Vesiperhosen kotelon jäljitelmä (muunnos)

KommenttiPeltopython - 16.06.2007

Erälehden 30-vuotisjuhlanumerossa oli kuukauden perhona Juhani Rossin Vesiperhosen kotelon jäljitelmä, josta innostuin sitomaan omat muunnokseni. Alkuperäisestä reseptistä poiketen näissä on painotus, dubbingina pelkästään jänistä, kaikissa väreissä musta sidontalanka ja ovaali kierre litteän sijasta. Nämä ovat myös voimakkaammin harjattuja. Nopea sitoa ja kalastava, ja miellyttää ainakin omaa silmääni. Mielestäni täydellinen kalastusperho.

Kommentit

KommenttiAnttiN - 21.06.2007

Varmasti vapa taipuu! Kalastavan oloisia.


Kommenttiplayer - 21.06.2007

Johan nyt on, taas ottavan näköinen kolmikko, oikein mallikasta sidontaa. Lohestajana laittaisin kokeiupolitiikalla tuohon punertavaan kierteeksi kuparin ja vaaleaan kullan, tarjoilu lämpimässä vedessä. (jos nyt tänä kesänä vedet edes lämpiää)
Jättäisin muuten painotuksen pois, olen aikoinaan saanut samankaltaisilla mukavia siikoja pinnan tuntumasta.


Kommenttisitoja 92 - 21.06.2007

Kyllä on komeita perhoja ! Itse ehkä lisäisin kuulapään, mutta toimii varmasti ilmankin. Runko on tosi mehevän näköinen, ja kaikki on näissä perhoissa kohdallaan. Eihän noita voi muutakun kehua :D


Kommenttitapio - 21.06.2007

Näitä perhoja ei mennä pilaamaan kuulalla!

Tosi hienoja!


Kommenttiperho-poika - 21.06.2007

joo on kyl tosi komeita koteloita ;)


KommenttiJamesbondi - 21.06.2007

Juuri tämmöisiä! Itekki vähän saman tapaisilla rasiaa täyttäny. Ja ne kuulat voi laittaa jonnekki muualle sillä noi on parempia ilman. Minusta muutenki vähän yliarvostettuja.


Kommenttisitoja 92 - 21.06.2007

Vaikka tuohon nyt laittais sen "kuulan", niin ei se perho siitä pilalle mene ! Sillä kuulapäällä meinasin vaan että se ois tuonut hieman lisää painotusta, ei se vaikuta mitenkään kalan saantiin. Vai vaikuttaako ?


KommenttiPeltopython - 21.06.2007 (Muokattu 21.6, 13:44)

No niin, tännehän oli jo tullut paljon kommentteja. Kiitoksia vaan kehuista! :) Joo, näitähän voi, kuten player sanoikin, kokeilla erivärisillä kierteillä. Alkuperäisessä reseptissä oli lisäksi rungon värin mukainen sidontalanka, mutta itse tykkään laittaa kaikkiin mustan pään: korostaa sekin etuosan tummuutta, jota mielestäni pupassa saa olla.

Kuulistakin oli puhetta. Itse käytän tosi paljon kuulapäisiä pupia, mutta aina täytyy askissa olla kuulattomiakin. Välillä tuntuu, että joillakin koskilla kalat ovat yksinkertaisesti nähneet liikaa kuulia, ja tämmöinen kuulaton antaa paremmin tapahtumia. Viime kesänä selvästi eniten tapahtumia minulla tuli ruskeaan, kasikoukkuun sidottuun kuulattomaan pupaan - tosin kirjolohi tuntuu useimmiten vaativan kuulan. Näitä on sitä paitsi hyvä uitella pinnan tuntumassa kuoriutumisien aikaan. Eivät nuo kovin nopeasti uppoa maltillisella painotuksella, mutta tietysti jos on tarkoitus käyttää pelkästään pintapupana, niin sitten painotus pois.

Miten muuten suosittelette merkkaamaan painottamattomat perhot? Pitäisi tosiaan sitoa näitä ilman painotustakin, ja jotenkin ne pitäisi pystyä erottamaan toisistaan. Itse ajattelin, että jos laittaisi painottamattomiin vaikka raidan päähän oranssista tms. sidontalangasta. Toimisi samalla pienenä iskupisteenäkin...


KommenttiDnm_Dmn - 21.06.2007

Kannattaa muistaa, että tuo mustalanka tummentaa aika paljon ainakin vaaleita runkoja. Siksi suosinkin itse önniäs perhoissa vaaleita lankoja. Kalastavuuten se saattaa vaikuttaa tai sitten ei.

Päänhän voi vaikka värjätä tussilla ennen lakkaamista, jos käyttää vaaleaa sidontalankaa.

Kuuliahan on muitakin värejä kuin hopea ja kulta...(musta, kupari...) Mutta ei kaikki perhot kuulaa tartte.

Perhot on kyllä tosi hyvin sidottu. Tästä näkee kuinka yksinkertaisen ja helponkin perhon voi sitoa näyttäväksi, kun valitsee ja sitoo materiaalit huolellisesti.


KommenttiPeltopython - 21.06.2007

Dnm_Dmn kirjoitti:"Kannattaa muistaa, että tuo mustalanka tummentaa aika paljon ainakin vaaleita runkoja. Siksi suosinkin itse önniäs perhoissa vaaleita lankoja. Kalastavuuten se saattaa vaikuttaa tai sitten ei."

Joo, hyvä pointti kyllä. Täytyypä testata tuollaista vaalearunkoista tummalla ja vaalealla langalla sidottuna vesilasissa ja vertailla, miten paljon langan väri tummentaa. Eihän tuo tietysti olisi isokaan vaiva vaihtaa sidontalankaa mustaksi vasta sitten, kun rupeaa dubbaamaan eturuumista ja sitomaan päätä... Tosin enpä usko, että se kalan saantiin hirveästi vaikuttaa. Mutta toisaalta minähän en ole kala, joten mistäpä sen tietää ;)

"Perhot on kyllä tosi hyvin sidottu."

Kiitoksia paljon!


KommenttiAarne_k - 21.06.2007

Pupa?


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 22.06.2007

Miten erottaa painotetut ja painottamattomat toisistaan? Laita molemmat omiin rasioihinsa,helppoa ja yksinkertaista.


KommenttiPeltopython - 22.06.2007

Niin no, minulla se ei oikein toimi noin. Ne aina eksyy vääriin rasioihin, ja sitten jos niitä tulee kuivatettua muualla kuin omissa rasioissaan. Ei oikein muutkaan tavarat meikäläisellä pysy niille tarkoitetuissa paikoissa. :D


KommenttiPeltopython - 23.06.2007

Aarne_k kirjoitti: "Pupa?"

Pupahan tämä on, niin kuin tuossa perhotyypin kohdalla lukee. Vai mitä tarkoitit?


Kommenttinimetön - 03.04.2011

Itse tykkään myös sitoa samanlaisia. Takuu varmoja ottipelejä. Siistiä jälkeä. ;)


Kommenttinimetön - 13.04.2011

Itteltä vaan sen verran. Että niin hyvän näköisletä on vaikuttanut, että itsekin on tullut muutama sidottua. ;)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?