Erin-Go-Bragh (muunnos)

Kommenttiborsse - 20.02.2007

Parakkierkki lohenpyyntiin juhannusviikolle jos vesi korkealla ja likaista.

Kommentit

KommenttiJuho_K - 04.03.2007 (Muokattu 4.3, 09:07)

Onpas mielenkiintoisen näköinen sidos, aivan uusi tuttavuus minulle. Komea perho jälleen, sidonnallisesti en keksi mitään parannettavaa.


Kommenttiillu p - 04.03.2007

Miellyttävä uusi tuttavuus minulle myös. Millaista tuo amhurstfasaani on kultafasaaniin verrattuna ?


Kommenttiborsse - 04.03.2007 (Muokattu 4.3, 10:07)

Tämä resepti löytyi muutama vuosi sitten tuolta Malottken sivuilta ja koska vihreärunkoiset on suosikkejani, niin pitihän se sitoa ja tehdä siihen omat muutokset. Pojathan tenotörmällä tietenkin keksivät sille tuon paremmin suomalaiselle sopivan parakkierkki nimen.
Tuo amhurstfasaani (kiitokset vielä kerran playerille palasista) on samanlaista kuin kultafasaani, joskin vielä paremmin taivuteltavissa. Siikasten väkäset erittäin kestäviä, joten ne jotka siipiänsä harjaavat saavat tehdä lujasti töitä että siikaset irtoavat toisistaan.
Alkuperäisreseptissä rungon molemmat osat tehty silkistä ja etuosalla on musta häkilä, siivessä argusfasaania ja sivuilla kesäsorsa, siis materiaalit vain eriä, värisävyt samat kuin tässä, lisäksi alkuperäisessä päänä riikinkukon herl.


Kommenttiplayer - 04.03.2007

Aijaijai... Tästä tykkää lehtori Helsingistä.
Se on siinä. Oikein kauniisti sidottu ja sidontaan olet satsannut sekä siinä onnistunut.

Korjataan fasaanin nimi, Amherst-fasaani. Tavaraa saa esim. Spey Clavesta ja sitä löytyy valkoisen lisäksi värjättynä.


Kommenttiplayer - 04.03.2007

Perhon nimi oli käännettävä, Erin-Go-Bragh gaelin-kielestä on englanninksi Ireland Forever ja se onkin helpommin suomennettavaa. Oikein kuvaava nimi perholle vihreältä saarelta.


Kommenttiborsse - 04.03.2007

Parakkierkki nimitys on parempi, kun tietää paikan jossa tämä "suomennus" keksittiin. Paikalla nimittäin oli vuoteen 1990 parakki joka oli TVL:n Vanajan lavalta peräisin ollut pahviparakki. Manun isä sen oli sinne kaverinsa kanssa joskus 50-60-luvulla tuonut kalamajaksi.


Kommenttiplayer - 04.03.2007

Asia selvä. Parakkierkki, pitääpä nykertää sellainen omaan kokoelmaan kahtena kappaleena. Tarttunut ikävästi työpaikan kahvihuoneesta tuollainen asioiden penkominen. Taitaa olla ainoita kahvihuoneita jossa on useita tietosanakirjoja, taidehistoriaa ja tekniikan opuksia puulusikan veistosta ydinfysiikkaan.


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 04.03.2007

Mukavan hillityt luonnonläheiset vai pitäisikö tässä yhteydessä sanoa "parakinläheiset" väri-yhdistelmät ja siistiä sidontatyötä.Voiko lohiperho tuosta enää paremmaksi muuttua?No ehkä lohen suupielessä...


Kommentti-jyke- - 04.03.2007

Kyllä, hyvän näköinen on... eipä tuosta paranneltavaa keksi.
Mikä koukku?


Kommenttiborsse - 04.03.2007

Koukku on Partridge single salmon M #1.


KommenttiLifemocker - 04.03.2007

Ompa taas hyvänoloinen malli. Oikein sopii silimään ja varmasti siiman päähänkin alku- että loppukesästäkin. Vihreä, ruskea ym. ovat ns. likaisen veden värejä, mutta eikös tätä kannattaisi uittaa myös muunlaisissakin olosuhteissa, heti sen mustan perhon jälkeen :).
Kuuluuko alkuperäiseen malliin viidakkokukon höyhenet?


Kommenttiborsse - 04.03.2007

Tämän kun tekisi kirkkaalle ilmalle tai kirkkaaseen veteen, niin itse ainakin tekisin sellaisen muutoksen että laittaisin peräksi keltaista ja häkiläksi helmikanaa, jos tekisin aamuyön perhon, niin laittaisin taas peräksi punaista ja häkiläksi punaista kultafasaania. Lisäksi kirkkaaseen veteen muuttaisin kierteeksi hopeaa.
Alkuperäisreseptissä ei ole viidakkokukkoja.


KommenttiLifemocker - 04.03.2007

Joo, kiitoksia tiedosta, (että valistuksesta). Hienoa että teitä asiantuntijoita liikkuu foorumeilla, oppiipi paljon.

Ja kaikille: Muistakaa käydä pilkillä, tänään nasahti mukavat paistinahvenat Kemijovesta ;).


Kommenttiborsse - 04.03.2007

Nuo minun tiedot perustuu omiin kokemuksiin ja tuntemuksiin, eipä sitä tiedä onko ne ihan oikeita, mutta pärjätty niillä on. Tietona tästä voisi ottaa sen ainakin että pitää sitoa samasta mallista useita muunnoksia ja eri koukkukokoihin. Tuossa niitä on vaimon kiusana ainakin 1500 erilaista erilaisiin "takkeihin" verhoiltua koukkua. Odotellaan tässä vielä sanooko se Emännänsuvannon velho tämä manu mitään, sieltä saattaapi tulla erilaista ja tarkempaa tietoa.
Tuolla minun rasiassa on perho Kuusiniemen oliivi, joka toimii kirkkaalla ilmalla ja on ollut hyvä peli taimenelle elokuussa.


Kommentti-manu- - 04.03.2007 (Muokattu 4.3, 21:33)

Vai velho.
Mielenkiintoinen luomus,oranssi kurkku ja...sormi suuhun menee täällä.

Oudot ovat aineet. Tuo riikinkukko on materiaali jota olen pähkäillyt, etenkin sen käyttäytymistä erilaisissa valo-olosuhteissa. Kallistuisin tilanteeseen jos vedessä on humusta ja virran kuljettamaa kiillehiekkaa.Siis runsaasti auringonvaloa ja rusehtavaa tulvavettä tälle perholle. Mikähän olisi taustojen merkitys,pohjanväri,heijastukset,tiedä häntä...

Loppukesästä, jolloin valolla ei ole niin merkitystä näihin väreihin, on käyttökelejä ehkä enemmänkin. Myös kirkkaaseen veteen tummalla pohjalle. Sanotaan,että elokuun viimeisille nousulohille,ehkä.

Suuri huolen aihe on tuo kallis fasaani,huomaako lohi, vai onko ihan turhaan?
Viidakkokukot,viidakkokukot ,viid....
Tämä on siististi sidottu,ehkä liiankin.

-manu-


Kommenttiborsse - 04.03.2007

No sieltähän tuli samantapaisia ajatuksia, eli tulvaveteen, sen takia siihen on tuo oranssi aseteltu. Tuossa fasaanissa on samantapaista vihertävää kiiltoa kuin riikinkukossa. Eikä se kallista ollut, sain playeriltä ilmaiseksi.


Kommenttihc_flyfisher - 05.03.2007

Terse. En ole oikein kerinnyt rasiassa tonkia, kun opinnäytetyön kanssa on tullut häärättyä viimeiset viikon päivät. Mutta nyt se on ohi. Aah...

Borsse on mennyt piru sentään tekemään taas kalastavan perhon. Hyvä! :) Minäkin tykkäisin siitä, jos osaisin itse sitoa lohelle kelpaavia perhoja. Mutta eipäs narista, vaan hankitaan tietoutta täältä ja muista hyvistä opinlähteistä. Sanotaan nyt miten asia tämän perhon kohdalla mielestäni on:

Aluksi voisin kertoa teille rakkaat ystäväni, että minulla on jokin addikti noihin riikinkukko vöihin. Ne saavat minut tuntemaan, että olen elossa!
Toinen hyvä seikka on tuo värien sointyvuus yhteen, eli haalean vihertäviä sävyjä ja harmaan ruskeata... mmm... minä tykkään! ja perunoiden päälle vielä mausteeksi oranssia... ja tietenkin ripaus keltaista. Ottipeli!

Anna mennä borsse! :D


Kommenttiplayer - 05.03.2007

HooCee, eikös niitä näyttöjä ole tullut sidotuksi sinultakin.

Borsse, tälläin "uusin silmin", tarjoaisin tuohon Erkinparakkiin pientä lisäystä...
siipeen sinisen hanhen sikanen molemmin puolin, siten että sen latva tulee esiin siiven keskelle vyön yläpuolella. Luulin aluksi että siinä on jo se, mutta kannettavan näyttö valehteli.


Kommenttiborsse - 05.03.2007

HooCee! Ollaanhan tässä koitettu kokeilusarjaasi kehua ja antaa vinkkejä mille keleille ne olisi paikallaan, eihän me olla haukuttu vielä kun koukut. Näyttää olevan sama addiktio kuin Sälevällä, rovaniemeläisen perhonsitojan mielimateriaali oli kuulemma tuo riikinkukko.
Onneksi tuo opinnäytetyö on tullut tehtyä jo 25-vuotta sitten, niin sitä kerkiää näihin perho-opinnäytteisiin keskittyä. Kun vielä pääsisi läpi siltä manun Mustatohtori-luokalta, yritys on kova.


Kommenttiborsse - 05.03.2007

Tuossa olisi tuolle Erkille pikkuveli, jos kala käy rantuksi tälle isommalle.


Kommenttiillu p - 05.03.2007

On muuten vähällä materiaalilla hyvän näköinen. Itse tein juuri pari Black Shankkiä. Vähällä tavaralla sekin näytti yllättävän hyvältä. Onkos tuossa siivessä rämemajavaa ?


Kommenttiborsse - 05.03.2007

Ei ole kun harmaakärkistä- ja mustaa oravaa. Tässä on runko sen alkuperäosreseptin mukainen.


Kommenttiplayer - 06.03.2007

Helkkari kun onkin kunnon kuva, tuosta pystyy laskemaan siiven karvaluvunkin. Mitä tuo vihreä silkki on? Koukun niklaus kuin Loop:lla.


Kommenttiborsse - 06.03.2007 (Muokattu 6.3, 22:30)

Silkki on Uni-Floss light green ja koukku on loop black nickel #6


Kommenttiplayer - 06.03.2007

Pitänee laittaa tuo silkki ostoslistalle, perhot ei tullut vielä tänään. Laitan huomenna sinulle töistä muutaman ulkolaisen materiaalilinkin, se kun on eräs harrastus sekin, kaivaa edullisempia ostospaikkoja esille.


Kommenttiplayer - 16.07.2012

Pitänee tähän lisätä.

Tenojoki-foorumilla todettiin "Parakkierkin" toimineen heinäkuussa 2012 kiitettävästi.

Joten suositellaan ainakin pilvisille ilmoille jollaisia taisi ko heinäkuun alkupuolella kelit olla.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?