Mandariini

Kommenttiplayer - 27.04.2007

Tässä Syrjäsen sitomassa perhossa oli jotain mikä miellytti. Tälläin jälkikäteen olisi siihen voinut yrittää saada jotain omaakin mukaan. Siipi on vaihteeksi sidottu heittoperho-tyyliin. Tälle antaisin uintiaikaa järvitaimentenkin seurassa.

Koukku, Hayabusa ja harmaa kukko ovat kotoisin Eräkontiolta.

Kommentit

KommenttiLEPPNE - 06.05.2007

Kyllähän nämä sinun perhosi alkavat hipoa täydellisyyttä - mielestäni.Pakottaa heti penkin ääreen, samanlainen - mutta Mar Lodge - tulee . Uskoisin olevan yksi " Euroviisuvoittajia " Tenolla, miksei muillakin koskilla. Oletko muuten sitonut kierteen ekaa kertaa " väärinpäin " . Ten points to Finland, and Player


Kommenttiborsse - 06.05.2007

Silver grey mandariinin kuoressa? Olisiko Rönkä suunnitellut tämän perhon hieman tummempaan ja korkeampaan veteen kuin silverin? Siitä olisi osoituksena tuo kulta hela ja kierre, sekä tummempi siipi. Tyypillistähän tässä on sen ajan "harmaus" rungossa, jolla koitettiin korostaa perhon läpikuultavuutta.
Tätä kannattaisi kokeilla puolipilvisinä päivinä, vedenkorkeus tuossa normaalirajoissa, ehkä hieman ylikin, vedenlämpö vielä kylmän puolella eli alle 14 astetta.
Perho tarkoitettu heittoon, mutta kyllä tuo silhuetti pelaa soudussakin, siipi on heittoperhoon hyvä ja ehkäpä liian "tuhti" soutuun, mutta kun ottaa huomioon että perhoa tarjoillaan hieman korkeammalla vedellä kuin silveriä, niin saattaa jopa pelata tässä kuosissa soutajallakin.


KommenttiJuho_K - 06.05.2007

Todella hieno perho. Hela ja jatke onnistuneet hyvin, kurkkuhäkilän kun olisit vielä pyöräyttänyt. Siipi on kokonaisuudessaan tosi komea. Suomalainen klassikko.


Kommenttiillu p - 06.05.2007

Hieno perho.
Onko tuolla chartreuse-värisellä jatkeella jokin täsmätarkoitus jollekin tietylle vedenlaadulle ja -korkeudelle ?


Kommenttiborsse - 06.05.2007

Tämä chartreuse väri on hyvä alkukauteen, silloin käytetään tällaisia neon värejä, vertaa alkukauden puukaloihin, niissä tämä väri on yleinen. Keskemmälle kesää mentäessä se on hyvä vaihtaa "mattapintaiseen" silkkiin. Jos veden laatua ajattelee, niin kirkkaaseen veteen, eli kun vesi on laskussa tulvien jälkeen.


Kommenttiplayer - 06.05.2007

Jukka, sidon kierteen molempiin suuntiin, kumpaan suuntaan se sattuukin lähtemään on osin kiinni kumpaan suuntaan tinseli tuntuu luontevammin lähtevän kiertymään.
borsse, luulisin että Rönkä sitoi tätä suotuu, mutta Syrjänen sitoi siitä heittoversion.
Illu ja Juho, kiitos vaan. On tuossa vieläkin parantamista, vaihtelee liikaa tuo sidontajälki.


Kommentti-jyke- - 06.05.2007

Laatutyötä...
Siipi saisi olla mielestäni ehkä hieman pidempi, muuten oikein onnistunut sidos.


Kommenttijapu - 06.05.2007

Jyken kans samaa mieltä.. Mutta pikku asiahan tuo, näyttävä sidos!


Kommenttiplayer - 06.05.2007

jyke, japu, olen kai laittanut liikaa soutuperhoja esille.. tämä on ihan heittoperhoksi sidottu, pyrstö jäi pari milliä liian pitkäksi. Joten oikeassa olet ei ihan tämäkään ole onnistunut, mutta jää omaan kalastusperhorasiaa eikä pienet virheet minua suuremmin häiritse.
illu, vastauksen saitkin borsselta, sidoskelin tämän enemmänkin mahdollisimman lähelle reseptiä sekä Syrjäsen sitomaa mallia. Itse pidän tuosta chartereusesta, keltavihreästä, etenkin silloin kun runkoon tulee takaosalle keltainen silkki ja halutaan kuitenkin jättää punainen tai oranssi jatke pois. Chartreusella saadaan aikaan kuitenkin kontrastia suhteessa muihin keltaisiin. Neon-sävy ei ole kylläkään hyvä vaan pitäisi löytää joko DMC Rayon:sta tai perussilkeistä vastaava sävy. Neon-sävy kelpaa hiukan värjäytyneeseen veteen, sitähän Kymiltä löytyy. UNI-NEON:n lakkauksella saa hiukan sävyä himmenemään.


Kommenttiplayer - 07.05.2007

Juho, tuossa muuten on kurkkuhäkilä, kuvassa kesäsorsa vähän häviää vaaleaan taustaan.


KommenttiJuho_K - 07.05.2007

Juuh, näin sen kyllä mutta olisit pyörittämällä tehnyt häkilän.


Kommenttiplayer - 08.05.2007

Juho, jätin häkilän näin koska häkilään käytetty kesäsorsa oli "jätepala". Eli ruotia ei ollut riittävästi kierrettäväksi asti, eli häkilä on höyhenen alaosaan jäänyt osa kun yläosat oli käytetty perhojen sivuihin. (siis se valkomusta raita-osa)


KommenttiLpg - 08.05.2007

On kyllä komea perho, jotenkin tuo siiven profiili on perhoissasi hieno ja sidonta on muutenkin loistavaa.


Kommenttiplayer - 08.05.2007

Kiitosta vaan Marko, tässä perhossa malli oli hyvä, Syrjäsen sitoma perho. Tämä minun perho on ehkä liikaakin Laurin sitoman perhon kaltainen.


Kommenttiplayer - 09.05.2007

Kiitos kaikille kommenteistanne.


KommenttiPäde-Veikko - 23.05.2007

Mandariini on kyllä kaunis perho. Malli toiminee Silver Greyn tavoin ?


Kommenttiplayer - 23.05.2007

Totta... harmittaa vaan ettei tullut sidottua tuota oman maun mukaisesti... tietty huolellisemmin. On nyt vaan tainnut tulla tavaksi antaa koekäyttöön kaikki siistimmät perhoni.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?