Sinertävä

KommenttiLpg - 25.03.2007

Aluksi rupesin sitomaan jotain yksinkertaista muunnosta blue doctorista, mutta rupesin sitten hieman sooloilemaan ja tämmöinen sitten siitä tuli. Jos vaikka keväällä kiiminkijoella kokeilis meritaimenta..

Kommentit

KommenttiJuho_123 - 05.04.2007

Perho on kyllä ihan hyvin sidottu! Värin toimivuudesta en osaa oikeastaan sanoa mitään..

Jos jotain sidontaan liittyvää parannusehdotusta lykkäis, niin: Siipeen hieman kerroksisuutta, tavi leviteltynä myös sivuille (peittämään sen "tyhjän kohdan"), runkoon ehkä hieman kartiointia ja avo´t! Varsin yksinkertainen ja varmasti toimiva perho! Jatke, vyö, pyrstö osio on kyllä tosi kondiksessa.. :)

Hyvää sidontaa Marko!

-Juho-


KommenttiJuho_K - 05.04.2007

Kaiken kaikkiaan komea perho! Siipeä olisin vähän jatkanut pitemmäksi ja häkilää samaten pidentänyt ja levittänyt sivuille.


KommenttiLEPPNE - 06.04.2007

Tykkään kovasti, entäs runkohäkilän kanssa ja se siipi. Alla kivasti oravaa, sitten laittaisin muutamia siikasia fasaania ja ja taas pikkusen oravaa. Entistä pitempänä. No se kaveri pyytää karvaisia - nyt on näätä tulossa siipimateriaaliksi, kokeillaan. Tosiaan alussiipi kohdallaan, soutuperhoon parit sentit lisää - mielipiteeni. Eikä tämä ole mikään huono arvio, kaunis perho ja nätit värit. Soveltunee jonnekkin aurinkoiseen iltapäivään ?


KommenttiLEPPNE - 06.04.2007

Ja meinas jäädä sanomatta, klassisten sitojana , helkkarin nätti hela ja jatke ja vyö . Pyrstökin ok, sinistä ... kingfisheriä ... poskiin ? Ja joku tenon soutukalastaja on neuvonut, kurkkuhäkilän pitäisi olla edestäpäin katsotuna melkeinpä puoliympyrä, ei nippu siikasia. Häkilä saa siis levitä paljon sivullekkin - itsellä tahtoo sitten tulla turhan iso pää, mutta en usko että se kalastavuuteen vaikuttaa.


Kommenttiplayer - 06.04.2007

Oikein hienosti sidottu, miksipä meritaimen ei tuohon haksahtaisi. Korjausehdotuksia tulikin..

Häkilä on osittain makuasia, jos perhoon tulee posket on ihan asiaa jättää hälkilä edestä katsoen klo 4 ja 8 väliin. Jos perhoon ei laiteta vaikka viidakkokukkoja sivuille, on ihan asiaa pyrkiä saamaan häkilä asentoon klo 3-9, siis puoliympyräksi. Samalla häkilää voi olla enemmän.

Mutta, perho on oikein hyvännäköinen.


Kommenttiborsse - 06.04.2007

Hela, perä ja vvyö kilpasitoja tasoa! Tuo häkilä on kyllä jotenkin jäänyt vajaaksi. Tuo häkilä kommentti on sanottu tälläkin palstalla. Se pitääkö se paikkansa on toinen juttu, onko se vaan tenosoutajien mieliksi tehty puoliympyräksi, vai kalan mieliksi. Onhan se ihmissilmälle kauniinpi puoliympyränä.

Väreistä en sano mitään kun en meritaimenia pyydä, paitsi sattumataimenia tenolla.


KommenttiLpg - 06.04.2007

Juu, kiitos paljon kommenteista! Tuo häkilän vajaavaisuus on kyllä tiedossa, se vaan jotenkin jäi noin, eikä näyttänyt tätä perhoa sitoessa noin "pahalta", vasta lopuksi oikeastaan huomasin asian ja häkilän levittäminen tuonne sivuille oli jo mahdotonta. Tuohon poskiin olis voinu jotain tosiaan laittaa. Ja tuosta sinisestä väristä en osaa kyllää yhtään sanoa, että missä ja milloin. siipikin on kyllä omasta mielestä aikaa karsee, mutta pitäisikö tuo oravakin sitoa useasta nipusta vaikka sitä onkin noin vähän tässä? ja onko olemassa jotain yleis mittaa sellaisen peruskarvasiiven pituudeksi?


Kommenttikorpikalle - 06.04.2007

Terve

Eipä ole huonosti sooloiltu. Hieno perho :)
Ookko paljonkin kiiminkijoella kalastellu. Itelläki ois tarkotus tässä kevään aikana taimenta yrittää.


Kommentti-jyke- - 06.04.2007

Pitäisihän se, tai ainakin itse sidon oravasiiven kolmesta nipusta, siten että lyhin nippu tulee alimmaiseksi.

Muuten perho on asiallisen näköinen...


KommenttiVille K. - 06.04.2007

Yksinkertainen ja nätti. Tuo punainen siipi istuu tuohon perhoon yllättävän hyvin. Itse olisin varmaan sitonut vastaavan perhon mustalla siivellä. Häkilää vaan enemmän sivuillekin. Tuo muuten mieleen Sergeant-sarjan perhot. Kuva on hyvä ja selkeä. Mihinkä koukkuun tuo on sitaistu?


KommenttiPäde-Veikko - 06.04.2007

Joo, Kimarille vaan. Muuan vuosi taaksepäin sain mertsarin Seponvirralta violetti-hopea-punaisella.
Onko koukkukoko 1/0 lw ?
Tee tuubeihin 3/4" ja 1/2" ja 3/0 Singleen.
Mertsarille isoa toukokuussa.

Täysi kalastusperho ilman mitään muutoksia.
Jotain jos haluat parantaa, niin korvaa tuo lammas hylkeellä, vaikka pääsiäinen onkin.


KommenttiLpg - 07.04.2007

jahas, kiitos kehuista ja kommenteista. korpikalle: Olen kiiminkijoella aika paljon kalastellu, ja mm. 71 cm mertsari napsahti kaverille pari vuotta takaperin koitelin loppuliusta. taisi olla toukokuun loppua. Eli kannattaa sieltä ainakin yrittää, joskus voi onnistaa. Ja koukku on partridgen LW ja koko on #1, mutta pitänee sitoa vastaavia isompiin koukkuihin. Hylje olisi toki parempi materiaali, mutta sitä ei sattunut tuon värisenä olemaan.


KommenttiPäde-Veikko - 07.04.2007

Joo ei lampaassakaan suuria hankaluuksia uppoamisen kanssa ole (kellu hetken ennen vettymistä), mutta hylje (jota Perämerestä toivon mukaan saa kohta ampua kunnolla) on loistava uppoperhojen runkomateriaali.


KommenttiLpg - 07.04.2007

Kyllähän hylje on läpikuultavuutensa ja elävyytensä jne. ansiosta erittäin hyvä materiaali. Hyljettä on muuten aika hankala ilmeisesti korvata millään muulla matskulla.


Kommenttiborsse - 09.04.2007

Hylkeellä on vielä yksi erinomainen puolensa, se ei muuta väriä kastuessaan.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?