kesät Patastemäessä tuli vietettyä, joten kyllä hämäläinen perho pakostakin kelpaa.
Taitaa tuo tämän perhon nimikkomies olla Kiimingissä kauppaa pystyyn laittamassa ja haeskelemassa minulle sidonta tarvikkeita ja Eräkontion maahantuomia koukkuja, jotta kesäksi saadaan taas sitoa noihin hienoihin koukkuihin kalastuspelejä. Kannattaa muuten tutustua tähän koukkuun, saa erittäin kauniita perhoja ja koukun silmukka on hienosti päätelty, ei tule sellaista sivuväärää päätä. Joten en ole aivan varma onko Manu nettiyhteyden päässä ja voiko kommentoida tätä sidosta.


Kommenttiborsse - 30.01.2007

No olihan se netin päässä!


Kommentti-manu- - 30.01.2007 (Muokattu 30.1, 18:38)

Netissäkin heti kun nimi mainitaan. Ostan lehdenkin vain jos näen nimeni siellä.
Vantaalta tätäkin kirjoitan ,huomenna Kiiminkiin.

Katsopa borsse tuota perhoa .Eikö olekin nappipaikka, pyörre - ja nokkakiven paikkeilla, pilvinen koleahko ilma ja nouseva mustapilvi selän takana, Norjan tunturia ylittämässä. Luulen, että metsänhoitajan rullan ääni tempasee falsetit!
Ei tuo häkilä liian pitkä ole. Hyvä oma käsiala sitojalla, vai mitä borsse?


Kommenttiplayer - 30.01.2007

No.. olihan siellä molemmat lohipapat hereillä, mukavaa jos nimikko miellyttää, manuakin. Oikein uittohetki sekä paikkakin mielessä. Jos herrat pistää osoitteensa sähköpostiini, niin pistän postin kuljetettavaksi molemmille oman nimikkonsa sekä kaverin kans... kunhan saan sidottua ne.
Olishan se pitäny arvata että borsse on Riksulaisia...

Vähän hankala tapaus sidottavaksi, kun on tietyt hahmot mielessä ja tuntematon koukkutyyppi penkissä. Eipä ole Mustad:n kakkosen koukkuun tullut ennen perhoa tehtyä, mutta mukavan pitkä runkolanka. Siksipä työstettävänä on kolmiosaisia runkomalleja.. muutakin kuin Liikennevaloja..


Kommenttiborsse - 30.01.2007

Siihen pyörrekiven taakse tätä ajattelinkin, kunhan vaan muistaa ajaa päin sitä kiveä, eikä kiertele. Nythän meillä meni arviokin samaan, eli kolea pilvinen ilma. Pakko vissiin etsiä vanha Boca ja asetella se keskivapaan, että kuulee taas oikean äänen.
Kyllähän tässä on sitojan omaa käsialaa, kun katsoo noita playerin Huuhkavaaralaisia, niin siivessä on pysytty samoilla linjoilla. Enkä väitä että tuo häkilä olisi liian pitkä, itse vaan sitoisin sen lyhyemmäksi, mutta sitten kysymys kuuluukin olisiko minun perhossa liian lyhyt häkilä?


Kommentti-manu- - 30.01.2007

Sähköpostia tulee sitojalle.

Joo papat jaksaa olla kiinnostuneita aina uusista kivoista asioista perhomaailmassa ja täältä perhorasiastan niitä löytää.Kaikkia ei vaan kerkeä heti kommentoimaan. borssehan on vielä teini,itse tässä olen kulkenut jo kymmenen vuotta sepalus auki, huomiota ja vaaraa aiheuttamatta.

borsse, ei ne sun perhojen häkilät liian lyhyitä ole, ne on sinun käsialallasi tehtyjä ja lohi on ne hyväksynyt. Joo minä kysyin lohilta viimekesänä,hyväksyivät!


Kommenttiborsse - 30.01.2007

Onneksi on sen verran tullut ikää ja sen verran monta kertaa maanpäälle tipahtanut, ettei tarvitse enään takki auki kulkea ja kohtahan tuo sepaluskin aukaistaan. Taitaa olla ensimmäinen kerta ensi kesänä että joutuu Manun kotitalon ohittamaan lohen kanssa jonkun muun tekemä perho kalan suussa, kysytään kuitenkin lohelta ensin. Se on muuten hyvä keino kysellä lohelta, on ne sen verran parempia avioimaan omia suupaloja, kuin tämä ihmisporukka.
Sitojalle sähköpostia luvassa.


Kommenttiplayer - 30.01.2007

Oli sen verran hyvä lohkasu.. kun tässä iässä eturauhaset hetkittäin vaivaa oli pakko käydä vaihtaan kuivaa ylle..

borsse, voi olla että satuin valitsemaan vähän pitemmän höyhenen, nehän kun on sitä mitä pusseista ulos pölyää..eiku, mitä sattuu pussissa olemaan..
Tehdäänkö tuuheammalla siivellä? Mahdollisesti vähemmän häkilää?

Häkilän voisi kiertää ympäri ja jättää kääntelyt sikseen. Siiven voisi sitoa häkilän päälle, niinkuin vanhoissa brittiklassikoissa oli aikoinaan. Siis häkilää on siiven seassakin.

Niin no joo.. tässä ja Huuhkavaaralaisissa on spey-tyyliä juuri pitkän häkilän takia.


Kommenttiborsse - 30.01.2007

Älä nyt enään ala sähläämään suuria muutoksia kun ollaan jo asiat hyväksytty raadin kesken ja melkein päästy yhteisymmärrykseen. Silloin kun häkilä tehdään kiertäen, niin mielestäni se on aluksi liian pystyssä ja vaatii uittamisia ja siikasten taaksepäin taivutteluja ennen kuin se on minun silmääni sopiva, ja tässä hektisessä ajassa ei ole aikaa sellaiseen (tähän tulisi semmoinen naurava hymiö). Käy niin kuin Jakkolan Armas vainajalle kun alkoi kummelista liikoja poistamaan niin eipä ollut kohta karvan karvaa siivessä.


Kommenttiplayer - 30.01.2007 (Muokattu 30.1, 20:02)

No.. teen ne "oman hyvän maun" ja taiteen sääntöjen mukaan.


Kommenttiborsse - 30.01.2007

Kaikki otetaan vastaan mitä ilmaiseksi saadaan, vaikka selkäsauna.
Olen muuten pannut merkille että perho, joka kerää noin kymmenisen kommenttia on saanut aikaan jotain rakentavaa.


Kommenttihc_flyfisher - 31.01.2007

Erittäin mallikas, hienosti suunniteltu perho!

Pitää itsekin tilata taas hieman materiaaleja, kun tuo lohiperhonsidontakuume on päässyt ryöstäytymään niin käsistä... Paha olla. :(


Kommenttiplayer - 31.01.2007

borsse, tuppaa vaan olemaan sitojan omia jorinoita puolet, ainakin minulla.

Kiitos vaan hc. Kun koluaa samoja sulkia ja sutinippuja löytyy harvoin omaa ja etenkin muiden silmää miellyttävä yhdistelmä. Toivottavasti tuo miellyttää varsinaisia kohteitakin.


Kommenttiplayer - 03.02.2007

Tässä olisi Manulle ja Borsselle lähtevät perhot. Hiukan siiven muoto muuttui, kun laitoin lisää siipeä. Siipeä lisätty koukku tyypin takia. Arvelin alkuperäisessä olevan LW-malliin sopivasti siipeä, Mustad johon nämä on sidottu on kuitenkin raskaampi koukku. Tippet on näihin sidottu perhoa alta katsoen selkeempää V-asentoon.

Joten katsotaan mikä kaksosista valikoituu kenellekin.

Borsse, ilmeisesti suorittaa valinnan, jollei manu ole langoilla.


Kommenttiplayer - 03.02.2007

Ja sitten tämä toinen.


Kommenttiplayer - 03.02.2007

Taitaa olla aika kiittää mielenkiinnosta tämän perhon osalta. Manu ei ollut vielä tätä kirjoittaessani perhoaan valinnut, mutta eiköhän niin tule tapahtumaan. (eiköhän Manun valinta tule näkyville kommentin muodossa)

Toki jos tämä perho kiinnostaa, kommentit ovat aina tervetulleita, etenkin jos olet tälläisellä lohen onnistunut narraamaan.


Kommenttiborsse - 03.02.2007

Nyt on herra pannut oikein parastaan, tosi hieno siipimalli, näin tenosuotajan vinkkelistä katsottuna tässä mallissa B. Ja linkomiehelle malli A, vaikka tiedän että manu tykkää lyhyempisiipisestä, eräitä poikkeuksia lukuunottamatta.


Kommenttiplayer - 04.02.2007

Kappas vaan kaupassa tuli käytyy..

Nämä oli mukavia sitoa. Toivottavasti tämä on soutuun sopivaa kettuilua, "a'la etelän elävä".

Tippet alussiivessä on V-asennossa. Otetaan fasun tippet sulka, iso sellainen, riisutaan ruodolta ne sikaset joiden latvoissa ei ole sitä tummaa. Sitten vaan leikataan ruodosta sopivasta kohtaa kolmio pois, jää v-muotoinen sulka. Värikkäämpi puoli runkoa kohti, ruoto koukun silmästä läpi, pari lanka kierrosta, vetoa ruodosta siten että V sulkeutuu hiukan. Jos juttu toimii pitäisi perhossa olla ,tässäkin, extraa. Tippetistä syntyy muuten eräänlainen lusikka johon on mukava koota siipeä, siiven rakentelun edetessä se lusikka sitten aukeaa ja tippetit leviää hiukan sivuille.

Nyt on pakko myöntää, että se Hämeen Borsse perho on päivänvalossa vähintään yhtä syötävän näköinen. Huomenissa ne on nähtävissä, orginaali ja siitä tehdyt "tuotantoversiot". Lisään ne tuotantoversiot samaan tapaan näkyville kuin nämäkin tuossa yllä.

Usko pois.. varastossa on vieläkin mukavan oloista tavaraa. Joten ei ehkä sellaisia huippusidoksia ole vielä ollut näytillä, nämä sinun ja manun perhot on kylläkin kokeilemattomina aikas lailla ottiperhon oloisia. Mutta eiköhän se tarkempi analyysi valmistu kun herrat pääsee testailemaan ja vertailemaan. Se kutina nyt itsellekin on tullut että molempien perhojen oikea paikka on Teno eikä Kymi. Mutta kuka ties..


Kommentti-manu- - 04.02.2007

Kyllä valintani on A. B olisi ollut jos olisin ajatellut kalastavani elokuussa,mutta saattaa jäädä sen ajan soutelut kokonaan pois. Näissä perho asiossa en ole niin siipiveikko. Enemmän panostan perhonrunkoon.

Meillä on borsse jännät ajat tiedossa tämän Kymin Manun kanssa.


Kommenttiplayer - 04.02.2007

Manu, laitetaan pakettiin A, yhdessä borsselta "yli jääneen" hänen nimikon kanssa.


Kommenttiborsse - 04.02.2007

Jännät on ajat, mutta minuapa avittaa se, että voitin Aslakin blogisivulla palkinnon kun olin 44444:s kävijä kyseisellä blogilla. Aslakki lupasi silmää räpäyttämättä että kalajumalat ovat ensi kesänä minulle suotuisalla mielellä. Paras palkinto mitä olen ikinä saanut. En tiedä minkälaisia uhrauksia se kalaseidan tykönä ensi kesänä vaatii, ehkäpä Aslakki antaa vinkkiä noihin pakanallisiin menoihin. Eli jos Manu näät kummallista toimintaa vanhan pahvimökin tulipaikalla ensi kesänä, niin älä yhtään kummastele, siellä vaan suoritetaan rituaalimenoja.


Kommenttiillu p - 06.02.2007 (Muokattu 6.2, 00:20)

Kuules Player. Tuo Kymin Manun musta kierre vetos minun silmään, joten tein melkein imitaation runkoon. Melkein Imitaation nimi on The Lohiperho. En tiedä tämän sivuston sääntöjä, mutta matkin tekijämiehen aivoituksia. Matkin joitain muitakin yksityiskohtia, kuten jatkeen päälle pantua ohutta lankaa( liikennevaloista 1 ja 2 tuttu). Asiaan: Jos nimeltä mainittu perho pääsee arvosteltavien joukkoon, olisi ihan kiva kuulla , onko tämä sinne päinkään. Nimittäin omaan silmään viimeinkin rupes löytymhän tulosta.


Kommenttiplayer - 06.02.2007

illu, asia ok. Perhosi on oma tuotos, tuossa minun perhossa (yllä) on Juho_123 idea kierteessä (heitti sen Kymin punanokan kohdalla), vanhojen tenositojien runko, omaa tekniikkaa ja yhdistelmää siivessä. Ilman muuta esille se tulee ja minusta on erityisen mukavaa jos perhoni inspiroi muitkin sitojia.


Kommenttiplayer - 07.02.2007

Kiitän perhoon kiinnitetystä huomiosta ja kommenteistanne. (Toki kommenttoida voi vieläkin)


Kommenttiplayer - 30.01.2008

Kesä 2007 oli harmaa, sateinen ja kolea. Kymin Manu oli toiminut Tenolla, ilmeisesti juuri suositusten mukaisesti. Mukavaa että tieto kauttarantainkin kaikui perhon kehittäjälle asti.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?