Helmsdale Doctor

Kommenttiplayer - 21.10.2007

Harvemmin sidottu on tämäkin Doctor, vaikka lienee aivan hyvä alkukauden perho suurena sidoksena.

Kommentit

Kommenttistupe10 - 24.10.2007

onpas hieno soutu perho :) tenon lohet tykkäävät


Kommenttiplayer - 24.10.2007

Kiitos vaan Tuomas, mukavaahan se olisi jos tuollain sidottuna perho toimisi soutaenkin, mutta perhovavan päähän viskeltäväksi nämä on sidottu. Tuo 3/0 koukku ei paljoa paina, joten soutuversioksi siipeä joutuisi ehkä keventämään.


KommenttiJuho_123 - 24.10.2007

Noniin!

Siinä on todella hyvännäköinen sekaperho! Tuota voi soutaa ja tarvittaessa heittääkkin. Iso plussa pään harjauksesta!

Tuosta kun otat koukkukoosta tuon "/0" päätteen pois, niin alkaa olemaan taimenharava parhaimmillaan.. :) Itse ehkä riisuisin vielä juhlapuvusta kate-crestin.. Tenon lohille voisi kokeilla myös itse sitoa ensivuodeksi samanmoisen, hieman muunnellulla siivellä, pienemmässä koossa ja spessurungolla.. (6-osainen. 2/6 hopea, 1/6 vihreä silkkidubbing, 1/6 hopea ja viimeinen osuus mustaa silkkidubbingia.. Kurkku vihreäksi ja jotain harmaata täplikästä päälle. Siivestä hieman harteikkaampi niin johan ois perho.. Taidanpas tässä illan päälle vastaavaa kokeilla.. :)

Perho inspiroi! Kiitokset lisäyksestä!

-Juho-


Kommenttiplayer - 24.10.2007

Noniin, kiitokset Juho, mukavaa jos inspiroi. Sommiteltiin Kalastin-liikkeessä tuota TMC:n koukkua Pryce-Tannatt:n kirjan koukkukuvien päälle ja todettiin koukun muodon mutkasta vastaavan kuvien koukkua, varsi tosin on kaareva. Varovaisella koukunvarren kaaren oikaisulla TMC muistuttaa klassista Limerick-koukkumallia. Enpä vaan siltikään menisi sahailemaan tästä mitään gutti-versiota. No, tähän koukkuun muuten saa näyttävän perhon aikaiseksi melko vaivattomasti.

No, pidän matalammasta siivestä perhossa jos harteikkuudella tarkoitit sitä.


KommenttiPentagramm - 24.10.2007

Tosi näppärän näköinen sidos, perhon värit miellyttävät mukavasti silmää ja varmasti kaloja. Niin kuin Juho tuossa aiemmin totesi voi soutaa sekä heittää tarppen tullen. Mahtava perho kerrassaan... :)

-Santtu-


Kommenttiborsse - 24.10.2007

Solakka hopearunko, kylmään matalaan veteen.
Kanelinruskea/keltainen, aurinkoisiin alkukauden vesiin.
Tuo harmaa jotenkin hämää tässä, sillä harmaat ja valkoiset mielletään sadekeleille? Siksipä itse poistaisin tuon harmaan ja lisäisin sen tilalle tuota kanelin ruskeata?
Tästä kun vedetään yhteenveto, niin tenolle aurinkoisiin päiviin, silloin kun vesi on kevään ensimmäisten tulvien jälkeen madaltunut, eikä tuntureitten sulamisvedet ole vielä vaikuttaneet likaantuvasti veteen, ja kevättulvan roskat ovat poistuneet.
Täsmäaikana se meinaa tuollaista kesäkuun 15pv-juhannus. Tämä voisi olla sellainen sesonkiperho. jota ei voi uittaa joka kesä, vaan tilanteen mukaan ja sen takia se olisi hyvä olla omissa rasioissa.
Koukkukokokin suosittaisi sitä tuohon aikaan, silloinhan kokeillaan tällaisia isokokoisia perhoja.


KommenttiJuho_123 - 24.10.2007

Pete: En oikeastaan tarkoittanut harteikkuudella korkeaa, vaan isompaan kulmaan sidottua siipeä --> siipi saa enemmän kantavuutta --> perho ei laahaa.

Katso profiilistani Barbarian ja tuossa linkitetyssä kuvassa se näkyy, millä tavalla .ko tavalla sidottu siipi pitää muotonsa vaikka sillä olisikin kalastettu paljon. Suorana sidotut siivet tahtovat ainakin itselläni vetäytyä alaspäin.. Hyvä vaikko huono? En tiedä vielä..

Ja joo, eihän noita rautalenkkejä kannata katkoa kalastusperhoihin.. Jos pakottava tarve tulee tauluperhoa miettiessä, niin ehkä siinä tapauksessa.. :)

-Juho-


Kommenttiplayer - 24.10.2007

Kiitoksia Santtu, tämän Tohtorin materiaalit sattui olemaan sopivasti sulkalaatikossa (trappia en tosin hanki), ja jotenkin värit sattui miellyttämään.

Kiitokset borsselle, tuo on tarkka analyysia perhosta. Tuon hailakan harmaan paikalle saattaisi löytyä kirjavaa harmaanruskeaa kalkkunaa, taitaa olla Amerikan villikalkkunaa. No, tämmöinen täsmäperho tulee aikanaan postissa sinullekin, 3/0 kokoisena.

Tuo lyhyt käyttöaika saattaa olla selitys sillekin että tämä on se vähemmän esille laitettu tohtori. Tämä kuului Pryce-Tannatt:n kirjassa niihin harvoihin suuriksi sidottaviin perhoihin.

Juho, taidan tietää minkä tyyppistä siiven muotoa tarkoitat.


KommenttiJ-L - 26.10.2007

Do dii... täytyy myöntää,että kyllä tuo kapeampi siipi tekke tuosta uskottavamman...tai sopii ainakin koukkuun paremmin.
Niin ja kivasti on "siirretty"tuota helaa eteen...siis tarkoitan,että saattaisi näyttää hölmöltä jos hela alkaisi väkäsen kohdalta.

ööh...? aika sekavasti kirjoitettu,mutta koittakaa saada selvää...


Kommenttiplayer - 26.10.2007

Kiitos vaan Joni. Siipi on matala, samalla hiukan leveämpi. Jos tuo koukun runko ei olisi noin kaareva, helan olisi voinut aloittaa koukun väkäsen kohdalta.

Kokeilin eräässä toisessa perhossa runkolankan oikaisua, ja sain helaa siirrettyä taaksepäin. Spey-koukkuhan 202 on, mutta siihen voi sitoa toki muutakin jos pitää siiven matalana.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?