Governor (Vaihe-vaiheelta)

Kuvernöörant valmiina.

KommenttiJuho_123 - 12.07.2007

Ajattelin sitoa yhden Klassisen uppoperhon vaiheittain nyt tähän väliin. Ei taida olla ikinä liikaa, näitä vaiheittain opastettuja perhoja? Toivottavasti kuvat ja selostukset ovat riittävän selviä..

Pahoittelen siiven huonoa laatua, mutta noista materiaaleista ei parempaankaan rahkeet riittäneet.

-Juho-

Kommentit

KommenttiPentagramm - 17.07.2007

Yksinkertaista ja kaunista, ei moitittavaa, sievä ku sika pienenä positiivisessa mielessä. ;)
Näitä lissäää!


KommenttiJamesbondi - 17.07.2007

Hienoa perhoa se juho puskee. pirulainen ku itellä ei noi levysiivet onnistu mitenkää. voi kyllä johtua surkeasta materiaalista. Siipi joko vääntyy vinoon tai jotain muuta yhtä kivaa


Kommenttiantticky - 17.07.2007

Joo lisää vain näitä vaihe vaiheelta.
Näin aloittelijan mielestä todella hyödyllisiä.


KommenttiJuho_123 - 17.07.2007

Kiitokset kommenteista!

Pentagramm ja Antti: Enköhän tässä parin viikon sisällä sido jonkun perhon taas vaiheittain.. Tosin siinä kärsii kyllä sidonnantaso, kun pitää kokoajan keskittyä myös kuvaamiseen.. :(

Jamespuntti: Se on se harjoittelu! ;) Muista! Kaksi tyhjää, siiven asettelu ja kiristys.. Sitten ei enää sidontalankaa takimmaisten lankalenkkien taakse, tai siipi pyörähtää.. :)

-Juho-


Kommentti[Titti] - 18.07.2007

On nätti asetelma ja hienot kuvat! :D

Saitkos muuten ruotsista kalaa paljokin?

Ja tuossa edellisessä perhossa kysyit niistä heitoista niin saanko kysyä että mikä vapa sulla on? että et ihan rupu siimaa osta nii voisin antaa jonkun vinkin siima valintaan ku on nuita muutama itekki tullu osteltua :D


KommenttiJuho_123 - 18.07.2007

Kiitti! :)

Kalaton reissu oli, kun ei paljon kalastukselle jäänyt aikaa.. Elokuussa taidan lähtä vähän pitemmälle ja enemmän kalastuspainotteiselle reissulle.

Vapana toimii Vangenin Rambler #5 9´2 jalkaa.. Wee-äFfä siimoille.. Omat heittopituudet kärsii varmastikkin suurimmaksi osaksi liian keveästä siimasta (#5 WF) ja kehnoista heittotaidoista..
Pitänee mennä päiväksi sinne eräkontion heittoaltaalle.. ;)

-Juho-


Kommentti[Titti] - 18.07.2007

N oon sulla ainaki hyvä vapa sen voin kyllä sanoo :D Tai ainakin muistaakseni tuo vapa oli melko lailla kokotoiminen vai olenko väärässä?

Siimaa voin vilpittömästi suositella scierran hmt taper fly line with loading zone ja 6#, nii pitäs rueta lähtemään heitot :D ja sitte GREYS'sin Platinum Fly line on kans hyvä siima 6# ja molemmat siimat löydät kohtuu hintaan Kalastusväline Rialinnasta kuopiosta ja jos asut kauempana postimyynti toimii erinomaisesti :D


KommenttiJuho_123 - 18.07.2007 (Muokattu 18.7, 16:42)

Luulis olevan.. OVH pyöri pitkästi siellä kahdensadan paremmalla puolella ja on kokotoiminen.. Itse maksoin vavasta, kelasta, siimasta ja perukkeesta yhteensä 150€.. :) Päälle tietenkin kahluuhousut ja muuta kivaa.. ;)

Onko tuo Scierran hmt siima WF, vaikko DT?

Elokuun kuudetta päivää odotellessa.. :) (Silloin on rippirahat kourassa)

-Juho-

EDIT: Jaa, sivuilla näemmä lukeekin että on WF... :)


Kommentti[Titti] - 18.07.2007

OHHOH! Oot muuten halvalla saanut välineet :O

Tuo Creys on toiminu mulla kyllä koko toimisessa 5# vavssa tosi hyvin mutta kyllä se tuo scierran siima on kanssa tosi hyvä mun mielestä ja heittää pitkälle... Ainakin itse saan lentämään sen mukavan ja maagisen 30 metriä :) (On tuota heittoa kyllä tullut 10 vuotta harjoiteltuakin ;))

Vai olet sinä ripille pääsemässä, no minulla oli kesäkuun alussa ja tuhlasin tasan 500e perhokalastus välineisiin :D Vanhemmat kumma kyllä sanoivat että ''hyvän asian puolesta''! Tämä kommentti kyllä yllätti minut täydellisesti :D Mutta mutta nyt tas vähän karkasi aiheesta... ;)


KommenttiJuho_123 - 19.07.2007

Joo, kyllä mää oon tyytyväinen tuohon ostokseen.. ;)

Tänään tuossa pihalla heittelin ja kyllä se rupeskin sitten ihmeesti lentämään se ~20m joka heitolla..? Kaipa se on se keskittyminen se olennaisin asia.. :)

Joo, on munkin vanhemmat pikkuhiljaa ymmärtämässä lajin hienoutta.. Perhokoukkuja kun äitillä ostatin, ja se livautti kassalla että "kamalan kalliita", ni myyjä totes naurahtaen "parempi koukkuja sidontaan, ku perjantaisin prisman ikkunoita.." :D

Joo, onneksi tää offtopick kuitenkin on ihan kohtuu asiallista..? :)

-Juho-


Kommentti[Titti] - 19.07.2007

Joo kyllä se keskittyminen on aika tärkee jos haluaa heittää pitkälle ja tarkasti :) Ja vielä kun vähän harjoittelee nii se lentää 25m ;)

No on myyjä osannu valita oikeat sanat :D

No pitää tässä pitkästä aikaa taas perhoa kommentoida että nyt ei ihan offtopickiksi mene :D

Eli on edelleen hienoa ja kalastavan oloinen perho ja hyvä värisarja alimmaisessa kuvassa. Jotenkin vain tuo toinen perho oikealta pistää silmään tuo hieman royal coachmanin näköinen sidos, niin siihen luulen että alkaa jytisee ;)


KommenttiJuho_123 - 19.07.2007

Ja värisarjan kartuttaminen jatkuu.. ;)

Tuo mainitsemasi Royal Coachman on sidontalistalla, mutta tuo perho on se alkuperäinen Coachman.. :)

http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=15348

-Juho-


Kommenttimullomään - 19.07.2007

Alkuperäisessä britti-Coachmanissa ei muuten ole pyrstöä.

Nippelitietoa aiheesta:

John Hailyn Royal Coachmanin vuoden 1876 originaalireseptissä oli hela soikeaa hopeaa, pitkähkö perä punaista silkkiä, pyrstö morsiosorsaa (barred woodduck) ja loppu kuten nykyään sidotuissa (runko: riikinkukko-punainen-riikinkukko.)

Myöhemmin sidosta helpotettiin tiputtamalla hela ja perä pois ja vaihtamalla morsiosorsan tilalle tippet.


KommenttiJuho_123 - 19.07.2007 (Muokattu 19.7, 14:47)

Aa! Kiitos tästä tarkennetusta tiedosta mullomään! :) Pitänee korjata tuo "alkuperäinen" sana, sanalla "nykyinen"..?

-Juho-

EDIT: Onko muuten mullomäänillä tarkempaa tietoa Royalin siivistä ja häkilästä? Montako kierrosta ja minkä väristä? Entä miten siivet? Levysiivetkö, vai pystöt tiheän häkilän sekaan?


Kommenttisitoja21 - 19.07.2007

mites klassiset uppikset toimii järvellä appuralle?
kokemuksia?


KommenttiJuho_123 - 19.07.2007

Ei kerrottavia/kehuttavia kokemuksia, mutta veikkaisin että tuota Veristä Kostajaa kun uittelee, niin saattaapi saada vavan luokilleen.. :) Muistakaa sitten tosiaan laittaa sinne siiven allekkin jotain.. ;)

-Juho-


KommenttiPeltopython - 20.07.2007

Komea perho, ja kiitokset hyvistä ohjeista! =) Näitä vaihe vaiheelta-perhoja ei tosiaan koskaan ole liikaa. Lisää vaan tulemaan...


Kommenttimullomään - 20.07.2007

"EDIT: Onko muuten mullomäänillä tarkempaa tietoa Royalin siivistä ja häkilästä? Montako kierrosta ja minkä väristä? Entä miten siivet? Levysiivetkö, vai pystöt tiheän häkilän sekaan?"

Häkilä on punaruskea, mitä se sitten tarkoittaakin. Nämä ääritarkat sävykysymykset ovat hieman pilkunviilausta. Useimmiten perhossa näkyy olevan punaruskea häkilä, mutta lähes kaikkia ruskean sävyjä näkee.

Kierrosten lukumäärä riippuu hiukan häkilän jäykkyydestä. Itse käytän pienemmissä klassisissa uppoperhoissa (käyttöperhoissa) häkilänä mieluiten kanan niskahöyheniä. Sellaista voi kiertää perhosta riippuen neljästä kuuteen kierrosta. Tärkeintä, ettei tule liian tuuhea. Kalastukseen tarkoitetussa perhossa mielellään hiukan liian harva kuin tuuhea.

Muinaisessa uppo-Royalissa siivet sidottiin varsin leveiksi ja jyrkässä kulmassa taakse (melko pystyt). Nykyään siipi sidotaan loivemmin - joskus näke jopa hiukan kattolaskuisesti sidottuja.


Kommenttisitoja21 - 20.07.2007

Kiitti tiedosta Juholle.
Illalla testaamaan.


Kommenttimullomään - 24.07.2007

Pieni korjaus tuohon orkkisversion reseptiin (ei pitäisi luottaa muistiin): hela onkin kuvien perusteella kultaa.

Myös syntyvuoden suhteen näkyy olevan hiukan hajanaista tietoa. Mary Orvis Marbury mainitsee syntyajankohdaksi vuoden 1878. Saattaapa pitää paikkansa, kun rouva oli käsittääkseni itse paikalla perhoa nimettäessä.

Jos saan skannerin toimimaan, niin laitan kuvan perhosta tänne.


Kommenttimullomään - 24.07.2007

Tässä kuva Royalista kahdeksan vuotta sidoksen keksimisen jälkeen.


Royal Coachman. Kuva kirjasta Orvis/Cheney (1886). Royal Coachman. Kuva kirjasta Orvis/Cheney (1886).
royal01.jpg (53.9 KT)

KommenttiJuho_123 - 25.07.2007

On se vain komea perho! Pitänee kokeilla sitoa jossain vaiheessa itsekkin tuollainen..

-Juho-


KommenttiHörhömies - 25.02.2009

Eikö tuon siiven laitto ole hankalaa minä en oikein vielä sitä hallitte ja hienoja on perhot voisin joskus itsekkin tehdä kun vaan osais ton siiven laittamisen:D

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?