Deep Lightning

KommenttiJuho_123 - 24.03.2007

Ajattelin kehitellä jotain todella vaaleaa tuollaiseen kutos tuplaan.. Mielestäni lopputulos oli aika hyvä!

Ehkä alkukaudelle tai keskikesän sumuilloille?

Kommentit

Kommentti-jyke- - 04.04.2007

oikein mallikas.
Itse laittaisin sivuille vähän pienemmät junglet, Sidontajäljessä ei mitään huomautettavaa.


KommenttiJuho_K - 04.04.2007

Todella komea perho! Itsekkin laittaisin viidakkokukot vähän pienemmiksi. Ei siinä muuta kuin uimaan vaan.


Kommenttiborsse - 04.04.2007

Ehkäpä alkukauteen, mutta ei tuolla värijärjestyksellä. Harmaat on toimineet alkukaudesta, mutta rungossa pitäisi olla hopea iskupiste, kuten tässä hela, sitten tuo sininen ja keulan valkoinen karva, niin näitten järjestys toinen, silloin kontrastit kovia. Vielä kun lisäät siipeen hieman oranssia oravaa 2X rungon mittaisena, niin jopa pelaa alkukaudesta. Ja jos vesi sameaa, niin oranssi vyö. Nythän siitä tuli aivan toinen perho. Mutta tällä kuosilla pilviselle ilmalle ns. vaikeaan aikaan, mutta silloin viidakkokukot pienemmiksi, tai kokonaan pois.


Kommenttiplayer - 04.04.2007

Muutoin samoilla linjoilla borssen kanssa, mutta tuollaisenaan saattaa toimia taimenperhona. (Sidontahan onkin siistiä)


Kommenttiborsse - 04.04.2007

Taimenperhona varmaan, mutta kun nuo ajatukset on aina tenolla ja lohissa.


KommenttiJuho_123 - 04.04.2007

Kiitosta.. Pienemmät junglet olisin itsekkin laittanut, jos sellaiset omistaisin.. Nuo olivat pienimmät.. No tuovatpahan ainakin uintia&kantavuutta perhoon, jos ei muuta..

Tuollaisen borssen kuvaileman "valko-oranssin sudin" voisin sitoakkin.. Pistetään vaihteeksi tuonne korvan taakse.. ;)

Meinaatko pete mertsaria vai järväriä? Nimittäin jos sitä innostuis, niin voisi noille nouseville taimenille tyrkyttää tuossa kotojoessa.. Sinne kun sattuu vissiin joskus noita mertsareitakin eksyä..

Pekka on tenon mies! ja vielä soutu-lohestaja, se on huomattu.. :)

-Juho-


Kommenttiillu p - 04.04.2007

Teknisesti näyttävä suoritus


Kommenttiplayer - 04.04.2007

Mielessä oli ihan perinteinen järvitaimen, meritaimen on yllätysten mestari. Joskus toimii katka, joskus ne nappaa kirkuvan värikkääseen, useimmiten kuorresävyt pelittää. Tarjoa tuota meritaimenelle, pidemmällä siivellä ja hopeakimalletta siivessä voi olla hyvinkin toimiva viritys.


Kommenttiborsse - 04.04.2007

Tenolla taimen ottaa samoihin vehkeisiin kun lohikin, mutta elokuussa nousevalle taimenelle pitää olla värikästä perhoa.


Kommenttiplayer - 04.04.2007

Sama kokemus on Kymin taimenista, keväällä kuorre-imitaatiot, kesällä nousee lohien kanssa jonkin verran taimenta ja ne ottaa värikkäisiin perhoihin. Syksyllä on kolmas sesonki jolloin taas värikkäät toimii. Itsellä paras meritaimenperho on ollut kokonaan keinokuitunen oranssi, mausteena vähän punaista sekä sinistä. Tosin se on toiminut jokiympäristössä, merelle on eri vehkeet. Tässä oranssissa oli (huom oli, joku vantterampi vei senkin) kaksi kertaa rungon mittainen siipi.


Kommenttiborsse - 04.04.2007

Yläkönkään alapuolisessa suvannossa oleskelee paljon taimenia. Mutta taimen ottaa erilailla tarjottuun perhoon, nimittäin käy useasti niin kun vaihtaa soutupaikkaa alemmas suvannon alapäähän, eikä viitsi ottaa perhoja pois vedestä, vaan soutaa alavirtaan päin, niin taimen ottaa perhoon.


KommenttiJuho_123 - 04.04.2007

Jahas, vai on tenolla kohtuullisesti taimentakin.. Minulle uutta tietoa..

Oranssi on itsellänikin ollut vaapuissa se paras väri taimenelle.. Etenkin viileisä kesä illoissa, ennen kuin aurinko painuu mailleen..

Kimalteitahan tosiaan siipeen kannattaa sulloa jos meinaa niitä taimenelle tarkoittaa.. Se on fakta, se..

Kiitoksia kommenteista ja hyvästä keskustelusta.. Tuossa penkissä onkin tulossa nyt pienen tauon jälkeen Juhon Taimensoutu verska kakkonen.. Pyrstöstä tuli tosin liian pitkä, mutta antaahan olla, kun siivessä ollaan menossa.. Saa nähä että lisäänkö sitäkään tänne.. :/

BTW: Kuumeen pukkas taas päälle.. 37.3c.

-Juho-


Kommenttiplayer - 04.04.2007

borsse, Kymin taimenet ottaa samalla tapaa, "vauhdilla" alaspäin virtaa nopeampaa liikkuvaan perhoon. Lisäksi ne tuntuvat majailevan yllättävän matalissa paikoissa, mikä päivällä ei tarkoita rantaa, rantaan ne taas tulevat pimeällä. Ja silloin ne ovat todella lähellä rantakivikoissa.
Juho, jos löytyy sellainen vaalean vihertävä on hyvä, extraa saa jos löytyy vähän hopeaa ja aavistus sinistä/vihreää/violettia kimalletta. (väri olisi Dark Rainbow Flasshabou)
Sama tavara perustinselin selkään ja yöllä taimen jahtiin.. sellaisessa oli aikoinaan se iso järvitaimen kiinni. Järvitaimeneksi siis todella ISO, näin sen vanan kun tämä vesseli ajoi montustaan n 4 kg kirjolohen pois. Kirjolohi läpytteli kyljellään kosken pintaa pitkin kun taimen pukkasi alta vauhtia. Kiva näky.


Kommenttiplayer - 04.04.2007

borsse, postitetuista kuvista... perho on hieno. Kalakämpästä ei puuttunut mitään eikä tosin siellä ollut mitään tarpeetonta notkumassakaan. Mikä on luettava eduksi sinulle... Siis aivan asiallista majoitusta.

Itsellä kun kalakämppä on ollut yleensä auton etu- tai takapenkki. Tosin sitä nyt ei voi taas lukea eduksi kenellekään... Kylmää ja kosteaa, paikat totaalisen jumissa aina, mutta eipähän nuku "aamusyönnin" ohi.


KommenttiJuho_123 - 05.04.2007

Hahahh, ja ohhoh! Hyvää juttua pukkaa vieläkin..

Ajattelin käydä tässä loman aikana kokeilemassa taimenta tuosta myllykoskelta, spinflyygailemalla.. Vermeitä kun ei tosiaan vielä ole.. Varmaan kannattais tarjota jotain isoa ja värikästä? Ajattelin sitasta vielä tässä illan kuluessa elämäni ensimmäisen striimerin.. :D Pälkähti päähän, etten tosiaan ole aikaisemmin vielä riimeriä sitassut.. Malli vielä hakusessa.. Mulla ois tuossa tommonen 1/0 Extra long partridgen striimu koukku.. Mittaa abaut siellä ~5cm.. Äsken sain valmiiksi tommoseen vanhaan (muistaakseni tammikuussa) sidottuun spey-runkoon siivet ja sarvet.. Vielä pitäs mustalla lakalla mennä tuokin perho pilaamaan.. :D

-Juho-

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?