Mukavan näköinen perho. On siinä siivessä tavaraa, todella komeasti tuo crest asettuu tuohon siiven päälle. Mutta jätetäänpä tarkempi kommentointi niille jotka näistä klassisista enemmän ymmärtää.
On se kyllä oikein hyvää sidontaa. Hyvät korvikkeet siivessä trapin tilalle. Siivessä muutoinkin onnistuttu, koska kaikki siiven materiaalit esillä. 7999 on koukkumallina haastavampi klassikon sitomiseen kuin Mustad:n SL53UBL lyhyemmän runkolangan takia. Tämä on eräs suosikki perhoistani ja kaiken kaikkiaan tämä perhosi on erittäin hyvän näköinen sekä onnistunut klassikko.
Koska en ole kisaperhositoja voit jättää nämä seuraavat omaan arvoonsa. Hela & jatke voisi olla koukun väkäsen ja kärjen välissä, eli ne ovat vähän liian pitkät, tosin olet sitonut sen kyllä erittäin siististi. Hunnut voisivat ylettyä vyöhön ei sen yli, mutta nekin on siistiä työtä. Siinä se sitten olikin, nämähän olivat enemmänkin makuasioita, mutta sellaisia mihin kisaperhoissa kiinnitetään huomiota.
Kitoos! Olen noita levareita nyt jokusia yrittänyt rasiaan sidoskella, ikäänkuin jäänyt koukkuun tohon hommaan. Mitään en myöskään oikeastaan tiedä noista oikeista mittasuhteista. Vuosia olen itelleni kalastusperhot sitonut, mutta nyt tää levari-touhu alkaa kiinnostamaan, siis ihan kalastukseen, ei tauluiksi.
Kyllähän tätä voisi kisaperhoksi sanoa, mutta mihin sarjaan? Kalastusperhosarjaan sanoisin minä. Tenon varressakin on vielä vannoutuneita perhomiehiä, jotka eivät hyväksy siiman päähän muita kuin levysiipisiä klassikkoperhoja, jotka ovat kalastukseen tehty, kuten tämä. Siivessä on ehkäpä hivenen liikaa tuota korkeutta, joka antaa vaikutelman tauluperhosta, mutta ei niin paljon, etteikö tällaisella voisi kalastaa. Erittäin siistiä työtä ja jos jostakin pitäisi "huomauttaa" on tuo playerin mainitsema huntujen pituus. Tenon suvantoihin alkukaudesta, vaikkakin kun hyvän drummontin saa aikaiseksi, tulee siitä herkästi koko kesän yleisperho.
Akkis, en tarkoittanut että pitäisin perhoasi kisa- tai tauluperhona. Lähinnä siinä hain takaa niitä mittasuhde asioita, mistäpä muualta niitä voi harrastaja siirtää omiin kalastusperhoihinsa. Perhosi on sen verran hyvää työtä että tuosta ei ole pitkää matkaa vaikka varteen otettavaan kisaperhoon.
Juu, en mä niin ajatellutkaan. Pitäis joskus silti oikein katella tollasen klassisen levarin "oikeat" mittasuhteet. Niistä kun ei oo tosiaan mitään käsitystä. Kaiken kaikkiaan on tullut todella vähän sidottua perhoja mallista tai valmiista resepteistä, mitä nyt ihan ekat perhot joskus vuonna miekka ja kilpi.
Noo.. aina kun näen jollakin olevan taitoa hypysissä, alan hiostamaan taitojen kehittämistä.. olisikohan kyse ammattitaudista?
Oikeastaan ne perusasiathan mittasuhteissa on helpot, toteutus onkin joskus eri asia. Omat perhoni tuppaa olemaan vaihtelevaa tasoa kaikilla osaalueilla. Mittasuhteisiin kai parhaiten pääsee kiinni sopivilta nettisivuilta ja tunnettujen sitojien perhoja tutkimalla. Tavallaanhan 60-lukulaiset suomalaiset soutulohiperhotkin on klassikoita, niissäkin on joitain tiettyjä mitoitusperiaatteita.
Pistetään tästä yksi malliksi:
http://www.atlanticsalmonfly.com/featherwings.htm
Toki parempiakin sivustoja on, mutta tämä sattui olemaan kotikoneen linkeissä tyrkyllä.
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?