Hiirulainen

Hiirulaisen sivuprofiili

KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 05.07.2007

Taimenten syönnöksestä löytyy toisinaan kaikenlaisia metsän eläviä jotka jostain syystä ovat joutuneet veden varaan.Tällä Hiirulaisella kalastellaan kosken niskat ja koskien peilit samalla tavoin kuin tinseleillä,paitsi että tämä perho viistää pinnassa,ja saa usein passiivisen kalan aktivoitumaan.Kalan otti on usein näyttävä,vesi lentää joka suuntaan kun kala iskee kiinni pinnassa viistävään Hiirulais-parkaan.

Kommentit

Kommenttired killer - 18.07.2007

Mielestäni "hiiriperhoista" uskottavimman oloinen.

Tuo grizzle häntä on upea.


KommenttiOppipoika - 18.07.2007

Ite en kyllä ymmärrä tuommosesta 4-osaisesta hännästä. Eihän oikeillakaan hiirillä ole neljää häntää.
Lisäisin perhoon ainakin korvat ja viikset ihan vain omaa silmää miellyttämään. Saattaahan sillä olla jokin vaikutus kalastukseenkin.
Ja kyllä tuohon harrikin voipi ottaa. http://perhorasia.fi/Forum/Thread.thtml?forumID=1&threadID=8862&thr eadStart=0


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 18.07.2007

Joo ei ole hiirillä neljää häntää.Eräs hyvinkin tunnettu suomalainen perhoguru joskus tokaisi näillä sanoilla kun puhuttiin vesiperhosista:"Oletko ikinä nähnyt vesiperhosta jolla on häkilä?"


Kommenttihartsa - 18.07.2007

No jos siä ny 4 häntää näkyy, mites mahtaa käydä kun noi kastuu?
Kyllä tosiasia on että noi klimppiintyy yhdeksi hännäksi siä vedessä, että tämmöttii.


KommenttiOppipoika - 19.07.2007

Joten eikö olisi helpompi sitoa suoraan vain yksi häntä?


Kommenttisoininen - 19.07.2007

No mutta, oppipoika, jos haluaa tehdä hännän juuri grizzle kukosta niin voin veikata, että yksi häkilä ei todellakaan tule kestämään, kuin yhden tai korkeintaan pari kalaa.. Perhon runko on juuri hiirulaiselle passeli. Hyvää sidontajälkeä: Perho joka söi lohikaloja! Niitä korvia ei tarvitse, kuin miellyttämään itseään, koska ei se kala niitä näe! Jaloista en sitten osaa sanoa ? Olisiko mustat/harmaat kumijalat kelvolliset?


Kommenttisoininen - 19.07.2007

Niin ja sitte vielä, että tuossa perhossa on se hauen vaara olemassa. Siinäkin suhteessa tuo on hyvä noin :)!


KommenttiNaurava kulkuri - 19.07.2007

hieno hiiri kalastukseen!!
hartsa on taatusti oikeassa tässä jo hyvään alkuun pääseessä häntäkeskustelussa. Pakko kuitenkin ihmetellä vielä ääneen miksi häkilän kiertämisen jälkeen vesiperhosella voi olla 20-50 räpiköivää jalkaa, mutta hiirellä ei voisi olla neljää häntää?!
Eikö tässä ole kuitenkin tarkoitus herättää kalan kiinnostus ja mielestäni neljän grizzlen "heiluva" häntä on erinomainen oivallus! PJSL voi korjata jos olen väärillä jäljillä tuosta oivalluksestasi!? voihan sen tarkoitus olla päästä eroon liioista grizzleistäkin..=)


Kommenttisoininen - 19.07.2007

Niin ja nuo neljä häkilää, kun alkavat heilumaan vedessä ja varsinkin virrassa tai pienessä aallokossa niin sehän voi näyttää vain siltä, että tuo hiirulainen hieluttaa häntäänsä. Yksikään perho ei voi täysin vastata esikuvaansa. Näin uskallan väittää. Oli sitte art of fly tying- kirjasta tai mistä tykkää. Niin viimeistään vedessä reagoinnissa on jotain eroavaisuutta. Ei se kala niin hirveän tarkka ole. Kunhan muistuttaa esikuviaan jollakin ominaisella piirteellä!


KommenttiMiicca - 19.07.2007

Tällaisessa hiiriperhossa häntä toimii varmaankin yhtenä avain ärsykkeenä. Häntä korostuu enemmän neljällä häkilähöyhenellä. Kalathan eivät tunnetusti osaa laskea!
Olen joskus nähnyt samanlaisen perhon,(Muistaakseni Pohjolan Perhokalastajassa)ja siinä taisi olla 2 tai 4 "häntää".


Kommenttiepa - 19.07.2007

Vaikka hiiriperhoilla en ole kalastellutkaan, kuvittelisin sitä uitettavan viistosti alavirtaan päin viistättäen, jolloin virta tosiaan painaa nuo höyhenet yhteen klimppiin.... spekulointia...


KommenttiNaurava kulkuri - 19.07.2007

voisiko tässä tapauksessa perhon sitoja luoda kylpyammeeseen testialtaan ja kertoa kuinka hännän kävi? Virtaolosuhteet saa aikaan laittamalla toiseen päähän allasta, juuri pintakalvon alle hierovan suihkukapulan. Mikäli houkutus käy liian suureksi, niin ovelta heittämistä viistosti "alavirtaan" on itse harkittava. Lähinnä tarvittavan takaheittotilan puuttuessa kehoitan siirtymään Mältinrantaan!


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 19.07.2007

Kiitoksia kaikille palautteesta!Muistan myöskin lukeneeni samanmoisen reseptin PPK-lehdestä,en muista oliko juuri sama resepti.Kaksi syytä jotka aiheuttivat Hiirulaisen sidonnan:
1.Näin muutama viikko sitten Heijostenkoskilla kaverini rasiassa samanmoisen hiirijäljitelmän
2.Olen saanut hyvin taimenia streamereilla joissa harmaa peurankarvapää ja grizzle-häkilä siipi

Siispä miksi en kokeilisi hiirijäljitelmässä samaa yhdistelmää:harmaa peurankarva ja grizzle-häkilä.Ja kyllähän se niin on että tuo neljän häkilän häntä on vedessä yksi niinkuin herrat täällä oikein oivalsivat.
Ja Nauravalle kulkurille:Ajatus oli että pinnassa viistävä alavirtaan nykimällä uitettu Hiirulainen aiheuttaisi taimenen kiinnostuksen ja tuo heiluva grizzle-häntä olisi se viimeinen ärsyke.Tiedä sitten näitä mun ideoita mut pakkohan se on kokeilla,joko toimii tai sit ei!
Ja tuo Soinisen ehdotus noista heiluvista kumijaloista täytyy laittaa korvan taakse.


KommenttiOppipoika - 19.07.2007

No uskotaan. Kyllä kai se jokin ärsyke sitten on. Taisi muuten Aarnen kotisivulla olla jokin hiiriperho jolla on jotkin kumijalat.
Käykääpä kurkkaamassa jos kiinnostaa.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?