Kitkan Noviisi

KommenttiLpg - 27.04.2007

Tämän perhon sidoin kitka tai kuusinkijokea varten, tai jonnekkin muualle mistä suurempaa järvitaimenta voisi pyytää. Olen kuulllut juttuja, että sininen olisi hyvä väri kitkalle, tässä perhossa sitä taitaa kyllä olla hieman liikaa ja tuon punaisen tuosta siivestä olisi voinut jättää vaikka kokonaan pois, mutta nyt kävi näin. Saas nährä, jos siihen kesällä taimen tempasis.

Kommentit

Kommenttiillu p - 04.05.2007

Sinistä niinkuin sinun Sinertävä-perhossakin.
Tekee varmaan hyvin kalamaisen silhuetin. Kaikki vihjeet Kuusamon jokiin otan innolla vastaan. Täytyy ruveta täydentämään Kuusamorasiaani myös sinisensävyisilläkin perhoilla. Hieno perho. Kirjoittele, jos tähän perhoon tulee osumia.
Kokeilisin myös häkilällä. Mistä materiaalista häkilän tekee ja minkä värisenä, sitä ei varmaan tiedä kukaan varmasti ainakaan Kuusamon vesillä.


Kommenttiplayer - 06.05.2007

Tämä on oikein hieno taimenperho, sen verran hieno että meritaimenelle se kelvannee varmasti. Hieno sidos.


Kommenttiolof - 07.05.2007

Kyllähän tälläiseen Kitkan taimen varmasti ottaa. Sininen toimii hyvin ilta- ja aamuhämärässä. Ja punainen pelaa aina kun on valoa ilmassa.. Siipikin on sitä perinteistä oravaa..


KommenttiLpg - 08.05.2007

Tämä perho varmaan pääsee kesällä Kitkalle uimaan, joten täytyy kirjoitella, jos napsahtaa. Itse en kyllä tiedä oikein kuusamon perhoista, joten tämäkin syntyi ihan kuulemieni juttujen perusteella. Tämä taitaa olla ehkä hieman "räikeä" kuusamon joille, mutta samanlaisia hillittyimmillä väreillä on tekeillä. Ja ehkä hieman peremmin streamereihin soveltuvilla partridgen ken baker streamer koukuilla. On muuten tuo sininen orava tummempaa mitä näissä kuvissa näyttää. Niin ja kiitos kommenteista ja neuvoista.


Kommenttiolof - 08.05.2007

Koukku on ihan hyvä. Luulen että kala pysyy paremmin kiinni tälläisessä lohiraudassa. Ja värit eivät ole ollenkaan liian räikeät.
Perinteisestihän paikalliset wanhantyylin kalastajat vannoo mustaan.. Mutta aikoinaan ensimmäiset turisti perhomiehet hämmästyttivät paikalliset "talitintin kokoisilla ja värisillä perhoilla" että näin..


Kommenttiantima - 21.06.2011

Kahtokaa www.kuusamonperhokalastajat.net/perhogalleria
tuolla on hyviä perhoja jos tänne kuusamoon ajattelette tulla

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?