Liikennevalo 1

Kommenttiplayer - 23.01.2007

Kymillä 90-luvulla lohta antaneesta Liikennevalo-putkiperhosta soviteltu muunnelma. Eli perhon kehittelyyn on osallistunut lukuisat Kymijoella kalastavat lohestajat.

Alkujaan tämä oli rungon sidontaharjoitus, siksi jatkeessakin kierre. Kun Manu yllytti kokeilemaan ohutta siipeä.. tässä olisi näkemys sellaisesta.

Kommentit

KommenttiJ-L - 31.01.2007

nättihän tuo on....
kierre sopii jatkeen päälle todella hyvin.
sitten mensin noihin maku asioihin/saivarteluun

pyrstön perään oisin ehkä laittanut strutsin ja...jyy??..no siinäpä se.

on se KAUNIS vaikka onkin sikas siipi


Kommenttiplayer - 31.01.2007

Joni, heti aamusta rasiaa penkomassa..
Tuo runko tosiaan jakaa mielipiteet väritykseltään etelään ja pohjoiseen. Tuosta jäi pois se että tuollainen jatkeelle tuleva kierre kannattaa kalastusperhossa kiertää lakattuna, eli lakkaa kierteeseen ja heti kiertämään paikoileen.
Jäi runko harjoituksessa parantamisen varaa. Jatkeen ja rungon välissä on kolo ja väripalkit ei ole saman vahvuisia (silkityksessä muutenkin toivomisen varaa). Kun kerran tuli tehtyä värikäs runko, oli siihen saatava kontrastia, siksi tumma siipi.


Kommenttihc_flyfisher - 31.01.2007

Näyttävää player! Itse sytyn kyllä juuri niinkuin sanoit, tuosta runko/siipi suuresta kontrasti erosta. Kierrekin on minusta aivan mainio tuolla jatkeen kaverina!

Yksinkertaisesti, mutta lyhyesti: Kova sana varmasti vedessä!


Kommenttisiian kalastaja - 31.01.2007

Nättihän se on kaikin puolin, mutta tuo kettu siivessä hiukan kyllä arveluttaa. Runko alkaa olemaan kyllä jo ihan mukavalla mallilla :D ! Jaksaakohan uittaa noinkin painavaa koukkua? Onko joku kokeillut, miten viipottaa perho tällaisella siivellä?

Itse jos sitoisin, niin siiven tekisin toisin, kun en tästä tiedä, että miten toimii. Ketun korvaisin oravalla tai näädällä ja mallardit laittaisin reilusti suurempana niin, että vain jonkin verran siiven kärjestä jäisi näkyviin.

Vuan koko ajan Playerikin menee sidoksissaan siistimpään suuntaan. Ei ole harjoittelu mennyt todellakaan hukkaan...


Kommenttiplayer - 31.01.2007

hc, et kai vaan käy Kymillä, tämän tyylin kontrasti turjakkeet on muotia siellä kun vesi on värjäytynyttä.
Siian_kalastaja, Just..kiitos vinkeistä. Näitä Mustad:n rautoja ei ennen ole ollut minulla käytössä, joten on pelkää arvailua paljonko ketunkarvaa se vaatii. En ihan heti muista edes onko tullut uitettua hopeakettu siipistäkään, sen verran ehjän näköistä oli nahka ettei sitä monessa perhossa minulla voi ollakaan vielä. Kai se on kurrea etsittävä, tai laitettava lisää karvaa. Siis, tälläin jälkikäteen kuvaa katsellessa kyllä siipi kaipaa lisukkeita. Tilanne voi olla eri kun nappaa perhon esille ja katselee sitä. Testaamalla asia selvinnee. Vai paranee koko ajan.. noita runkoja on reilut 20 ilman siipeä, kun ei värit kontraa keskenään, helassa karvan mentävä rako, crest liian suora....

Tosin tämä oli suoraan sidottu ja laitettu esille, sen ihmeemmin useimpia kokeilematta. Oma vaikutus on tietty kun järjestin loisteputkilampun sidontapöydälle, halogeeni ja spottilamppu kun tuotti väärän sävyistä valoa. No, tietty ei ole enään tarvis tehdä kahta perhoa tunnissa.


KommenttiJuho_123 - 31.01.2007

Noniin, takaisin jälleen.. Runko on kyllä bueno, kuten myös perähelahoito.. Mielestäni kuitenkin perho kaipaa sitä perinteisintä vyötä, tuohon crestin eteen.. Tuo siipi on varmasti ihan hyvä, vaikka se vähän omaan silmään karsastaakin.. Tai no eipä moitita koko siipeä, kun ainuat häiritsevät tekijät on nuo mallardit ja niiden mitta.. Saisivat olla mieleeni pidemmät, mutta kalathan ne päättää! ;)

Kaiken kaikkean hieno perho! Jälleen yksi hieno playerin sidos.. :)


Kommenttiplayer - 31.01.2007

Noo.. Juho, laitetaan "tuotantoversioon" pidemmät mallard:t, jos niitä jostain löytyy.. Takavyön jätin pois kokeilun vuoksi ja vihreän jatkeen takia. (pitihän se testata taipuuko jo jatkeen ja ekan runkosilkin kohta pykälittä...ei taipunut vielä) Totesinkin jo että testit näyttää kesällä paljonko tuohon Mustad:iin siipeä tarvitaan. Yleisestihän tuo Mustad taitaa olla enemmänkin Skandinavia Open-koukku, kuin kalastusperhokoukku. Onko jollain kokemusta siitä kalastuskäytössä?


KommenttiNuorukainen - 31.01.2007

Komia perho player! Varmasti tomii lohelle ja taimenelle. Ja pääkin on mitä mainioin, siivestä puhumattakaan ;)


Kommenttiperhohörhö - 31.01.2007

Komia on ei voi muuta sanoa. Löytyy sieltä virhekin oranssin osan kierteen kolmas kierros on selvästi liian kaukana, jos vartaa vaikka aijempaan ja punaisiin kohtiin :D ITSE olisin laittanut aivan pari karvaa oravaa tukemaan kettua. Näitä mielipide juttuja ja ties vaikka heikentäisi syöntiä.


Kommenttiplayer - 31.01.2007

Robin, liiottelee taas.
perhohörhö, se kierros on vinossakin, tarkkasilmänen lohi huomaa sellaisen oitis ja käy kuittaamassa...toivottavasti. Pitäskö sitä kurree nyt tosiaan hankkia?


Kommenttihc_flyfisher - 31.01.2007

Player: En ole oikeesti käynyt Kymillä koskaan! :)
Enkä ole menossakaan... Mielummin aina jonnekin, jossa ei ole ns. muotivärejä ja hieman rauhallisempaa... Tai noh! onhan kaikkialla tosin ne omat muotivärinsä.

Siivestä unohtui antaa kritiikkiä, joten teen sen nyt: Isommat kaistaleet mallardia ja ilman muuta hieman pidemmälle. (Näin tekisin itse)

Nyt sutjakkeita sitomaan! :D...


KommenttiNuorukainen - 31.01.2007

En koskaan liiottele :D ite ainakin tykkään tosta siivestä ja uskoisin, että kalat ovat samaa mieltä B-)


Kommenttiborsse - 31.01.2007

Siiven mallista minä tykkään en kuitenkaan ketusta. Ehkäpä tykkään tuosta mallista siksi että itsekin sidon tuon mallardin lyhyenä katteena useimpiin sekasiipisiin. Mutta tuosta en tykkää kun jätetään tuo viimeinen vyö pois, ehkäpä se johtuu siitä ettei se ole perinnettä ja silmä ei ole siihen tottunut. Näyttää se Manun kokeilukannatus saaneen lisäpontta tuon siiven materiaalin kanssa. Tenolla laittaisin tällaisen värisysteemin ennakkoluulottomasti aurinkoisena päivänä siiman päähän ja vain siksi etttä perä iskupisteenä on kirkkaan vihreä ja seuraava väri oranssinen, tämä yhdistelmä on osoittautunut varsinkin aurinkoisina aamuina hyväksi ja on se toiminut päivälläkin, joskin niissä perhoissa on loppurunko ollut jotain oliiviväriä. Kymistähän en tiedä muuta kun että se on etelässä.


Kommenttiplayer - 31.01.2007

No nii, nyt saatiin selkeä mielipide. Ilmeisesti on annettava periksi ja etsittävä oravaa ketun tilalle. Taisin hakea mallard:n mitaksi "klassista" 3/4 siiven mitasta, mutta tuossa se on lähempänä mittaa 2/3. Ilman takavyötä olevia klassikoita löytyy, mutta montako valotolppaa ootte nähneet jossa on edes kaks vyötä? Totta maar, se takavyön puuttuminen tekee perhosta vajaan näköisen. Mietin hetken aikaa tehdä mustan jatkeen ja siihen hologrammi-kierteen, kun kerran muu osa runkoa on värikäs. Radikaalia?


Kommenttiborsse - 31.01.2007

Eihän sitä tiedä parantaako vai heikentääkö vyön puuttuminen kalantuloa, ennen kuin on uittanut perhonsa oikeitten makutuomareitten näkösälle, samaten tämä kettu vastaan orava keskustelu, voihan olla niin että ensikesän jälkeen monella vaihtuu karvat siivessä kun alkaa kuulua kalatapahtumia kalenterissa. Silmälle olisi kivan näköinen kun olisi kolme vyötä ja vyöt vielä eri korkuisia siten että takimmainen pisin ja etummainen lyhin, mutta vain silmälle. Eihän tuo kierrekään perän päällä normaalia ole vaan sitä radikaalia. Mukava olla vielä radikaali tässä iässä edes jossakin, jos se on perhonsidonta niin olkoon, ei se ainakaan suurta yleisöä kiusaa.


Kommenttiplayer - 31.01.2007

Täysin mahdollista että karvat vaihtuu... jos täältä tulee kirjeessä kettua niin kait sieltä Lapista tulee sitten oravaa tänne?


Kommenttiplayer - 31.01.2007

Se mailissäsi ollut kalajuttu oli radikaalia, ei sellasta Kymillä tapahdu kuin Tuppuraisen krapulaisen kosteissa unissa. Kierre jatkeessa on kotoisin kait 1900-luvun loppupuolelta, karkkiperhoissa sitä alettiin käyttään kun palkintosijaa ei muuten tullut. Ei ole vielä sentään korkkiruuvi-vöitä tullut tehtyä kalastusperhoihin. Olkoon että oli mielessä kiusata raatia ja asistenttejä eräillä toisenlaisilla kierteillä, mutta olkoon kun en edes osaa näitä tavallisiakaan vielä kunnolla tehdä.


Kommenttiplayer - 04.02.2007

Tämä liikennevalo poistuu kohta takavasempaan, joten kiitän perhon saamasta huomiosta ja kommenteistanne.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?