Caddisfly

Kommenttitimppah - 24.05.2007

Hyväksi todettu vesiperhosimitaatio. Perhossa on yhdistetty erilaisia hyväksi havaittuja tekniikoita kuten Moserin runkotekniikka ja Autin teippisiipi pienellä muokkauksella.

Kommentit

KommenttiDnm_Dmn - 29.05.2007

Timmpah:n tehtaan tuotekehitys osasto on näköjään tehnyt pienimuotoisen läpimurron teippisiipi tekniikassa. Kilpailijat vaviskaa!

Näitä ilmestyy munkin rasiaan...


KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 29.05.2007

Tää on hyvä. Vastaavia on omassakin rasiassa. En tosin näe tarkoitusta, miksi siipi pitää teipata molemmin puolin. Itse olen teipannut niinet yms. (esim. riekon höyhenet) vain toiselta puolelta. Voisitko valaista tämän tavan tarkoitusperiä? Kestävyys on kuitenkin melkolailla samaa luokkaa ja toinen teippikerros tekee siivestä raskaamman.


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 29.05.2007 (Muokattu 29.5, 20:34)

No niin,tässäpä se on vesiperhosjäljitelmä vailla vertaa!Näitä täytynee sitaista omaankin rasiaan muutamia.Yhdyn kuitenkin pimeänsoutajan mietteisiin miksi teipata siipi molemminpuolin?
Hyvät sidonta-ohjeet!


Kommenttitimppah - 29.05.2007

Moro ja kiitos kommenteista.
Tuolle molemminpuolinen teippi on täysin perusteltua. Nimittäin olettekos koskaan tutkineet märkää niintä? Niini menee sellaiseksi "limaiseksi" ja erittäin joustavaksi kastuessaan ja jos teippi on vain toisella puolella niini lähtee väistämättä irti hetken kalastuksen jälkeen. Tässä molemminpuolinen teippi estää tämän ja lisäpainokin on olemattoman pieni kun kelluttamassa on peuraa, karhua ja hyvälaatuinen häkilä.


Kommenttijopeli - 29.05.2007

Mullakin ne niinit on irronnu teipistä, jos teippiä on ollut vain toisella puolella, joten kannatan. Hyvännäköinen on kyllä perho ja vielä kohtalaisen yksinkertainen sitoa. Itelläni meni vähän aikaa ennen kuin tuon "Moser-Dubin" mittasuhteet osu kohilleen.


Kommenttifireline - 30.05.2007

Varsin komea perho ajatellen kokonaisuutta. Tuo teippitekniikka siiven kanssa on lukuisien kokemuksieni perusteella toimiva kokonaisuus. Kuitenkin jos ajattelemme asiaa urostaimenen kannalta, voimme todeta erään jo historiaan jääneen seikan:taimen ottaa, kun perho tulee sen näköpiiriin, tästä voimme tehdä sen johtopäätöksen, että tähänkin nappaa. Mukavia hetkiä joen äärellä ja sidontapenkin läheisyydessä.


KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 30.05.2007

Kiitoksia kun valaisit asiaa timppah. Omakohtaisia kokemuksia niinestä kalastuksessa ei vielä ole, koska olen sitonut näitä vasta viime talven aikana. Sulkaa käytettäessä olen kuitenkin teipannut siiven vain toiselta puolelta ja hyvin toimii. (tosin silloin ei välttämättä tarvi koko teippiä) Komea perho yhtäkaikki.


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 30.05.2007

Pistetäämpä mieleen nuo niinen ominaisuudet,kiitoksia timppah.Itse olen käyttänyt niintä joissain larvamalleissa selkänä ja siitähän ei moista asiaa ole tullut ilmi.


Kommenttitimppah - 30.05.2007

Kiitosta
Joo tosiaan nuita höyhenellä varustettuja teippisiipiä olen tehnyt vaik yhdellä teipillä ja mukavasti on toiminut.


Kommenttihipsu - 13.07.2007

Minkä väristä dubbingia käytätte tuossa perhossa?


Kommenttitimppah - 03.08.2007

Sehän riippuu ihan jäljiteltävästä vesiperhosesta. Joskus vihreää, joskus ruskeaa. Ja eri sävyjä. Kovin suurta merkitystä tuolla rungon värillä tuskin on, sillä ainakin oman näkemyksen mukaan merkittävin tekijä on tuo silhuetti ja "jälki" minkä perho jättää veden pinnalle.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?