Kalastuskäyttöön sidottu Black Doctorin muunnos. Black Doctor kuuluu jokaisen lohen perhokalastajan rasiaan ja sitä tarjoillaan yleensä tummien olosuhteiden vallitessa.
Käyttämieni sulkamateriaalien siikasten pituus riitti nippa nappa siiven sitomiseen. Silmiinpistävin muunnos tässä perhossa lienee purppuranvärinen runkohäkilä, jolla jouduin korvaamaan tumman viininpunaisen runkohäkilän. Heinäsorsan kaistat kaartuvat siivessä päälle, mikä saa ne näyttämään kapeammilta kuin ovatkaan. Näyttää siltä, että on hankittava jostakin laadukkaampaa sulkamateriaalia klassisia lohiperhoja varten. Pienistä puutteistaan huolimatta perhoa kelvannee tarjoilla kaloille ja se on jo osoittautunut uittotestissä eloisaksi ja suoraviivaiseksi uimariksi.
Black Doctor lukeutuu kuuluisan englantilaisen mestarisitojan James Wright´in kehittämiin perhoihin ja ajoittuu 1850-luvun puolivälin Skotlantiin. Doctor-sarjaan kuuluvat myös Silver, Blue, Red, White ja Helmsdale Doctor. Doctoreista löytyy juttua mm. Perhokalastus-lehden numerosta 2/2005 (s.44). Alkuperäiselle perholle uskollisempi resepti löytynee helposti muualta, vaikkapa mainitun PK-lehden sivuilta.
Todella hieno ja siististi sidottu perho! mukava että joku viitsii nähdä vaivaa nuissa saatteluteksteissäkin tuli asia harvinaisen selväksi. On mukava huomata että villekin on taas alkanut lisäillä perhojaan, niitä onkin kaipailtu, jatka samaan malliin.
Mukava perho, olet pitänyt siiven maltillisissa mitoissa, lähinnä tarkoitan sen korkeutta. Oikein mallikas sidos, hienosti sidottu.
Itse en juuri oranssia suosi noin näkyvänä perhoissa, kyllä, on sitä oranssia omissakin. Siiven suhteen lohiperhoraati käännytti minut laittamaan oravaa alussiipeen, joten tähänkin laittaisin oranssin oravan alle.
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?