The lohiperho

Kommenttiillu p - 02.02.2007

Katselin perhorasian viimeaikaisia perhoja ja rupesin niistä inspiroituna sitaisemaan. Kymin manun runko hiveli silmiä ja liikennevalot aiheuttivat jotain jatkeelle jne. Nimestä en tiedä, mutta minua perho miellytti, joten se on nyt sitten The lohiperho.

Kommentit

Kommenttiillu p - 10.02.2007

Tästä kuvasta näkee ehkä helan kierteetkin.


Kommenttiplayer - 10.02.2007

Illu kysyi lupaa tähän perhoon minulta ja olen sen antanut, fiksu kaveri nähkääs, olen omaa palautetta jo antanutkin kun pääsin ensi-iltaan. Koukkutyyppiä käsiteltiin eilen borssen kanssa, joten jos sekin jätetään nyt pois.

Sen jätin arvioimatta, että minusta perho on hienoa sidontaa, etenkin sidontajälki viestii illusta tulevan ennen pitkää (varmaan nopeasti?) erittäin hyvä lohiperhositoja. Jos oikein olen täällä perhorasiassa juttuja seurailut, oletko sitonut pääasiassa taimenperhoja?

Taisin neuvoa senkin miten crestit saadaan asettumaan jälkikäteen ojennukseen? Laitetaan tieto yleisesti näykymään. Jos crestien asento ei tyydytä lämmintä vettä hanasta virtaamaan ja päästä pyrstöön huuhtelua. (Jos se ei auta höyrytys tehoaa) Siiven asettelu sormin ja kuvumisen aikana neulalla.

Mutta katsotaan mitä tuumaa lohiperhoraati.


Kommenttiillu p - 10.02.2007

Yläkaari tuotti vaikeuksia. En ole ennen niitä perhoihini laittanut. Joku neuvoi näillä sivuilla pinseteillä taitoksen tekemään. Näin tein ja sain jotenkin crestin asettumaan, jäi vain hiukan lyhyeksi. Tässä perhossa tuli muutenkin kokeiltua monenlaista, mitä en ennen ole yrittänyt tai onnistunut. Levysiipiyritys, monimutkaisempi kierre, perän päälle kierre, ohut sidontalanka rungon teossa, kaikki ensi kertaa ja samaan perhoon. Lopputulos saa olla mikä on, mutta tämä oli elämäni opettavaisin perho


Kommenttiplayer - 10.02.2007

Pinsetti taitosta käytän itsekin, lopetin crestin höyrytyksen muotoonsa ja valitsen eri päistä sopivia crestejä. Jos sitoisin kisaperhon crestiä varmaan joutuu muotoilemaan. Kalastusperhossa crest löytää oikean asentonsa, eikä sellaiset pienet kierteisyydet haittaa, kunhan se tyvestään on linjassa runkoon nähden. Niin, crestin asentoon voi vaíkuttaa kiinnityksessä sidontalangan kireydellä. Kun se on hyvässä asennossa, lakkaus ja reilu odotus. Lopuksi päähän tulevat muut osat kiinni ja pään muotoilu sekä lakkaus.
Rungon takaosassa sekä silkeissä näkyy se että olet sitonut aikaisemmin pikkuperhoja, siis larvaa sun muuta. Se näkyy huolellisena sidontajälkenä.
Illu, rungon pohjustuksessa kannattaa käyttää edullisempaa ja paksumpaa valkoista lankaa. Saa nopeampaa rungon "täytön" aikaiseksi, siihen päälle sitten ohutta lankaa. (Kalastusperhoon kannattaa laittaa lakkaa alimpiin lankakierroksiin)


Kommenttiillu p - 10.02.2007

Aika määrä sitä 17/0:aa kuluikin runkoon. Olisi pitänyt laittaa samaa lankaa päähänkin. Viimeiset perhot olen viimeistellyt pään kohdiltakin 17/0:lla ja kyllä on eroa niinkuin yöllä ja päivällä.
Olen tosiaan tehnyt lähinnä harjukselle maistuvia perhoja. Kirjolohelle on kelvannut hätäisemminkin tehdyt perhot.


Kommenttiklauri - 10.02.2007

Offtopic: kirjottelin tuonne 'perhonsidonta' osioon kysymyksiä tosta crestin asettumisesta, mutta täällä olikin jo spekuloitu asiaa ja en ollut huomannut. Itse olen aina asettanut crestin ilman mitään kikkoja, mutta alkaa hiljalleen vaivata, kun se ei asetu 'täydellisesti' :D Joten pitää varmaan kokeilla noita player:in vinkkejä. Kiitoksia siis :)


Kommenttiborsse - 10.02.2007

Kymin manuhan se siinä ja ihan hienosti sidottu. Onko tuo crest liian lyhyt? Vai onko koko siipi liian lyhyt? Vai onko pyrstö crest liian pitkä? Valokuvauksellisetihan on hienoa että nuo crestit kohtaavat tuolla perässä, mutta entäpä kalan mielestä. Crestihän on tässä sidottu ihan oikean mittaiseksi, jos sitä vertaa tuohon siiven mittaan, ja siihenhän sitä pitääkin mallailla. Sen sijaan puuttuisin tuon runkohäkilän sitomiseen. Sido se siten että sidot yhtä monta kierrosta kuin kierteitäkin ja vieläpä siten että sidot sen heti kierteen taakse, silloin häkilän ruoto suojautuu kalan purasuilta ja siitä se on helposti työnneltävissä oikeaan asentoon (siikaset hieman takaviistoon kallellaan) sormilla.
Jatka sitomisia!


Kommenttiillu p - 10.02.2007

Kiitti. Kokeillaanpa seuraavassa runkohäkilässä tätä tapaa. Hyvä kun sen joku sanoo. Ei tuota itse olisi ymmärtänyt.


Kommenttiplayer - 10.02.2007 (Muokattu 10.2, 16:44)

Prkl.. että oli kylmä teipata kaverin kärryn takalasia.. rutuset rekkakuskit peruuttelee miten lystää..olisko hanuri palanut kiinni istuinlämmittimen vastuksiin.

Tulkitsin borssen lausunnon positiiviseksi. Itsepäisimmät runkosikaset nypitään pois, jos sidos on tarkoitettu taidon näytteeksi höyry tehoo niihinkin. Ja jos ei ole hoppua sitoa perhoja, samalla pannulla voi höyrytellä siistiksi useammankin, vaikka kalastusperhotkin. Loput voikin lorauttaa vaikka tee- tai totimukiin.


Kommenttiborsse - 10.02.2007

Positiivista, positiivista, tästä jannustahan tulee vielä hyvän luokan sitoja. Pakko vastailla ilman toisen raatilaisen apuja, kun herra on mennyt venemessuille. Luulen että pojilla (Eräkontio) on messuilla niitä koukkuja joita playerille kehuin.


Kommenttiillu p - 10.02.2007

Höyryllä voi jonkun verran siis pelastaa käden lipsahduksia. Minä, vannoutunut kahvin hotija, taidan tästä lähin ruveta vallan teen litkijäksi.


Kommenttiplayer - 10.02.2007

Arvasin että se lohiparoni on siellä.. mainitsi olevansa messuja pystyttämässä kun ilmoitti perhojen tulleen perille. Poikkeen siellä huomenna, kai täytyy mennä kinuaan "messunäytteitä".
Pakkohan tosta illusta "on tehdä" hyvä sitoja, meinaan kun se on ikäänkuin samalla alalla kuin minä. Olishan se kauheeta jos meistä "koulukiusaajista" luullaan ettei käsillä osata tehdä mitään. Niiku totesin, runko perhossa on hieno, kuhan saadaan illu muistaan että kohde on vähän isompi kuin mihin se on tottunut. Tärkeintä kai on ettei pyrikään haukkaan koko kakusta kerralla.. jää nälkää seuraavaankin kertaan.


KommenttiLazzi - 10.02.2007

Joo'o... Kaunista on ja näyttävää. Itse en näistä lohiperhojen sidonnasta vielä ymmärrä, joten jos viitsitte niin käykää neuvomassa tua keskusteluissa perhonsidonta osiossa. KIITOS.


Kommenttiplayer - 10.02.2007

Lazzi. Katsotaan tilannetta ja poiketaan.. sitä ennen kannattanee katsella lohiperhoja lävitse ja miettiä sopivaa kysyttävää.. epäselviä asioita sun muuta.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?