Perhon ensiversio syntyi jo vuonna 97 ,josta perho on muuttunut ainoastaan materiaalien suhteen elävämpään päin ,eli kettu vaihtunut osin gemssiin ja perän ruodit ohuempiin jne. Tämä versio on antanut kaverien ja oman siimani päässä parhaita tuloksia joista mainintana näin omista kokemuksista Savonlinnan linnanvirta 99 järvitaimen 3,3kg ja Merikarvia lankoski kirkas taimen tasan 4kg samana vuonna . Sitten perho unohtui pois rasiasta ja vasta nyt taas olen tehnyt sitä sinne uudestaan.
Hyviä materiaaleja olet tässä yhdistellyt sekä mukavalla lopputuloksella. Mielenkiintoinen tuo rungon takaosa, mukava juttu tuoda julki muillekin sitojille. Sidontatyylistäsi on helppo pitää.
Kuvaukseen pitäisi hiukan satsata, lähinnä perhon valaisemiseen. Kuvassa upea gemssisiipi ei tule kunnolla esille, kun tuntee tuon siipi materiaalin niin tietää sen olevan hieno.
juu lupaan olla kuvauksensuhteen tarkenpi mutta kun on vieläkin järkkärinkanssa ongelmia ,mitkä pääasiassa johtuu kyllä siitä et en osaa sitä vielä käyttää ja kun perhot ei vielä ole mitään helppoja kuvattavia värien jne suhteen ,saatika et kierteet tulis kunnol näkyviin kuvassakin niin tämä kuva on niinkun siedettävä kaikilta virheiltään eikä korjailtu kuvaohjelmilla mitenkään koska niiden käyttöä en rupea vielä etes opettelemaan . Mutta lisää tulee se on varma ,nyt vaan mietityttää et miks toi toinen on kehari puolella ,kuvanko takia ?
No etpä ole ainut ihmettelijä, nimittäin sinunkin kehitys rasia perhosi kuuluisi minusta oikeian rasian puolelle aivan selvästi!
Tosta perhosta vielä että musta tuo oranssi nippu sais siivessä olla lyhyempi ja musta vähän pidempi ja cresti sais olla vähän ´´tuuheamman ´´ näköinen mutta niinkuin player sanoi tyylistä on todella helppo pitää...! JATKA SAMAAN MALLIIN!
-Tapio-
Noo, perhojen kuvaus auringonvalossa voi olla ratkaisu, loisteputkivalo voi olla hämärissä auttava keino. Tumma perho vaatinee aina vaaleamman taustan ja vaalea taasen tumman.
Tuonne kehitysrasian puolelle "joutuneesta" perhosta ei suuremmin kannata murehtia, aivan varmasti jatkossa perhosi tulevat saamaan ansaitsemansa huomion kun kuvaus alkaa sujumaan.
tittiltä kysyisin et mikä kresti ??? ei ole perässä kresti baan 2kpl amfestin vihertäviä sulkia sripattuna siten et päihin jää ns melat ja sidottu selät vastakkain ,näkyvät kuvassa vähän kehnonlaisesti ton taustan takia mut erotat lavan päät jos katot kuvasta oranssin nipun päätä no sen takana näkyy takimmainen lapa ja etummainen peittää ainakin oranssia nippua vähän ,siks voipi olla et näyttää lyhyeltäkin siipikun menee "melojen" väliin joten etupuoleinen peittää vähän siivestäkin . Kait sä sentäs playeri huomasit melat kuvasta ?
Komea on perho. Itse tykkään näistä karvasiipisistä koukkuperhoista.
Jotenkin minun silmään tuo runkohäkilä saisi olla Schlappen höyhentä. Tulisi perhoon vähän volumia ja eläyyttä lisää.
Mutta pelittävä perho on tämä varmasti noinkin.
Mielipiteitä on monta.
Jep, melat huomattu... muistelen nähneeni sellaiset aiemminkin jossain perhossa. Harvinaiset jutut mitä harvemmin lohiperhoissa näkee, mutta ei siinä mitään jos ne toimii ja kalat niistä pitää.
halok-25 ei ole perhossa runkohäkilää kuten reseptistäkin käypi ilmi .On vaan tuo hylje harjattu hieman auki niin että saatu runkohäkilämäistä ilmettä.
Ainiin perho on todella hieno ja käden jälki moiteetonta.Onkos tuo gemssi jonkin sortin keinokuitua ja onko se ketun tyylistä ja helppo asetella?
Gemssi on kauriin sukuinen vuoristossa elävä laji, siis ei mikään kamelin sukuinen.
Ko. perho saattaisi olla käyttökelpoinen lohellekin tuossa juhannuksen tietämissä, korkeilla ja sameilla vesillä, pilvisillä keleillä, mutta koukkukoko saisi olla silloin pienempi. Itse kokeilisin sellaista 4:n kaksihaaraa.
Sitomisjäljessähän ei ole kalastusperhoksi mitään moitittavaa.
Kiitoksia oikasusta borsse, ai niinkin pienellä koittaisit no kavarini pyysi vuosisitten rasiaansa tämän ja nron 2 yksikköön ja 1/0 yksikköön ,lohelle oli tarkoitus hänellä tarjota . Tarviikin kysyä et onkos tämä kalan antanut kun asuu tuo kaveri enontekiössä
Onnen onkija:
Gemssi on sidonnassa mukavaa karvaa, lievästi kiharaa siten ilmavampaa kuin kettu tai temppelikoira. Jos temppelikoira pyrkii sidottaessa "hajoamaan" pehmeytensä ja liukkauden takia, gemssi pysyy koossa. Kannattaa kokeilla gemssin sekoittamista ketun tai temppelikoiran kanssa perhon siivessä. Sopii putkiperhoissa alussiiveksi mainiosti, päälle vaikka temppelikoiraa.
Gemssiä löytyy maukkaissa väreissä, etenkin "liukuvärjätyt" on hienoa tavaraa.
Toinen oikein hieno karva on vuohi, eli jos haluaa siipeen kiiltoa ilman mitään kimallekuituja, siinä oiva materiaali siihen. Vuohen karva on parhaimmillaan lyijykynän mittaista, joten se käy pitkiin siipiinkin.
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?