Täsmäperho sellaiseen jokisuuhun, jossa vesi näyttää vihreältä, pohja tummaa soraa ja aurinko paistaa sivusta jokisuuhun. Perho on kehitelty puukalan väreistä, jolla on monta kalaa tunnollaan, tällä mallilla vasta kaksi lohijalkaa. Eli todellinen täsmäpaikka on tietenkin Borssejoen suu.
Jaha vai olis tässä täsmäperho borssejoen suuhun. Jälleen komeaa sidontaa, siipi hyvin jaoteltu, eli hyvät kerrokset ja sopivan mittanen. Mukavasti hillityt sävyt. Pitääpä sitoa itselle kans, nyt kun paikan tietää. Tosi siisti! Joko polttelis Tenolle?
Borsse on painanu oikkeen urakalla komeit pörhöi ja viä kalastaviakin, eikä mitään kutituskoukuilla varustettuja .
Mitähän viä on orotettavissa.
Tätä perhoa sinun Juho on uitettava juuri siinä virranväreessä jonka Borssejoki tekee Tenoon laskiessaan, eli aivan jokisuussa. Arvaappa poltteleeko, unia jo näkee tenonveneestä lipumassa alavirtaan kohti ottipaikkoja. Tänään pistin virkavapausanomuksen sisään jotta pystyy kesällä pitempään uittelemaan näitä sydäntalven tuotoksia.
Hartsa, tuli vaan otetuksi sarjassa noita kuvia ja samantien liitettyä niitä tänne, jotta saisitte vinkkejä kesäksi. Pari on vielä tuolla tulossa. Nämä liittämäni perhot ei ole niitä ihan jokapäiväisiä pyyntipelejä, vaan hieman harvinaisempia, mutta pyytäviä, ehkä?
"Voi että", sanoi mies joka näki ylivoimaisesti ottavimman näköisen lohiperhon ikinä. Ja se mies olen tietenkin minä. Kysymys kuuluukin: Voiko tuosta enään ottavamman näköistä perhoa syntyäkään? Ja huom! Minä en puhu nyt perhon ottavuudesta, vaan sen ottavuuden näköisyydestä. hmm... kaksi eri asiaa vai mitä.
Todella hieno on perhosi.
Hc on siihen jo ottanut, ehkäpä sattumalohia, mutta ottanut kuitenkin. On minulla sellaisiakin, jotka on ottavan näköisiä ollut ennen laskua, mutta tyhjän kanssa on saanut rantautua ja useasti.
Siitä puukalasta hyvä tarina. Katselin kerran otipelejä ja sattui manu paikalle, sanoin että tällaisella puukalalla on saatu joitakin lohia, manu katsoi puukalaa ja sanoi suoraan että jokisuusta kirkkalla päivällä, olin hiljaa.
Näin tummaa vihreää rungossa en ainakaan minä muista ennen nähneeni. Oikein piti penkoa omaa silkkilokeroa, mutta eipä löydy itseltä tätä väriä.
No mutta ohan se miälenkiintonen. Varmaankin hyvä lisä tuo vihreä mustan ja hopean rinnalle.
Näissä perhoissasi tulee selville eri värit ja sävyt hyvin. Tässäkin tapauksessa eism. välivyö olisi saattanut sumentaa tuota kuvaa, mutta hyvä ettei ole. Mutta kenties tuo vyö on liian pitkä ja peittää
perän?
Omaan versiooni olisi tullut vielä kenites toinen kierre/runkohäkilä/kf:a/fasaania/mallardia, mutta hyvä näin.
Ottakaa illu p ja -jyke- huomioon, että silkin väri muuttuu helposti sävystä toiseen. Tässäkin näyttää, että rungon silkki on sidottu tinselin päälle, ja jos se on tehty takaa-eteen-tyylillä, niin silkkin väri saattaa olla vaaleampi. Toinen tekijä on myös silkin kastuminen, jolloin väri tummuu.
Mutta voihan tuo olla joku uniikki silkkiki.
Oikein harmittaa.. vihreä ei ole Kymi-värejä, mutta tässä voisi olla varteen otettava testattava Nevanlohellekin. Oikein hyvä kokonaisuus.
Vihreä on Lure-Flash silkkejä, Manulta olen saanut, joten yhteys Eräkontioon, niin eiköhän siellä ole. Lisäksi tämä silkki on erittäin "muovipitoista", joten tämä ei ime itseensä vettä, eikä näin ollen muuta väriä. Silkki on sidottu edestä taakse ja takaisin suoraan koukun varteen. Nämä Hayabusa koukut on Black nickel koukkuja, eli "hopeavivahteisia".
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?