Footprint Dun

KommenttiJuho_123 - 12.09.2007

Nopeasti sidottu Footprintti, vain nähdäkseni miten vaikea se on sitoa. Ja valehtelematta, perhossa on haastetta.. :)

-Juho-

Kommentit

Kommenttired killer - 25.09.2007

Miten se on noin ilmavan oloinen??? :) Kelluttaako nuo jalat sitä?
Onko tämä niin sanottu "vesimittari"? Olen koskilla ja järvillä tarkkaillut näitä epeleitä ja tullut siihen tulokseen että kalat eivät ihan hirveästi välitä niistä, saatan olla väärässäkin... Jokatapauksessa perho ei ole kaunis mutta oikeissa paikoissa oikeaan aikaan varmaan oikea tappopeli, oikea kalastusperho.Upea.


Kommentti[Titti] - 25.09.2007

Onhan se nätti ;) Perhohan on kaunis kyllä :) Red Killerkin vaan sitoo 18# koukkuun tommosta noin hyvin nii siinä sen kauneuden oppii huomaamaan B-) Ja kyllä tämmöinen perho on ihan tappopeli vähänkään kauemmin joessa olleelle istarille... Ja kyllä ainakin omasta mielestä kalat kyllä katselevat tämän tyyppisiä öttiäisiä niin tarkkaan että tuikki jää vain ötökästä muistoksi :) Mutta tässäpä tätä jorinaa taas vaihteeks...

Itsekkin kohta pääsee sitomaan 20# para duneja ;)


KommenttiJuho_123 - 25.09.2007

Red Killer: Kiitos. Jalat kelluttaa perhoa, siksihän perhon nimikin on "Footprint Dun", koska perho jäljittelee tarkasti veden pinnalla olevaa päiväkorentoa. Pintakalvoon tuleva "jalan jälki" on aidon näköinen ja siipi taittuu veden pinnankautta oikean näköiseksi. Varmasti toimii.. ;)

Titti: Kiitos. Niin istareille TAI luonnonkaloille.. ;) #20 paraduneja! Huisia.. :)

-Juho-


Kommentti[Titti] - 25.09.2007

Luonnonkalat kuulostaa paremmalta ;)


Kommenttired killer - 25.09.2007

Niin... :) luulen että jos koittasin sitoo juurikin tuohon #18 koukkuun jotain ni tulis lääkärireissu ;) onhan se Juhon sitoma jalanjälki hieno kuten kaikki muutkin sitomansa perhot.


Kommenttijfk3000 - 26.09.2007

eihän tästä ole kuin pari viikkoa kun MAX:lla tuli Oliver Edwardsin ohjelma jossa se kertoi tuon perhon taustasta ja sitoi yhden malliksi. Juho123 kuvaus perhosta on just sitä mitä sillä haettiin ja englannissa jollain joella missä perhon kehittäjä kalastaa oli ollut joku kausi sellainen jolloin perinteisiin päiväkorennon jäljitelmiin kalat ei jostain syystä iskenyt. Siitä syystä oli kehittäny tämän footprint-perhon josta tuli varsinainen tappopeli.


Kommenttired killer - 26.09.2007

Niin, piti vielä kysymäni Juholta... tuleeko tuo footti heiton jälkeen laskeutuessaan "jaloilleen"? Tämä perhosi inspiroi tekemään saman tyylisen, tosin ajattelin tehdä siihen kevyen laskuvarjohäkilän...


KommenttiJuho_123 - 27.09.2007

Joo, kyllä tulee jos jätät jalat riittävän pitkiksi.. Tässä mitta on ihan nippanappa..

Ja, muista ohjata kaikki osat paikoilleen parilla sidontalanka lenkillä materiaalin kumminkin puolin!

Samoiten huomasin tärkeäksi, että jalkojen pitää olla prikulleen vaakatasossa ja rungossa mieluiten hieman kelluntarasvaa.. Muutoin jalat puhkaisevat pintajännityksen ja perho ei kellu.

-Juho-


Kommenttitimppah - 27.09.2007

Hieno perho niinkuin jo aikasemmin toisaalla taisin mainita. Tuosta laskeutumisesta senverran, että tuo siipi pitää huolen siitä missä asennossa se laskeutuu. Ts. on fysiikan lakien vastaista että perho tulisi alas tuo siipi edellä. Sitten se kellumisasento riippuu nuista jaloista ja on varmasti tarkka niiden asennon kans.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?