Päivänkorento

Kommenttitimppah - 17.05.2007

Oliver Edwardsin reseptin mukaan sidottu perho, pienillä muokkauksilla.

Omasta mielestä yksi realistisimmista päikkärijäjitelmistä ja vieläpä suhteellisen helppo sidottava. Värejä ja kokoa muuttamalla saa hyvät jäljitelmät eri lajeista.

Kommentit

Kommenttibelmondo777 - 22.05.2007

Kylläpäs on hieno perho! Tällainen on pakko kokeilla sitoa kun seuraavan kerran penkin eteen pääsee. Perhossasi vaahtomuovi taitaa toimia "pääkelluttimena". Minulla ei ole kovinkaan paljon kokemuksia jatkoperistä, mutta missäköhän asennossa perhosi kelluu (riittäkö bucktail pitämään perhon perän pinnalla)? Näyttäisi siltä, että perhossa olisi myös ohut hopeakierre vai onko se vain sidontalankaa (jatkoperässä). Kuten sanottu; rasiaani tulee koristamaan vastaavanlaiset pinturit. Toivottavasti yhtä hyvin sidottuina kuin tämä.


KommenttiHylder - 22.05.2007

Todella hieno! Pinturirasiani ärsykemateriaali täydentynee lähiaikoina tällaisilla ötököillä. On ihme, jos ei kalalle maistu.


Kommenttitimppah - 22.05.2007

Kiitos kehuista.
Perhon tulisi kellua siten että häkilän kärjet ja jatkoperän jatkoperän keski/loppuosa kannattelisi perhoa vedenpinnalla. Lasitestien perusteella näin se myös toimii. Perä on fly riteä mikä sinänsä jo hylkii vettä ja jos tuntuu niin jatkoperän voi vielä alapuolelta sivellä jollakin kellunta-aineella. Häkilänä on hyvälaatuista kukon satulaa eli sekin kelluttaa varsin hyvin.

Tässä perhossa ulkomuotoa ja väritystä vielä tärkeämpänä pidän sitä että se jättä oikeanlaisen "jäljen" veden pinnalle, joka uskoakseni on oleellinen osa kalan ottamisrefleksin laukaisemisessa.
Tässä vielä kuva vedenpinnalla kelluvasta päivänkorennosta. http://www.dpi.vic.gov.au/dpi/vro/vroimages.nsf/Images/rh_hirs5/$File/rh_hi rs5.jpg


Kommenttitimppah - 22.05.2007

Tässä vielä kuva perhosta vesilasissa.


Kommenttibelmondo777 - 22.05.2007

Kyllä toi hienosti kelluu, ja kuten sanoit, perho näyttään paljon luonnonvastineeltaan. Itse olen tehnyt samankaltaisia kellutustestejä perhoilleni. Surukseni olen huomannut -tehtyäni useita samanlaisia perhoja- ettei ne kellukkaan niin hyvin "live"-tilanteessa kuin pesualtaassa. Kokemus opettaa ja lisää sidontamateriaalia saa kaupasta.


KommenttiOdiN - 22.05.2007

Tämä on kyllä uskomattoman hieno, ja kaiken lisäksi kalastavan näkönen öttiäinen. Tuommosia pittää kyllä tosisti ittekki sitoa. Ja edelleenki hienoa nähä mielestäni näitä "oikeitaki" perhoja, eikä jatkuvasti vain nuita lohiväkerryksiä, heh...


KommenttiDnm_Dmn - 23.05.2007

Onkos tämä joku Ollien uudemman perhon muunnos? Mohican mayflyn kanssa ei ole saamaa kuin nuo foamit ja häkilä. Ja tietty kellumis asento.

Pirun hieno ja mukavan yksinkertainen, mutta silti realistinen sidos.


Kommenttitimppah - 23.05.2007

Terve ja kiitos

Nimenomaan tuohon mohican mayflyhin viittasin, perusperiaatehan tässä perhossa on melkeimpä sama, materiaaleja on vain rukattu vähän helpompaan ja omasta mielestäni realistisempaan suuntaan. Foamillisiakin perhoja rasiasta löytyy, kovemmassa koskessa kelluttavat perhoa vähän varmemmin.


Kommenttijopeli - 25.05.2007

Mitä mahtaa tuo kalvo olla? Löytyykö kotonta vai onko tilaustavaraa?


Kommenttitimppah - 25.05.2007

Tätä kyseistä kalvoa ei taida monestakaan kotoa läytyä, mutta esim ohkanen pakastepussi käy vallan mainiosti. Mistpoolissa taitaa myös olla myynnissä ainakin sellaisia matskuja kuin Chitin ja Clear Wing jotka varmasti soveltuvat myös tähän tarkoitukseen.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?