Joki-Scott (muunnos)

Kommenttiplayer - 22.04.2007

Wanhat Suomalaiset Lohiperhot-kirjan kuvasa ruostunut koukku ja punainen rullalanka herätti mielenkiintoni sitoa tämä. Punamusta on Kymille toimiva yhdistelmä, joten sidoin tämän enemmänkin heittoperhoksi. Korvasi siivestä vaaleanpunaisen hanhen buctail:illa, ruskean kalkkunan sijaan laitoin hanhea.

Tässä perhossa rungossa on DMC-Rayon:ia jota ilmeisesti tulee aikanaan löytymään useammastakin sidontatarvike-liikkeestä.

Kommentit

Kommenttiillu p - 28.04.2007

Pyrstön viidakkokukko jännä keksintö. Tavi hienosti asettunut mallardin yläreunaan.


Kommenttiborsse - 28.04.2007

Olisiko Saaristo ollut aikeissa tehdä jonkinlainen Kummeli muunnos, johon on lisätty värillistä siipeä? No tällaisia puna/musta perhoja on hyvä olla ns. joka lähtöön, eli monenlaisia variaatioita, onhan se varmasti käytetyin väriyhdistelmä pilviselle kelille, sadekelille ja yökalastuksessa. Luulen että tämän parhaat kelit on juuri pilvisinä iltoina, mutta en oikein usko vesisateelle. Elokuulle kojamojahtiin kunhan helan ja kierteen vaihtaa kupariin tai kultaan.


KommenttiJuho_K - 28.04.2007

Mitäpä nuihin edellisiin voi lisätä, kiva kokonaisuus. Todella hyvä siipi.


Kommenttiplayer - 28.04.2007

Täytyy sitä kuitenkin varautua siihenkin ettei koko kesää helle porota ja tuleekin niitä pimeitä iltojakin koskella vietettyä.

Siiven voi tässäkin harjata jos tuntuu ettei se toimi. Mutta välillä levysiipiäkin täytyy sitoa.


Kommenttijapu - 02.05.2007

Tässä perhossa on mielestäni juuri sopivat värit. Siipi on kyllä todella mallikkaasti sidottu. Saisiko runko olla tuosta missä tuo musta silkki on, niin vähän tasaisempi, vai onko se jonkinlainen tarkoitus? Eihän se kalalle vaikuta. Hieno kokonaisuus!!


Kommenttiplayer - 02.05.2007 (Muokattu 2.5, 22:51)

Hyvä Japu, olet ihan oikeassa, kyllä se saisi olla tasaisempi. Tuppaa minulla lipsumaan tuollaiset kohdat aina epätasaiseksi. Kyllähän tasainen pinta sitojien ja kalastajien silmää miellyttää enemmän, mutta epätasainen silkki on kalastuksssa parempi. Yksi kalastavimmista perhoistani oli rungoltaan aitoa silkkiä, ei mitään UNI:ia, sen silkki oli hapsottavilla säikeen päillä kauttaaltaan. Muuten, UNI:n musta on syystä tai toisesta aika hankala saada tasaiseksi, mutta kesään mennessä sekin vaihtuu aitoon silkkiin kun tilaamani aidot silkit tulee maahantuojalta.


Kommenttijapu - 02.05.2007

Noo kyllähän tuollanen sitojien silmään tietenki iskee, mutta tosiaan kalan silmälle ei luultavasti.

Mutta tuota yhtä pikku juttua lukuun ottamatta tosiaan mahtava perho!!


Kommenttiplayer - 09.05.2007

Kiitos kommenneteistanne.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?