Sarvijaakko

KommenttiHäiskä - 27.02.2007

Jonkinasteinen sarvijaakon perusmalli. Tuo uusi punainen lakka osoittautui erittäin veteläksi ja pääsi hieman yllättämään.

Kommentit

KommenttiTheemu - 12.03.2007

Oikeen mallikkaasti sidottu perho. Itse tykkään tehä näihin jaakkohin vähän pitemmän pyrstön mutta varmasti pelittää just tollasellakin ja toi punanen pää on ku piste iin päälle. Lisää samanlaista.


Kommenttiplayer - 12.03.2007

Mallikasta sidontaa, totta. Eikös Jaakoissa pyrstön mittana pidetty 2 - 2,5 kertaa rungonmitta? Kuitenkin ei nipotella, siistiä työtä ja toimivat sinä kuin muutkin Jaakot.


Kommenttiolof - 12.03.2007

Eikös tuossa juuri ole pyrstä reilu 2 kertaa rungon mittainen ? Eikös noi sarvijaakon sarvetkin lasketa osaksi pyrstöä ?
Varmasti otti kamppeita..


Kommentti-jyke- - 12.03.2007

Joo, kyllä taimen ottaa ja miksei lohikin...
Ei kyllä keksi mitään parannettavaa.


KommenttiMiika_ - 12.03.2007

Hieno, sarvijaakosta on liikkeellä hyvin monelaista mallia on lähes vain pyrstön mittaisilla sarvilla ja jopa neljä kertaa rungonmittaisia, että se on taas oman maun mukaan... ;)


Kommenttiborsse - 12.03.2007

Sarvijaakkohan alkoi niittää todellista mainetta silloin hyvänä lohivuotena 2001. Silloin kun lohta oli joki täynnä ja vesi korkealla koko kesän. Soutajien suosioon se ei jostain syystä tullut. Mallejakin tuli tuolloin pilvin pimein ja tämä "ruotomalli" oli yksi niistä. Tunnusomaista, ainakin alkumetreillä oli lyhyt siipi ja suoraan taakse osoittava pyrstö, joka oli vähintään puolet rungon mitasta. Siististi sidottuja kalastusjaakkoja, joiden aika tulee vielä samalla mitalla kuin vuosituhannen alussa, uskon niin.


KommenttiHäiskä - 12.03.2007

Kiitoksia kommenteista!

Ei kyllä tullut sidonnassa mieleenkään, että noilla sarvilla olisi joku tietty pituus. Toisaalta tulee yleensäkin suhtauduttua noihin perhojen mittasuhteisiin aika luovasti. :D

Ja borsselta hieno tietoisku!


Kommenttiborsse - 12.03.2007

No sen verran vielä että alussahan nämä sidottiin melkeinpä pelkästään kolmihaaroihin.


Kommenttiillu p - 12.03.2007

Tasalaatuista sarjatyötä.


KommenttiMiika_ - 12.03.2007

Tuossa sarvijaakonmalleja ja tietoa perhon historiasta...;)

http://www.sukl.org/perhokalastuslehti/pk_lohiperho_4_2004.htm


Kommenttiborsse - 12.03.2007

Joo, vanha perhomallihan tuo on, mutta perho tuli "suureen" tietoisuuteen silloin kovana lohikesänä. Yleensäkin nykyiset tiedonkulkuvehkeet on muuttanut koko kalastusta Tenolaaksossa. Nykyisin kun näitä ottivehkeitä esitellään ihan avoimesti Parikymmentä vuotta sitten käytiin hotellilla puolen viikon jälkeen kysymässä onko jossakin päin nykäissyt. Ei tällaisista ottipeleistä ollut mitään tietoa. Ei ollut kännyköitä eikä internetyhteyksiä, tuntui että perjantain postiautokin toi etelästä maanantain aikamerkin. Eikä sitä vanhaa tietä ihan joka päivä viitsinyt ajella.


Kommenttieemail - 16.11.2011

Toimisiko yksihaaraisena?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?