Royal Coachman

Ainoa fluorisoivan punainen silkki oli sitten sellasta punotun oloista halpiskamaa.

KommenttiHäiskä - 05.04.2007

Helposti sidottava lohiperho.

Kommentit

Kommenttiillu p - 12.04.2007

Sarjatyö jatkuu ja taso pysyy hyvänä.


Kommenttiborsse - 12.04.2007

Yksi pakollisista lohirasian perhoista. Sadeperhona tunnettu ja hyvin sidottu kalastusperho. Kannattaa kokeilla yöpyynnissä, saatat yllättyä. Monesti nuo halvat silkit on parempia kuin kalliit luonnonsilkit kalastuksessa, koska ne sisältävät niin paljon muoviselta tuntuvaa lisuketta, että ne pitävät värin hyvin kastuessaan.


KommenttiHäiskä - 12.04.2007

No joo... Sinällään tuo silkin väri tai fluorisoivuuus (hirveä sana ja tuskin edes oikein) ei häirinnyt, mutta kun se oli tavallaan "punottua", niin tasaisen rungon teko oli erittäin vaikeaa. Enkä jaksanut ruveta lusikalla hinkkaamaan, kun siitä on näistä halvoista silkeistä aika huonoja kokemuksia.

Noh... Laxeille ne on eikä ihmoille. :)


KommenttiPeltopython - 12.04.2007

Hieno on perho! Tulin tässä miettineeksi, jotta mitenkähän Royal Coachman toimisi järvitaimenelle Keski-Suomen koskilla...


Kommenttiplayer - 12.04.2007

Hienosti sidottu, ryhmäpotretti kertoo että laatu on tasaista.

Totta tuo mitä borsse mainitsi silkeistä. Laatusilkki, aito sellainen, on erittäin ohut säikeistä. Jollei silkin värjääjä ole ammattitaitoinen, silkkikuituun ei ole saatu väriä imeytymään. Tosin useat silkit mitä sidonnssa käytetään eivät ole aitoa silkkiä. Eilisen TV-visan perusteella, tummuminen johtuu vesimolekyylien taittamasta valosta, eli jos runko sitoo itseensä vettä, se näyttää tummalle. Edellinen pistää pohtimaan onko tilanne sama, kun perho on veden alla ja sitä tarkastellaan veden alla.


KommenttiHäiskä - 13.04.2007

Hyvä kysymys, sillä eipä perho näytä samalta vedessä kuin märkänä ilmassa. Ei todellakaan.

Uskoisin kuitenkin, että vesi vaikuttaa silkin läpikuultavuuteen, jolloin musta koukku voi ilman tinseliä paistaa läpi. Jutun voisi toki testata lavuaarissakin, mutta todellinen tutkija tekee tutkimuksensa aina luonnossa. Eli pää jokeen ja perho perässä. ;)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?