Nimetön soutuperho

KommenttiMoilander - 06.02.2007

Ajattelin sitoa tuollaisen harvasiipisemmän soutuperhon. Kertokaa vain mielipiteenne.

Kommentit

KommenttiLifemocker - 14.02.2007

Mukavan mallinen soutari. Siipi on mielestäni aikas soppeli semmoseen hieman hitaampaan virtailuun, mutta esim. herrat Borsse ja -Manu- tietävät paremmin näitä perhon uintiin liittyvuä seikkoja. Ehkäpä puolitettu runkohäkilä sopisi...
Ei muuta ku kierre koko rungolle ja kokeileen miten uipi.


KommenttiJuho_123 - 14.02.2007

Taisinkin Akulle jo aikaisemmin tuolla taoftissa mainita parikin seikkaa .ko perhosta..
Tuo pyrstön kate materiaali voipi olla pelimiehen veto! Sitä ei tiedä miten se vaikuttaa kalan saantiin.. Toinen varmasti yhtä hyvä kate-matsku tuohon, olisi punaisen striimer niskan (onko ne nyt sitten kukkoa) aluskarvoja, jotka muistuttavat marabouta, mutta elävät mielestäni vedessä paremmin..

Ja mitä minä tuolla taoftissa siis silloin sanoin: Eturungon kierrettä laittaisin itse ohuemmaksi, siipeä hivenen pidemmäksi (aina pyrstön kärkeen asti ulottuvaksi) ja olisin sitonut tuon kurkun myös kolmesta nipusta, ettei jää sitä manun mainitsemaa "tyhjää kohtaa".. :) Nuo on vain siis asioita mitä olisin itse tehnyt toisin, mutta se ei kiistä/riistä tämän perhon tappavan tyylikästä ja kalastukseen tehtyä olemusta! Varmasti toimiva peli!

Tuo takarunko on kyllä eittämäti aika jylhä.. ;D Meitsi tykkää..

Pidäs sidonnan taso tällä tasolla, niin huh! :)

*Thumps up*


KommenttiMoilander - 14.02.2007 (Muokattu 14.2, 21:09)

Kiitos palautteesta.
Arttu ja Juho, Täytynee kokeilla versiota, johon laitan puolitetun runkohäkilän, kierteen koko rungolle(ohuempana). Ja lisäillä vaikka sitten taoftille, kun tänne ei jaksa jokaikistä sutia laittaa.
Ja tuo siipi on mielestäni aika sopivan mittainen, pyrstön cresti on vain aika heikko ja loivasti kaartuva, eli jos se olisi kaarevampi niin siipi kyllä ylettäisi varmaan pyrstön kärkeen asti.
Niin ja kohta tulee Green Highlander sidottuna heittoon ja "kunnon" koukkuun... ;)

Taoftilaiset, mitä mieltä olette, että onko tämä kuva parempi kun taoftille lisäämä? Kun omasta mielestä tuo kuvan pienennys tuonne taoftille vetää kuvan laadun aika kuralle.


Kommenttiborsse - 14.02.2007

Tällaisia niukkasiipisiä versioita voisi tarjoilla tuossa heinäkuun loppupuolella, silloin kun perhon rungonkin pitäisi olla mahdollisimman yksinkertainen. Silloin ei tarvitse kierrettäkään tai se saisi olla ohuempi. Tuo riikinkukko kyllä vähän arveluttaa, sillä ensimmäisen kunnon lohenpuraisun jälkeen saattaa siipi olla vieläkin niukempi. Hopea/musta yhdistelmä on todettu vesisateella hyväksi ja sitä olettamusta tukisi tuo valkoinen häkilä. Kannattaisi kalastella tällä kirkkailla vesiosuuksilla ja pohja puhdas kivipohja.


Kommenttiplayer - 14.02.2007

No, borsse tietää kokemuksesta niukkuuden tai'at lohiperhoon. Ainakin Kymillä jää saaliitta aivan yhtäläisesti käyttämällä liian tuuheaa perhoa, tosin voi käydä toisinkin päin. Keli sekä ajankohta kysymys siis.

Miksipä tähän pitäisi taakse kierre laittaa, makuasia. Riikinkukko voi tosiaan strippaantua matkan varrella, mahtaisko miekkahöyhen kestää sen kummemmin. Muutama tummanvihreä tinseli voisi kestää ja toimia yhtälailla. Siiven tuuheutta en osaa arvioida, koska orava on minulle yhä kokeilematon sarka. (tilanne paranee ilmeisesti borsselta minulle testiin tulevien perhojen myötä) Omissa perhoissa kun on siivissä tullut käytettyä lähes kaikkea mahdollista ja mahdotonta, joten voisin todeta siiven toiminnan aukeavan testaamalla. Tuo käyttämäsi taulukoukku ei kovin tuuheaa siipeä keveytensä takia tarvitsekaan.

Perho on kaikin puolin siistiä sidontajälkeä, eli mukavaa nähdä taitojen lisääntyneen. Perhohan on Moilander:in oma malli, silloinhan oma on oma. Eli poimi kommenteista ne mitkä koet sopivan omaan sidontaasi sekä makuusi. Nopeiten ottavien perhojen tekemiseen tosin pääsee kiinni, sitomalla kokeneiden kalastajien malleja (=tunnettuja malleja)sekä heidän ehdottamilla muutoksilla omia malleja.

borsse, jos tuon viimeisen lauseeni toteuttaa, oltiinkos silloin manun teesin mukaan 1/4 vai 2/4 saavutettu? 3/4 osaa tulee täyteen kun sen uittaa kalan etupuolelle?


Kommenttiborsse - 15.02.2007

Se on tosi mitä player sanoi tuosta omastamallista. Näissä perhoarvioinneissa ei kovin paljon kannata esittää omia mielipiteitä siitä, miten perho olisi pitänyt sitoa ja mitä materiaaleja siihen olisi pitanyt laittaa, jokainen joka on tänne tehnyt oman mallinsa mukaisen perhon, on hän jotenkin sitomisvaiheessa itselleen perustellut omia valintojaan. Joskus huomaa että esitetään useita muutoksia, jotka muuttavat perhon aivan toiseksi.

Sen teesin mukaanhan tuohon 3/4 osaan pääsee helposti, mutta näyttää se viimeinen osa olevan kiven takana, jos 50-vuoden kokemuksella on vielä jäänyt luokalle. Ei ole tulevaisuus ruusuinen kun ajattelee että itsellä 20-vuotta vielä ja samalla tasolla junnataan.


KommenttiMoilander - 15.02.2007

Tämän perhon jälkeen vaihtuu nämä bartleetit tavallisiin lw/single salmon koukkuihin.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?