Hämeen Borsse

Kommenttiplayer - 27.01.2007

Koska tulin nimikoinneeksi Bogdanoff:n Manun mukaan Kymin Manun, täytyyhän lohiperhoraadin toisenkin jäsenen saada hänelle omistettu perho. Perho on omistettu Pekka "borsse" Helin:lle.

Kommentit

Kommenttiplayer - 04.02.2007

Seuraavasta parista Borsse voi valita perhon, ole hyvä.


Kommenttiplayer - 04.02.2007


KommenttiJ-L - 04.02.2007

HEP! komia on ...ellen tietäisi tekijää niin voisin jopa väittää,että tämä ois borssen itsensä tekemä...

Siipi näyttää siltä,että se sulattaa "vanhan"soutumiehen sydämmen.


Kommenttiplayer - 04.02.2007

Joni, täytyyhän kaverille omistetussa perhossa olla jos ei muuta, niin jotain hänelle persoonallista.
Totesin reseptissä jatkeen olevan oranssi UNI-NEON, näissä kahdessa lisäämässäni perhoissa se nyt on sitä. Eihän nuokaan ihan identtisiä ole, pieniä mittaeroja nissä on. Siivessä olevat amhertskaistat voi laittaa mallard:n alle tai tuoda esille, jätin ne tuollain jotta erotan helpommin kumpi on kuvattu milläkin kirjaimella.

Niin jäljelle jäänyt kappale perhoistahan lähtee Manulle, kuten kun Manu on valinnut omansa Kymin Manuista niin jäljelle jäänyt menee Borsselle.


Kommentti-manu- - 04.02.2007

No niin borsse, toivottavasti olet yhtä vaikean paikan edesä kuin olin tuon Kymin Manun kanssa.

Tykkään sitojan tyylistä laittaa värit ronkoon, siinä ne tulevat hyvin eslle. Kaiken hyvän lisäksi sitoja laittaa myös runkohäkilän joka elävöittää rungon värejä ja samalla myös häivyttää värien jyrkkiä rajoja.

Nousu lohen perho,veikaan,ja ei niinkään pieni kaliperisille nousijoille.

ps.Pidä borsse moottorin tankki täytenä,että pääset takasin omaan rantaan.Tämän perhon myötä saattaa tulla pitkäkin väsytys reissu .

-manu-


KommenttiJuho_K - 04.02.2007

Perho tosiaan näyttää todella paljon samalta kuin borssen sitomat. Sidontajälki on komeaa. Enkä epäilisi hetkeäkään etteikö tuohon lohikin ottaisi, kokeneemmat kertokoon kelin, paikan ja ajankohdan.


Kommenttiplayer - 04.02.2007

manu, taisit nyt olla korrekti kommentissasi, katsotaan onko mielipide sama kun perho on kourassasi ja etenkin onko mielipide muuttunut koeuittojen myötä. Sidon jossain vaiheessa näitä eri koukuille , jotta väri/materiaali valinnat tulee testattua suhteessa koukkuun. Kriittisin kaverisakkihan taitaa olla jossain päin Atlanttia ja Jäämerta valmistelemassa tuomarointi rupeamaansa. No, runkohäkilä on tosiaan valittu häivyttämään rajoja, tosin se virka runkohäkilällä useimmiten onkin. Harkinnassa oli laittaa runkoon kaksi crestiä, jos perhot olisi heittoon tarkoitettu niin ehkä jopa kannattaisi tehdä.

Juho, parantamista on vieläkin, olen vähän jäävi arvioimaan omaa sidontajälkeä. Itseäni arveluttaa aina joidenkin osien kestävyys, kun pidän perhoista jotka kestää useamman kalan. Tässä borssen perhossa voi olla heikkokohta tuo DMC ja crest-runkohäkilä. DMC ei ole perhon sidontaan suunniteltu, se kait pitäisi lakata kierteiden väliin. DMC voineen korvata vaikka kupari punoksella, mikä kylläkin lisää perhon painoa, sitä kautta siipeä on lisättävä. Crest taasen on aika suojattomassa paikassa rungolla. Jos saa käsiinsä pitkäsikaisia crest:ejä voisi harkita sen sitomista kurkkuhäkiläksi ennen noita punaista ja sinistä kukkoa. Silloinhan se ei ole niin arassa kohdassa perhoa.


Kommenttiborsse - 04.02.2007

Hienohan tuo perho on, nimeä myöten. Siipi on juuri siten sidottu kun itse toivon näissä soutuperhoissa, vaikkakin karva on kettua, johon en ole itse mieltynyt. Mutta onhan siinä tuota amhurst fasaania, joka tuntuu olevan kiven alla joka kauppiaalla, niin nyt ainakin saan sitä neljä siikasta. Perhossa on erikoista tuo runkohäkilä, sillä ei ole kovinkaan yleistä, tuskin olen koskaan kuullutkaan, että se on sidottu crestistä.
Ehdottomasti nousukalalle. Heinäkuulle, kun poudan jälkeen ilma alkaa vähitellen muuttua tuhnukeliksi, eli sellaiseksi kun ei oikein tiedä sataako vai ei. Näen jo sieluni silmin, miten katselen Borssejoen suussa pilviä jotka roikkuvat Kuoppilasvaaran rinteessä ja valitsen perhoksi Hämeen Borssen.
Tällainen keli oli vuonna 1987 kun Olli-vaarin kanssa satuttiin punaisten puukalojen ja punavalkoisten perhojen kanssa keskelle kojamoparvea. Tuloksena 10 tunnin aikana 72,5kg lohta, joista suurin 22kg ja pienin 10 kg, lisäksi varmasti yli 25kg:n karkuutus ja kaksoistärppi, josta toinen, se isompi karkuutettiin. Tätähän kannattaisi kokeilla jo kesäkuussa, jolloin tunnetusti nousukalalle on mieleen voimakasuintiset punavalkoiset puukalat.
Ja nyt kun valitsemaan päästään, niin otan B:n (tämähän on kuin napakympissä aikoinaan, matkakin saattaa olla tiedossa nimittäin alavirtaan)
Nyt kun meillä on Manun kanssa samanlaiset perhot, niin ehdotan Manullekin sitä tankin täyttämistä ja niin kuin ennenkin nostan hattua ohittaessani kotitalosi, sekä ylös että alas mennessä. Kiitokset playerille.


Kommenttiplayer - 04.02.2007

No niin, laitan raatilaisten perhot pakettiin illalla, borsselle tulee extraa mukaan kun on pitempään meitä perhorasialaisia opastanut. Katsotaan saanko jonkilaisen näkemyksen aikaan tuollaisesta nousukalalle tarkoitetusta punavalkoisesta-teemasta. Siinä ei sidonta ainakaan mene harakoille, koska Kymiläisetkin lohet ottavat sellaisiin.

Borsse, vai on valkoinen amherst vaikeasti saatavaa, pidän mielessä josko borsselle sitä saataisiin. Tarjolla olisi SpeyClave, joka ilmeisesti tuo sitä maahan, koska muistelen nähneeni Tampereen SporttiPekassa fasun ennen mainitun pakkauksissa. Laitan nyt kuitenkin ensihätään palan omastani sinulle. (edellä mainitut yritykset eivät muuten anna minulle rabattia ostoksistani vaikka mainostankin niitä, no okei..SporttiPekka antaa vähän..)

Mukava makupala perhoon amherstin paikalle on Platinafasaani uroksen sulka, etenkin sen "jättöreuna". Se tavara on läpikuultavampaa ja sinertävää, sekä ennenkaikkea yhtälailla kiven alla.


Kommenttiborsse - 04.02.2007

Tämä platinafasaani kuuluu myöskin sarjaan vaikeasti saatavat, ja sitähän on näitten klassikko tenoperhojen siivessä paljon. Esim Honkavuori ja Keränen sitä käyttivät paljon. Kyllähän mielikuvitus riittää korvaamaan nuo materiaalit monessa perhossa, mutta kun tulee paljon kyselyjä perhon ostajilta, niin olisi mukava sitoa juuri sellainen perho kun ostaja toivoo, ei ainakaan ostaja saisi tekosyytä materiaalista miksi ei kala ottanut, nimittäin aika harvoin se on pelkästään muutaman karvan syy ettei kala ota.


Kommentti-manu- - 04.02.2007

Ei yhtään korrektisuutta kommentissani. Jos perhontekijä on kattanut näinkin hyvin kaiken valmiiksi , kurkku- ja runkohäkilän väriyhdistelmän oikein valittuun jatkeen väriin asti, niin sen joka menettää pelin tämän näköisellä perholla, täytyy olla äärimmäinen tumpelo ja täydellinen luuseri. (ei tiedä yleensä hyvää, omalle kohdalleni, tällainen pullistelu)Yhtä tässä jään kaipaamaan, punalatvasta crestiä pyrstöksi.

Tämä perho pelaa nousukalalle joka olosuhteissa, näin uskallan sanoa. Jopa hyvin humuspitoisessakin vedessä. Myöskään valon merkitys ei ole olennainen, satoi tai paistoi.
Veden lämmön kanssa saattaa tulla rajoituksia. Yläraja saattaa olla toimivuudenkannalta + 16.
Tässä kohtaa kiitän sitojaa ja toivon, että hänen kätensä pysyvät terveinä. Kiitos!Kommenttiborsse - 04.02.2007

Tässä perhossa on käytetty kevlarlankaa rungossa, se on hyvä materiaali, koska se ei kastuessaan muuta väriä. Yleensäkin kannattaa sitoessa käyttää keinosilkkejä ja materiaalia, joka tuntuu hieman muoviselta, silloin ei tarvitse pohjustella koukkuja. Luonnonsilkit sopivat paremmin tuonne koristeperho puolelle, niistä kun saa tasaisia runkoja. Manulta viime kesänä sain joitakin silkkejä "koekäyttöön" ja silkki tuntui aluksi muoviselta ja liukkaalta, saksetkaan ei siihen tehonneet samalla tavalla kuin muihin silkkeihin, mutta kun veteen laitoit, niin väri ei muuttunut yhtään. Ehkäpä siitä johtuu että kahvipaketin kyljestä sidottuun perhoon on ottanut useampikin kala.


Kommenttihc_flyfisher - 04.02.2007

Herttileijaa mikä soutis! :D
Ottavan oloinen värisommittelu tässä perhossa, minun mieleeni! Ja mielenkiintoista on tosiaan tuo runkohäkilän tekeminen kultafasaanin crestistä... Nimittäin erittäin hyvältä näyttää.

Arvailisin kyllä tältä istumalta, ettei mene enää montaa kuukautta kun tuo suti on kirkkaan isomksen suupielessä makua antamassa!
Hyvä meininki! :D


Kommenttiplayer - 04.02.2007

Manu, katsotaan onko pakettiin sinullekin joku extra...
Borsse, se kevlar kyllä jonkin verran tummuu, tai mahdollisesti minulla siihen on kertynyt nokea, kun asustelen suhteellisen vilkkaan tien vieressä.
HooCee, mukavaa jos tämä sinunkin silmään sointuu.. jostain syystä tässä Borssen perhossa jatkeen oranssin sävy osui tasan oikeaan tuohon perhoon. Se kun on päivän valossa kirkas, mutta toisalta ei häiritsevä, sointuu kumminkin perhoon. Jotenkin tuntuu että jos laitetaan tuo jossa on punainen jatke ja tämä missä on oranssi rinnakkain uimaan, tuollaiseen oranssiin tulee se tälli. Nyt alkaa meneen jo omakehun puolelle joten paras lähteä hakeen kahvia yllättävän läheltä.. Siwasta... en saa muuten sitäkään edullisemmin vaikka taas mainostin.


Kommenttiplayer - 08.02.2007

Jaha.. Perho on poistumassa etusivulta, joten kiitos mielenkiinnostanne perhoa kohtaan.


KommenttiVille K. - 12.02.2007

Vaikuttaa kelpo peliltä. Vaikea tuosta enää on muuta sanottavaa keksiä. Tuo muuten heti mieleen erään hattuperhon, jonka tein ukkini veljelle. Värimaailma oli siinä tosin kontrasteiltaan hieman jyrkempi mutta muuten sidoksen niukkuus ja materiaalivalinnat olivat hyvin lähellä tätä.


Kommenttiborsse - 12.02.2007

Nyt sen keksin, helmikanaa lisäksi häkilään ja satavarma usvaperho.


Kommenttiplayer - 13.02.2007

Ahaa, vaivihkaa kommentoidaan täällä.. Odotankin näkeväni borsselta tästä muunnoksen.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?