Tupla#6 Kolmikko

Yhteispotretti

KommenttiJuho_123 - 11.08.2007

Tervehdys!

Perus pakin täyttöä ennen reissua. Tiistaina aamuna tai maanantaina iltapäivällä startataan kohti Norjaa ja Ruotsia. Saatanpa muutaman tunnin joutaa kalastamaankin, niin piti ihan varmuudeksi sitoa pari vitosvavalla heitettävää lohiperhoa.. Ihan vain varulta.. ;) Eli uskon, etten ole lukemassa/vastaamassa kysymyksiinne...

Mikä millekkin kelille? Ekaa pilvisille päiville, SDtä aurinkoiselle ja mustaa yölle..kö? :)

Resepti on tuon ekan. Toiset te varmaan tiedättekin...

-Juho-

Kommentit

Kommenttiplayer - 16.08.2007

Katselin näitä jo aiemminkin.. eipä tuossa sidonnassa huomauttamisen paikka ole. Maukkaan näköisiä kalastusperhoja sekä mukavat variaatiot, näistä voi sommitella omiakin muunnoksia.

Silmähöyhentä ne kaipaisivat, mutta on ne hienot näinkin. Kesäsorsa kaistoilla voisi tehdä loppukauden iskupisteet siiven sivuille.


Kommentti[Titti] - 16.08.2007

Joo kylläpä on taas juholta hienoa perhoa tullut!
Varsinkin tuo SD pistää silmään erityisen voimakkaasti! Ensin katsoin tuota mustaa perhoa että no joo hienohan sekin on mutta... kun älysin että tämähän on täsmälleen samanlainen kuin omat LUOTTO harjus perhot huomasin heti perhon hieman piilossa kytevän ``salaisuuden´´(mutta koukkuna käyttäisin tuossa mustassa ehkä hitusen pienempää) ;)

Ja jotenkin ainakin itsellä tuo SD on toiminut hyvin syksyllä taimenille, mutta omassani on kyllä vaalean sininen kurkkuhäkilä. Tämäkin sidos kyllä toimii aivan varmasti kunhan vain muistaa antaa uitto aikaa ;) Mutta hienoja perhoja juho!

Itsekkin lisäsin juuri pari perhoa tänne perhorasiaan saas nähdä meneekö kuvien takia kehitysrasiaan ;)


Kommenttiborsse - 21.08.2007

Tunge tuohon päivälle varattuun perhoon rungon etuosaan vihreä dubbing ja häkiläksi ruohonvihreä kukko, niin saat Green Highlanderille kelpo kaverin kirkkaita päiviä varten.
Lisää mustaan iskupiste lohelle, punainen tai oranssi korkealle humusvedelle ja keltainen tai kirkkaan vihreä matalalle kirkkaalle vedelle, tai pyydä sitten harria tässä kuosissa.
Silver doctorissa siipi on tuhti, niin kuin olet itsekin asian ilmaissut, elääkö siipi näin tuhtina?
Vuodessa tästä perhonsitojasta on todella kehittynyt taitava sitoja, siinä muille opiksi, kyllä ahkeruus palkitaan, hieno homma!


KommenttiJuho_123 - 21.08.2007

Tervehdys ja kiitos kaikille!

Kotiuduin eilen yöllä ja reissu oli onnistunut, vaikkakin kalastuksen määrä jäi toivomaani vähemmälle.. Loma on kuitenkin loma, ja sielä rentoutuu aina! :) Kaksi kertaa sain jonkin kirkkaan ja ison siiman päähän Saltdalselvalla, ja silloin tajusin sen perhon koukun koon merkityksen. Kalan kokoa arvioisin viiden kilon paremmalle puolelle, toista ehkä vähän reilummastikkin.. Saattoivat olla joko niitä Saltdalselan kuuluisia taimenia, taikka lohnakkeita.. Menomatkalla ei kalastus onnistunut ollenkaan Graddiselvalla, kun vesi oli todella korkealla ja näkyvyys 3cm. :O Joten siksi siis passasin heti sen joen, vaikkakin siinäkin tovin heittelin.. Junkerdalselva jäi tutkimatta, samoin Lonsdalelva, mutta ne pitänee korkata ensi vuonna.. :) Saaliiksi en saanut mitään, mutta paluumatkalla se oli enemmän kuin lähellä Piteälvissä. Kolmekertaa epäonnistui vastaisku ja neljännellä kerralla se ei enää epäonnistunut.. Silti tämä mellevä harjus pääsi karkuun, kiitettävän virran avittavana.. Viitisen kymmentä metriä takapuolellani, leirinuotiolla istuneet ruåttalaiset olivat kovasti väsytyksen hengessä mukana.. En itse ensin tätä huomannut, mutta kun perho tuli silmille, niin takana kuului suuri kuohahdus.. :D Toistakymmentä kaveria seisoi rantapenkereellä katsomassa kalan taltuttamista, joka sitten lopulta epäonnistui..

Pete: Kiitoksia! Ne viidakot on vieläkin tavoittamattomissa, mutta kesistä olen sentään raaskinut tilata.. :)

Titti: Kiitoksia.. SDstä lähti mallardit kävelylle, sen ensimmäisen lohen/taimenen jälkeen.. Toisen jälkeen meni Bridgestä kierre keskeltä poikki ja musta mohairi käveleen.. Samoin menetin mysteerisesti tuon Selvä Pyyn.. Kerran tuntui vain terävä nykäsy ja vapa taipui.. Sitten se oikeni ja tuli vain pelkkä peruke siimoineen.. ??? Niin outoa, että totesin terveyteni kannalta vain sen pohjaksi.. ;)

Pekka: Koukut on loppu, mutta ehkä talven aikana sitten lisää.. ;) Ja kiitoksia! Tuo oli todella hienosti sanottu.. :) Ahkerat aina palkitaan..

EDIT: Kuvassa kaikki parina päivänä mukaani sidotut perhot.. (,paitsi yksihaarainen Selvä Pyy)

-Juho-


Kaikki mukaan lähteneet.. Kaikki mukaan lähteneet..
kaikki.jpg (145.2 KT)

Kommentti[Titti] - 21.08.2007 (Muokattu 21.8, 15:34)

No hittolainen sullahan on ollut semmosia kaloja kiinni josta itse en edes osaisi uneksiakkaan B-) Ens kerralla sitte vaan ylös asti ;) Mahto kädet olla hieman horkassa noiden ~5kg kalojen jälkeen, itselläni ainakin olisi ton kokoluokan kalojen kanssa :O ;)

Itsekkin noita perhoja olen yrittänyt lisäillä vaan taitaa mennä kaikki kehitysrasiaan :D Nooh kyllä se tästä ;)


Kommentti-jyke- - 22.08.2007

Ompa nättejä taas... kyllä noilla kalastelisi itsekkin.


KommenttiJuho_123 - 25.08.2007

Kiitoksia!

Tapio: Unelmista totta, niinkuin kummeleissa konsanaan.. :) Kyllä ne kalat irtosivat ihan hyvin, ilman mitään erityisiä horkkavavistuksia.. Ens kerralla sitten vaan entistä jämympänä.. ;)

Jyke: Kiitoksia, ei muuta kuin penkin ääreen sitomaan samanmoisia.. ;)

-Juho-

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?