Ehkäpä yksi Kuusingin tunnetuimmista perhoista...
Mun mielestä ainakaan tän perhon alkuperäsessä resptissä ei oo mitään kierrettä. On kyllä hyvä näkönen ja hyvin sidottu. Ite tykkään näistä yli pitkistä siivistä niitten elävyyden takia.
Pitääpä sitoo muutaman tuollnen. Onko takarunko muuten varmasti ruskea, näyttää epäilyttävästi tumman punaiselta.
Resepti löytyy Tero Ronkaisen "Kuusingin Taimenperhot" kirjasta, siinä myös kerrotaan käyttöajat ynnämuut. Ja ei kun kirjastoon lainaamaan kyseinen kirja.
Nuorukainen
Oletko kenties tehnyt tuon pään sillä jännällä menetelmälläsi jonka avulla pää muuttuu vihreäksi.
Kuva näyttäisi, että on mutta se voi vääristellä ja missään ei mainita sitä?
Itsekkin olen samaa mieltä, että rungon takaosa on jotain aivan muuta kuin ruskeaa silkkiä.
Joo näppärän näköinen, itellä kävi mielessä että lisäis pikkusen vielä rämemajavaa niin saattas tulla vielä elävämpi, mutta toimii varmaa näikii.
Mielestäni tuo rungon takaosa on viininpunaista silkkiä vai kuinka?
Hyvän myyntipuheen olet laittanut perhon kuvaukseen Itsekin taidan muutaman sitoa, jos vaikka enskesänä sais ne munat pois kuusamon padasta.
Sidonnassa ei mitään moitittavaa. Kierre ehkä vahvistaisi muuten melko haurasta silkkiä.
Kyllä se on tummanruskeaa silkkiä... kuva hieman vääristää. Kierrettä ei alkuperäisessä perhossa ole, ja kyseisen perhon ohjeet katsoinkin kirjasta "Kuusingin Taimenperhot". Pää on tehty sillä "jännällä" menetelmällä, eli keltaista lakkaa mustan langan päälle. Ja perholla kalastamisesta vielä sen verran, että perhoa kannatta uittaa hitaissa virroissa ja suvannoissa
Kiitos kaikille mukavista kommenteista!
En tiedä että onko toi Kuusingin tunnetuin perho...
Taitaa olla Kuusingin miesten keskuudessa erillaiset streamerit, zonkkerit ja muddlerit tunnetuimpia tätä nykyä kuin perinteiset taimen perhot. Paitsi et toi ei ole perinteinen taimenperho.
Juu ei ole ehkä tunnetuin, mutta "yksi tunnetuimmista perhoista". Olen kyllä itsekkin huomannut, että nykyään taitaa olla streamerit enemmän suosiossa...
olof: Jos viitsisit, niin kommentoisitko jotain rakentavaa kehitysrasiassa olevaan perhooni "Kitkalainen". Kun sinä satut tietämään näistä "Kuusamo-tyylisistä" perhoista. http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=14300
Silloin kun kävin Kuusamon koskilla muotia oli devonit ja nilsun papukaija.
Minä tykkään, ja sanonko,no sanon, että tenonlohikin tykkää tämän tyylisistä ja värisistä syöteistä. Siipeä ehkä lyhyemmäksisi.
Keliksi esim, ukkossateen jälkeen, tiedättehän semmonen hautova...niin semmonen. Kasin koukkuun?Kyllä.
Hyvä sidos, kiitos. Yksinkertanen on kaunista.
-manu-
kävin viimekesänä kuusinkijoella ja tuon näköisellä muunnoksella tuli taimen(tuttu perho kuusingin perho kirjasta)
Kiitokset kommenteista -manu- ja onnen onkija
Itse olen kokonaan mustalla "muunnoksella" saanut muutamat tuliset tärpit Kuusingilla... sidoinkin juuri toisenlaisen muunnoksen kierteellä yksihaaraiseen koukkuun. Saatan lisätä sen Perhorasiaan joku päivä
Milloin manu on Kuusamossa käynyt henkailemassa ? Jos noilla olet onkinut niin pelit on ollu oikeat..
Olof, kävin muistaakseni 76 ja 78. Sain yhden hyvän taimenen devonilla ja muutaman harrin perholitkalla. Mahtavia seutuja siellä.
-manu-
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?