Midnight's Irritater

KommenttiJuho_123 - 23.02.2007

Keskiyön ärsyttäjä.. Lohien näkökannalta siis.. Mieleeni syöpyi aika syvälle tuo mitä borsse tuolla kertoi aikaisemmin.. "Punainen viimeisenä".. ;)

Yläkönkäällä siellä kello 24.00-02.00 aikoihin virran reunaa liippaamaan.. Mitäs sanoo tekijämiehet? Toimiiko? Itselläni olisi tällainen pienoinen hytinä.. ;)

Kohtuullisesti yksinkertaistettu perho?

Kommentit

Kommenttiillu p - 06.03.2007

Näyttää erittäin houkuttelevalta. Minun mielestä loistava.


KommenttiRieskale - 06.03.2007

Erittäin näyttävä perho juholta itse olisin kaivannut vyötä :| Mutta perhon mitta suhteet on mahtavat itse olisin laittanut kenties enemmän tavaraa siipeen C: Ja vähemmän häkilään Mutta yö perhoksi kerrassaan upea


Kommenttiplayer - 06.03.2007

Mainio väriyhdistelmä. Toiminee ainakin Kymillä ympäri vuorokauden.

Omaani pyrkisin saamaan dubbauksiin ilmavuutta sidontaneulalla/harjauksella. Siipi kaipaa lisää tavaraa heittoversiossa. Kannattaa sitoa vieläkin pienempään kakshaaraankin, jopa 12 koko käy helle ilmoille. Vyö asia jakaa mielipiteitä, tekisin omat sekä että ja antaisin lohen päättää kumpi on parempi.


KommenttiTheemu - 06.03.2007

Aivan mainio perho. Samanlaisen voisi sitoa vielä joko punaisella tai mustalla kaulushäkilällä.


KommenttiJuho_K - 06.03.2007

Komea perho kerrassaan. Vyön olisin ehkä itse lisännyt, vaikka eihän sitä tiedä että tarvisko tämä perho edes vyötä, lohelle uskoisin kelpaavan ilman sitäkin. Mittasuhteet kunnossa ja värimaailma myös.


KommenttiJuho_123 - 06.03.2007

Kiitoksia! Perho sai odotettua paremman vastaanoton!

Pitäisi käydä vielä ostamassa sininen, punainen ja laadukas musta kukon niska..

Rungon villat on kiinni tuossa rungossa kohtuu tiiviisti, koska dubbasin sen villalangasta.. Pitäisi ostaa varmaan sitä hyljettä?

Pitäisikös minun sitten sitoa vastaavalla reseptillä sinne kymijoen pelailia petellekkin, pieneen kakshaaraan? (vaikka köyryselkäiseen #8?)

Tämä kun on kohtuu "iisi" resepti, niin voisi sitoa useammankin omaan rasiaan ennen kesän "koitoksia"..?

-Juho-


Kommenttiplayer - 06.03.2007

Se kasi koko kelpaisi, suhteuta siipeä vähän lisää, muuten tuollain kuin malli on. Villadubbingistakin saa ilmavaa, hylje on yliarvostettua... vaikkakin joskus parin viikonpäästä esille tulevassa perhossani sitä on.


Kommenttisiian kalastaja - 06.03.2007 (Muokattu 6.3, 14:38)

Hylje on yksi meikäläisen mieli dubbingeista.

Esimerkiksi koskikorennon nymfien thoraxeihin sitä tulee usein käytettyä. On nopea sidottava ja karkea harjattu dubbing luo hyvän vaikutelman koskikorennon vahvojen jalkojen liikkeestä. Nyt kun tuo sumarikausi lähestyy melkeinpä huomaamatta jälleen niin on hyvä sitoa muun muassa mustia nymfejä rasiaan ja hylje on kyllä must materiaalia noihin...

Lohiperhon runkoon jos dubbingia pitää laittaa niin kyllä se hylje mielestäni on se mistä usein tulee parhaimman näköinen vaikutelma. Ei kuitenkaan läheskään aina. Ohut runko sidotaan silkistä ja paksu läpikuultamaton yöperhon runko vaikka mustasta villasta. Maanläheistä väriä jos tarvitsen niin, sitten vaikka kani dubbingia, kun ei ole niin kiltävää ja harjattu runko on vedessäkin hyvin eläväisen näköinen. Hylkeestä on helppo sitoa tuuhea ja kantava runko levysiiven kaveriksi ja ohueksi saksittuna menee mukavasti soutuperhonkin runkona.

Mustadin kisaan sidoin avoimeen levysiipisarjaan erään hyljerunkoisen hiukan tuntemattomamman klassikon ja kyllä sellainen pitää sitoa vielä kalastusrasiaankin. Oli se runko sen verta herkku. Vastavaloon katsoen tungon ja häkilän kontrasti oli aika bueno ja perhon siipikin asettui paremmin kuin koskaan. Sarvet ja vähän lisää mallardia niin olisi sopinut suoraan siimaan kiinni, mutta kun halusin pitää kisaperhon yksinkertaisena niin jätin turhat herkut pois(ara on kiellettyjen aineiden listalla).

Vastavaloon kun katsoo hyljerunkoa niin...

Jokainen kuitenkin käyttää niitä materiaaleja joista pitää. Hylje saattaa olla hankala materiaali, jos tekniikat eivät ole hallussa...


Kommenttiplayer - 06.03.2007

Makuasia, hylje ei ole oma suosikki, eikä kyllä puhdas villakaan.. pitää siis tutkia niiden yhdistämistä. Perusongelma dubbauksessa taitaa olla, liikaa materiaalia. Mutta dubbaus on sen verran karva-allerginen aihe etten väitä vastaan.
Antti, hyvä ja asiallinen mielipide.


Kommenttiborsse - 06.03.2007

Vai hytinä, itse olen hytissyt monesti ja monesti jatkanut hytinää rannassa kylmästä, kun ei ole tapahtunut, vaikka kuinka on tuntunut hyvältä. No sellainen hytinä se pitääkin olla ennen kalastusta, muuten ei tule puuhasta mitään jos ei usko peleihinsä. Mustaa ja punaista siis yötä varten, lisättynä oranssilla jatkeella ja kultakierteellä, siis tummaan veteen. Kyllähän tämä ylä-könkäällä pelittää kun ilma on pilvinen ja yöaikaan. Köngäshän on heinäkuussakin varsin "pimeä" paikka, kun se on sellainen tuntureitten ympäröimä syvä kapea sola, ettei tuntureitten takaa pääse heijastamaan valoa. Mutta tämän kanssa ei kannata lähteä pelleilemään ylemmäs tenonvartta, tai varsinkaan inarinjoelle, sillä silloin tarvitaan nopeita jalkoja, ainakin rantamiehellä, sillä on sinne juuri sopiva pyyntipeli. Jos kuitenkin olet alemmas tulossa ja heinäkuun puolenvälin jälkeen, niin sidoppas tuohon viidakkokukot ja jatka mustaa siipeä ainakin 1,5 kertaa rungon mitta, ja siipeä voi hieman tuuhentaa, niin silloin tärähtää, on nimittäin sellainen minun suosikkipeli värien puolesta siihen aikaan. Ja kun tuo oranssi ja kulta viittaa humusveteen, niin tuon helan voisit vaihtaa kultaan tai jos on kuparia, niin vielä parempi. Vyötä tämä ei tarvitse. Varmasti toimii tällaisenakin mutta ennen heinäkuun viimeistä viikkoa. Nyt ei tarvita enään kuin lohet, ja eiköhän ne jo tuolla atlantilla ala ensimmäiset käymään kuumana.


Kommentti-jyke- - 06.03.2007

Kyllä,hyvin sidottu ja varmaan myös toimii...

borsse, selitäppä minulekin miksi tälläinen perho ei vyötä tarvitse..?


Kommenttiborsse - 06.03.2007 (Muokattu 6.3, 20:18)

Silloin kun karvasiipisiä alettiin käyttämään enemmänkin kalastusperhoina, tämä tapahtui siihen aikaan kun perhokalastus levisi amerikkaan, siellä huomattiin että perinteinen levysiipiperho kääntyi kyljelleen virrassa, joten alettiin käyttämään vettä hyvin läpäisevää buctailia, koska peuroja oli runsaasti saatavilla, saatiin myöskin siipiaiheita. Samalla huomattiin että perinteisissä perhoissa oli paljon "krääsää" joilla ei ollut mitään merkitystä kovassa virrassa, eli tehtiin sama havainto jonka oli englannissa tehnyt jo herra nimeltä Chaytor. Perhoa alettiin yksinkertaistaa myöskin rungon osalta ja poistettiin vyöt, sekä hunnut. Samalla huomattiin kyllä että määrätynlainen "romantiikka" oli poistunut kalastuksesta. No, tästä kun vetää johtopäätöksen ylä-könkään kovaan virtaa, niin tarpeettomaltahan tuo vyö tuntuu ja omat kokemukset tällaisista suhteelliseen pieniin koukkuihin tehdyistä kaksihaaroista on ettei ne tarvitse vyötä, eikä mitään lisukkeita varsinkaan kovavirtaisissa paikoissa ja heinäkuussa, jolloin muutenkin perhon runkoa yksinkertaistetaan ja paksunnetaan ja tuo paksunnoshan on tässä tehty tuon dubbingin muodossa. Voihan tuosta amerikkalaisten tyylistä tehdä tietenkin toisenlaisenkin johtopäätöksen, eli jos ei se siinä haittaakaan, niin voihan sen siihen sitoa oman mielenterveyden vuoksi, eipä ainakaan jää vyöstä kiinni. Ja sittenhän voi tehdä sen vanhan kikan että rakentaa vyöllä ja ilman, samaan aikaan pyyntiin ja kumpaan iskee niin sehän on se parempi ja taas herää kysymys, oliko se tuosta vyöstä kiinni vai jostakin muusta ominaisuudesta ko. perhossa? Eikö ole kivaa ja monimutkaista!


Kommentti-manu- - 06.03.2007

Juholle tästä perhosta 10-, miinus tulee tuosta kurkusta,liian paljon "tavaraa.Katsopa itsekin kuinka se lisää "painoa" etupäähän.Nämä ovat vain ihmisotuksen silmään sattuvia, ei kalastavuuteen vaikuttavia seikkoja.

Jossain läpyskässä kuulutettiin yksinkertaisten sidosten perään. Tässä Juhon perhossa toteutuu kaikki peräänkuulutettu. Etusijalla kalastavuus.
Mielestäni tämä perho toteuttaa materiaaliltaan sen ajatuksen,että ottiperho voidaan sitoa "paikalta löytyvistä", niukoistakin tarpeista.

Yleislausuma,ei saarna.
Dubbinki, tai topattut, helpot kalastavat lohiperhot,eivät vöitä kaipaa.


Kommenttiborsse - 06.03.2007 (Muokattu 6.3, 21:29)

Minäpä pistän tuohon kuvan kahdesta "Irritaterista", jotka periaatteessa on samanlaisia, mutta toinen on tehty lohelle ja toinen Kuusamon taimenelle. Siis taimenelle tehdyssä on vyö, ja hunnut, tämä johtuu siitä että taimenperhon pitäisi matkia jotakin, eli tässä tapauksessa vyö ja hunnut matkivat pikkukalan eviä. Kuva on vähän heikkolaatuinen, mutta ajatus varmaankin selviää.
Jos manu antaa 10- perhosta, joka teksteissä on suunniteltu Ylä-Könkäälle, niin silloin se siellä saattaapi toimia. Sillä on myöskin lyhyet saarnat, olis hyvä pappi, ei kerkiäis kirkkokansa penkkiin nukahtaa.


KommenttiJuho_123 - 07.03.2007

:O Kiitosta manulle! Tälle perholle tuli jotenkin kummanlailla tuota luottoa enempi, ja ihme kyllä, ihan yhtäkkiä.. ;) ..missähän vika..? :D

Nuo borssen lisäämät perhot ovat eittämättä aika lähelle tämän perhon reseptiä.. Onko ollut noihin kohdistuvaa toimintaa? Vavan notkahduksista siis nyt puhun mä..

-Juho-


Kommentti-jyke- - 07.03.2007 (Muokattu 7.3, 15:00)

Kiitos borsselle! ...nytpä tiedän tuonkin vyö asian, ei jää kaivelemaan.


Kommenttiborsse - 07.03.2007 (Muokattu 7.3, 16:27)

Tuollaisen vasemmanpuoleisen viime kesänä manulle rakensin, joskin koukku oli erilainen ja pyrstönä crest, sekä häkilänä helmikana. Tiettävästi saman vuorokauden aikana kolme osumaa ja kaikki ylös. Yhtäläinen malli siihen perhoon löytyy Lohiperhon valintaoppaasta s.74

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?