Juhon Keltasirkku

KommenttiJuho_123 - 01.05.2007

Näin reilu viikko sitten naapurillani keltasirkun+monine muunnoksineen ja hän kertoi niihin liittyviä tapahtumia.. Taisi olla jo yhdellä keltasirkulla kontollaan reilusti yli kymmenen lohta.. :)

No mitä muistikuvaa jäi päähän, niin sidoin ne koukulle.. Aika kauas jäi lopputulos niihin verrattuna, mutta ehkä se oma käden jälki sitten näkyy aina, vaikkei sitä aina haluaisikaan.. :)

Kommentit

KommenttiJuho_K - 08.05.2007 (Muokattu 8.5, 17:52)

Onpas mielenkiintoisen näköinen perho, aurinko keleille varmaan. Pitäiskö vyö laittaa vaikka villasta ettei peittäisi helaa? Sidonnallisesti hyvää tasoa. Ei muuta kuin uittamaan vain.


Kommentti-jyke- - 08.05.2007

Olisikohan joku kalkkisten vaalea muunnos..?
Itse olisin tuon vyön jättänyt ehkä kokonaan pois.

Asiallista sidontaa niinkuin juho 123:lla aina, eipä tuohon muuta...


Kommenttiplayer - 08.05.2007

Se on hyvä että naapurilta tuli malli tähän perhoon, ottavan näköinen sekä siististi sidottu. Sain tilaisuuden katsella näitä Juhon sitomia perhoja.. kun posti kiikutti niitä luukusta, hienoa sidonta jälkeä oli niissäkin. Kuten aina kuva ei kerro totuutta perhosta, luonnossa ne ovat parhaimmillaan. Tottahan se on että vyö saattaa peittää helan, mutta sekin saattaa olla joskus hyväkin asia, vilauttelu herättää aina kojamon mielenkiinnon.


Kommenttiborsse - 08.05.2007

Ensimmäisenä kun runkoa katselee, tulee mieleen Kalkkisen vaalea, tai vaalea tenolainen, mutta värit toisinpäin. Keltainen on mielletty mustan ja punaisen kanssa aina pilvisen kelin väreiksi, mutta vihreän kanssa kirkkaille keleille. Vertaa edelliset mainitsemani ja green highlander. Yleensä kun perho sidotaan ja siihen suunnitellaan värit runkoon, niin sommittelu aloitetaan siitä, että vaaleampi laitetaan taakse ja tummempi eteen, miksi? Joissakin malleissa toimiviksi on todettu juuri käännetyillä väreillä somistetut perhot. Itse käyttäisin tätä kirkkailla keleillä ja kirkkaassa matalassa vedessä. Sen puolesta puhuisi tuo väriyhdistelmä, sekä harva siipi, lisäksi hopea kierre.
Teeppä vielä sellainen muunnos tästä että laitat tuon väriyhdistelmän pyrstöön, runkoon häkilään ja siipeen, eli tällainen perho, mutta myöskin pyrstössä ja häkilässä olisi tuota vihdreää, silloin se ainakin olisi ihmissilmälle kivan näköinen ja uskoisin sen toimivan jurottavalle heinäkuun kalalle helleaikaan ja koukkukoko siihen aikaan 8-10.


KommenttiJuho_123 - 08.05.2007

Juho: Aurinko keleille tämä.. Tässä vyön tarkoitus on peittääkkin tuo hela, mutta välillä antaa sen vilahtaa sieltä karvojen välistä.. :)

Jyke: No TÄMÄ voi ollakkin kalkkisten vaalea muunnos, sillä tämä on TODELLA kaukana siitä joukon Keltasirkusta.. Ajattelin yrittää sitoa mahd. samanlaisen mitä se oli, kunhan tässä aikaa tulisi. Voi tämän tosiaan sitoa myös ilman vyötä.. Korea varmaan ilman vyötäkin.. :)

BTW: Puhuttele Juhoksi vain.. ;)

Pete: Älähän nyt liikaa innostu kehumaan.. :) Onneksi me ei kalasteta kuvilla, vaan niillä todellisilla perhoilla.. :) Perhosta on vaikea saada kunnon kuvaa, joka ei latista perhoa "2D" kuvaksi.. :S No tekemällä oppii.. Petepä sen myös tuossa totesi, mitä olen tuolla vyöllä hakenut.. Välillä välkkyen.

Pekka: Lähellähän tämä on kumpaakin mainittua.. Tuo "vaaleat taakse ja tummat eteen" periaate on minua askarruttanut jo pitkän ajan.. Mielestäni kalastuksessa yksi tärkeimmistä ominaisuuksista mitä voi olla, on ennakkoluulottomuus! Sillä pääsee pitkälle.. Tässä perhon sidonnassa on tosin useasti myös syytä pitää korvat auki, teille kokeneimmillekkin sitojille.. Toisaalta olen myös halunnut (tyhmyyttäni?) pitää jääräpäisesti kiinni tuosta minun yhdestä valtistani, ennakkoluulottomuudesta. :)

Hailanterin keleille varmaan tämä passaa parhaiten..

Kiitoksia kaikille jo kommentoineille! :)

-Juho-


KommenttiLpg - 08.05.2007

On kyllä hieno perho, hyvin sidottu, ja toimii varmasti, kuten kalkkinen ja hailanteri. Mites muuten toi vihreä silkki kiiltelee noin kivasti? Onkos ihan Uni:n silkkiä? Joo, mutta hienoa tekemistä Juho. :)


KommenttiJuho_123 - 08.05.2007

Marko: Kiitos! Toivotaan vavan notkahduksia.. :)

Silkki on sitä Rayonin viskoosikuitu-silkkiä, joka on ehkä jo minun perhojen tavaramerkki.. :) Kummatkin silkit siis Rayon Madeiran silkkejä.. Paras puoli noissa madeiroissa on se, että jos ne alustaa hopeamylarilla, niin väri ei vaihdu vedessä, mikä on eduksi.. :)

Nyt sain tehtyä mielestäni kaikkien aikojen onnistuneimman perhoni, johon olen oikeasti tyytyväinen. (Harvinaista kyllä.. :)) Älkää siis ihmetelkö perhon nimeä, joka on "The Difroid". :)

-Juho-


KommenttiOppipoika - 08.05.2007

Olet sinä vain ikäiseksesi hyvä sitoja.
Paljon parempi lohiperhoissa kuin minä vaikka olemme yhtä paljon sitoneet. Pikkuperhot ovatkin sitten asia erikseen :D.

Kerrassaan hyvä perho, vaikka kuulemma poikkeaakin siitä alkuperäisestä.

Tarkoitat varmaan tuossa pyrstössä sitä V-tyyliä.
Jos muuten vyöksi olisit laittanut vaikka riikinkukkoa. Jos se jotenkin olisi korostunut tuon vihreän silkin vieressä. Ei olisi myöskään peittänyt tuota helaa.


Kommenttiplayer - 08.05.2007

Lpg, tuolle Juhon Madeiralle kilpaileva tuotemerkki on DMC Rayon, jota olen vähän tyrkyttänyt muutamiin liikkeisiin myyntiin (mm Spey Clave, Eräkontio, SporttiPekka Tampereella + maahantuojan keksimät liikkeet).

Kuten kaikki keinokuidut, ne on sidottava puhtain käsin, mieluiten ennen sitomista kädet pestävä astianpesuaineella jotta sormista ei rasvaa siirry kuituun. Madeirassa ja DMC:ssä on hulppea kiilto, mutta kiilto häviää jos kuitua vetää sormien välistä. Edellinen on yksi sidonnan tehokeino, koska kiillottomalla pinnalla on paikkansa kalastuksessa.


Kommenttijapu - 08.05.2007

Asiallisesti ja hyvin siottu perho. Vyön minun makuuni oisi saanut jättää pois tällaisesta perhosta, mutta makuasia tämäkin.

Hieno kokonaisuus!


KommenttiLpg - 09.05.2007

Täytyy melkein itsekkin kokeilla kyseistä silkkiä, jos jostain saisin käsiini. Silkin käsittelyssä itsellä on ainakin hiomista, ainakin runkosilkkien osalta, mutta kyllä kai se oikea tekniikka ajan myötää löytyy. Kädet olen itsekkin pessyt ja jättänyt hieman kosteaksi silkkiä kierretäessä, mutta joskus pääsee käymään niin, että ö-luokan kukonniskasta tarttuu väriä, joka sitten taas tarttuu silkkiin.


KommenttiJuho_123 - 09.05.2007

Oppipoika: Kiitos! No on niitä minua parempia sitojia heti runsaasti.. Minä kun olen vielä aloittelia.. :) Joo, minun osa-alueet on ihan selvästi näissä lohiperhoissa, eikä pienperhoissa.. :) Muissa perhotyypeissä sen sijaan riittääkin vielä paljon työsarkaa.. Mikä on toisaalta hyväkin.. :) Ihan hyvä ehdotus tuo riikinkukko..

Pete: Olet oikeassa tuon DMCn suhteen.. Sitä en kylläkään ole itse päässyt testaamaan, mutta uskon sanaasi.. :) Itse pesen käteni aina ennen sidontaa.. Joskus tosin myös ennen silkitystä, varsinkin jos on kovin liittaiset kädet.

Lpg: Tekemällä oppii ja kaikki vaatii harjoittelua.. :) MYÖS silkittäminen.. Itse olen muutamia kertoja kokeillut hakea hyviä värejä vaaleisiin silkkeihin, hankaamalla niitä tosiaan johonkin Ö-luokan materiaaleihin.. Välillä saa aika jännän näköisiäkin värejä.. :)

-Juho-

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?