Kupari kuutonen

Kierre on näköjään lipsahtanut etuosassa

Kommenttiborsse - 28.02.2007

Nyt kun kalastuskausi alkaa lähestyä, pitää lisäillä näitä "todellisia" kalastusperhoja. Kupari kuutonen syntyi vahingossa, kun piti keksiä jotain käyttöä manun antamalle kuparinväriselle silkille. Elokuun tulvaveteen. Rantamies tällaisen halusi omakseen ja taisi tietää mitä halusi, heti 5,8 kg ja 11,5kg. Itselleni en sitä viitsinyt sitoa, kun en oikein uskonut, mutta nyt uskon.

Kommentit

Kommentti-jyke- - 12.03.2007 (Muokattu 12.3, 18:53)

Asiallinen kalastusperho.
Saattaisi toimia myös alkukesästä.. vai mitä? isommassa koukussa vain.


KommenttiMiika_ - 12.03.2007

Hieno on kaikinpuolin, tässä on tuo häkilän ja siiven tuuheuden suhde hyvä. Jos jostain pitäisi sanoa niin pää voisi olla ns. pallomaisempi (omaan silmään), mutta näinkin toimii varmasti. ;D


Kommenttiborsse - 12.03.2007

Jos tätä haluaisi alkukaudesta kokeilla, niin silloin isompi koukku, kyllä, mutta kupari pitäisi vaihtaa hopeaan, siipeen pari mustaa kimalletta ja ehkäpä sinistä häkilään, mustan joukkoon, siis ihan alkukauteen. Heinäkuulle ongelma-aikaan eli hellekeleille, mutta koukkua pienentäisin silloin jopa 10-12.


Kommenttiplayer - 12.03.2007

Sain tämän perhon kuvat "ennakkoon". Borsse sitoo perhonsa hyvin Tenolaistyylisesti, eikä tämä ole poikkeus. Tämä kuuluu sarjaan "tykkään kovasti". Arvioisin tälle löytyvän Kymilläkin käyttöä kun vesi on matalalla ja lämmintä.

Monihan, kuten minäkin, menisi sitomaan tämän Kupari Kuutosenkin tuuheammaksi, mutta näinhän se kuuluu sitoa.


Kommenttiplayer - 12.03.2007

borsse, just.. sitähän tässä hitaanpana hämäläisenä juuri selitinkin...helle vesille..


Kommentti-jyke- - 12.03.2007

Eli, borsse, ihan eri perho...


Kommenttiillu p - 12.03.2007

Kerrankin ostokset natsasivat. Männä viikolla posti toi minulle Uni-Flossin silkkiä väriltään rust. Onpa tähänkin reseptiin nyt ainekset.


Kommenttiborsse - 12.03.2007

Ei ihan eri, siis tuo helan kupari ja kuparikierre pitäisi vaihtaa hopeaan. Tuo rust silkki niin kuin illu sanoi saa jäädä, mutta ei se kyllä oikein alkukauden värejä ole, mutta enhän minäkään sitä ukkoa uskonut kuka tämän halusi.


Kommenttiräkäkiiski - 12.03.2007

laitappas borsse heinäkuun alkuviikkojen ottiperhojen tunnusmerkkejä tenolle.


Kommenttiborsse - 12.03.2007

Kirkkaalla kelillä Green Highlander ja Mar Lodge tyyppiset monivärisellä siivellä, sadekelille ja puolipilviselle hyviä runkovärejä punainen musta ja viini, näitä kun sekoittelee keskenään tumman siiven kanssa. Nämä värit sopivat yökalastukseenkin, kun siihen lisätään vielä myrkynvihreä. Kirkkaina öinä kannattaa kokeilla valkorunkoista ja värikästä siipeä. Tässä yksinkertaisimmillaan.


KommenttiHenri_J - 15.03.2007

kalastavan näköinen limericki. borsse, olen tässä talven mittaan selaillut vähän itselleni kalastusperhoja lohihommiin tältäkin foorumilta, olen huomannut perhosi ja kommenttisi. kaipaisinkin vinkkiä perhon siiven mittaan heittommiin kovallakin myräkällä, että siipi ei menisi sekaisin, mutta kalastavuskaan ei saisi kärsiä. esim. viime vuonna juhannuksen aikaan myrsky oli Tenolla melkoinen ja siimaan sai lykätä melko lailla vauhtia että se meni sinne, minne sen piti. nautiskeluheitoista ei ollut tietoakaan. kalastan yleensä melko kovassa virrassa, joten käytän jäykkiä karvoja yms.


Kommenttiborsse - 15.03.2007

Itse kun kalastan soutamalla, niin en tiedä tuosta tuulella heittämisestä sen enempää. Mutta siiven mitasta voisi sen verran sanoa, että yleensä heittoperhon siipi tehdään hieman lyhyemmäksi ja tuuheammaksi kuin soutuperhon siipi. Itse en oikein paljon siinä nää eroa, ja mielestäni se siiven mitta on monesti ns. perhokohtainen, eli johonkin malliin pitää tehdä pitkä siipi ja johonkin lyhyt siipi, tämän on kokemus osoittanut. Tuossa pari päivää sitten oli esillä jmpalolan pari perhoa, joten sieltä voisit saada vinkkiä siiven mitasta, nämä palolan perhot oli sidottu heittoperhoiksi. Yleensäkin kannattaa vertailla eri sitojien malleja, siitä saa vinkkiä varmasti itselle.
Tuohon siiven sotkeutumiseen kannattaisi näiltä heittomiehiltä ottaa vinkkiä, esim. player ja jmpalola.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?