Kupari Jock Scott

Kommenttiplayer - 21.10.2007

Tämä on kai kolmas versioni tästä perhosta, pari muuta versiota oli jollain tapaa liian värikkäitä. Hain perholle enemmän keskenään sopivia sävyjä. Kalastuksellista arvoa voi vaan arvailla, mutta onhan ne kupariset sävyt toimineet joissain tilanteissa.

Kommentit

KommenttiPentagramm - 22.10.2007

Hienoa työtä kuten aina! Reseptin teosta vielä ylimääräistä lussaa, "sievä ku sika pienenä". Muistahan uittaa lohille, mutta älä koko koskea/jokea tyhjäksi pyyvä ;), kireitä...


Kommenttiplayer - 22.10.2007

Kiitos vaan Santtu, eiköhän minun jäljiltä joet pullistele kaloja ihan samaan malliin kuin ennenkin (= patalaiska heittäjä).


KommenttiPentagramm - 22.10.2007

No siinätapauksessa sitte :),onko itelläs millaisia kalastus kokemuksia kainuun ja erityisesti kuhmon kalavesiltä?


Kommenttiplayer - 22.10.2007 (Muokattu 22.10, 19:05)

Ei muuta kokemusta kuin kuvat kirjoista ja netistä. Kun on tuo kuraränni lähellä (Vantaanjoki) voi vaan kadehtia kunnon kalapaikkoja ja puhtaita vesiä.

(Admin:lle kiitokset)


KommenttiPentagramm - 22.10.2007

Selvä, jos kiinnostus ja aika riittää suosittelen kuhmossa olevaa lentuankoskea, on muuten mahtava paikka kalastaa, siellä on nääs ns.2 koskea, paikalliset kutsuvat ylä ja alakoski tai iso ja pikkulentua.On täällä melkoisesti koskia, kaikkiin ei edes istuteta kaloja ollenkaan tai sitte kerran kaks vuodessa, yksi hyvä esimerkki on myllykoski ja muut metsähallituksen kosket, lentualle istutettiin tänä kesänä ainoastaan 2, avauksessa ja sit kamarimusikin aikaan! :(


Kommenttired killer - 22.10.2007

On kyllä upea kalastusperho taas! Sinulle on kehittynyt omanlaisesi tyyli sitoa ehkäpä enemmän soutumallin perhoja.hieno.

Tuo hayabusa koukku...sitähän ei enää valmisteta, mutta kuulin että kamasan valmistaa miltei vastaavaa. onko kokemusta millainen kamasanin vastaava on ja mikä sen mallinumero olisi?

-Jari-

p.s Pentagramm, Myllykoski ja voimalaitoskosket ja joet Katerman sekä Kallioisten välissä rulettaa :) Tuli edelliskesänä erittäin hyvin ja hyvän kokoista kuhaa Kallioisilta...


KommenttiPentagramm - 22.10.2007

red killer: Myllykoski on hyvä peruskalastuskoski johon suuri ontosen järvitaimen tulee kesäisin lihottamaan itsensä, eikö se nii ollu että sinne ei istuteta kaloja? Itte en kauheesti kalasta ontosella, käytännössä en lainkaa, millainen se voimalaitoskoski on, en oo itte käyny siellä, se hän on lähellä ekokalan kala-altaita, sieltä karkaa kuullemma kirrejä sinne. Käytkö Pajakkajoella kalalla siis pajakalla,akolla ja saarikoskella?


Kommenttiplayer - 22.10.2007

Jari, perho on ihan heiteltäväksi tarkoitettu, mutta oikeassa olet osittain, hahmotit perhossa olevan hiukan pidemmän pyrstön & siiven. Tyylistä en tiedä, ainakin Silver Grey:ni muistuttaa Syrjäsen sitoman perhon tyyliä.

Kamasan tai Gamakatsu ovat kait likimain sama koukku kuin Hayabusa, joten valitse koukku koon mukaan. Molemmat koukut ovat mitä parhaimpia ISON KALAN koukkuja ja painavampia kuin tavalliset lohikoukut, eli niihin voi sitoa tuhdimman siiven. Aikoinaan oli Gamakatsussa kiinni 10 kg järvitaimen, koko taisi olla 6, pienempi kuin 1/0 lohikoukku, koukku kesti jurnutukset moitteetta. (vavan kahvasta kiinni pitäjän kyvyt petti ensin).

Kuhmo kiinnostaa kovastikin, kuka ties vaikka auton keula jonain kesänä sinne suunnattaisiinkin.


KommenttiPentagramm - 22.10.2007

Se on mukava kuulla, voisin sanoa lentuankoskelle muutamia ottipelejä, vaikka uskon että kokenut kalamies itsekkin tietää ottiperhot.
1.Musta Zonker violetilla/keltaisella rungolla.
2.Kuulapääpupa takaruumis vihreä antron edessä ruskea jänis/antron.
3.musta pikku perho esim.zulu tai vastaava, 4.heinäkuussa päivällä on ollut hyvä supertinseli
5.Green higlander karvasiipinen.
Tässä on vain pieni osa jotka on itellä ja muilla toiminu, mutta näillä pärjää...


KommenttiJuho_K - 22.10.2007

Todella komea perho. Mukavasti rimmaa tuo kupari sävysyys tähän. Olisko syyspuolen lohille ja likaisempaan veteen sopiva perho? Pakko sitoa kyllä itelle muunnos tuosta.


Kommenttiplayer - 22.10.2007

Terve Juho, Tenolla kalastamattomana en toiminnasta osaa sanoa mitään, borsse ja manu osaavat arvioida onko tällä perholla merkitystä. Taimenelle voisi tätä tarjota ihan mainiolla menestyksellä kesän loppupuoliskolla, pilvisinä iltoina. Veikkaan että likaisempaan veteen Tenolle tähän pitäisi sitoa hunnut kirkkaammasta punaisesta. Värien puolesta voisihan tämä toimia Kymilläkin alkuillasta pitkin kautta, ehkä puolipilvisillä ilmoilla.

Otin tässä perhossa huomioon Manun mainitseman asian, kuparin kanssa sopii pinkki, tosin pinkkiä voisi olla enemmän, ehkä alussiiven voisi tehdä pinkistä kokonaan.


Kommentti-jyke- - 23.10.2007

Tyylikäs on... omassa versiossani olisi varmaan puolet harvempi siipi, mutta varmaan toimii näinkin.


Kommenttiplayer - 23.10.2007

Kiitos Jyke, verraten vähän siivessä tavaraa kuitenkin on.

Kas, näyttää olevan resepti virhekin... koukku näyttää olevan TMC:n 2/0 lohikoukku.


Kommenttiborsse - 23.10.2007

Elokuun alkuun, silloinhan kulta/kupari/mikämallitahansa toimii ja uskon tämänkin silloin toimivan. Kyllähän tässä on, kuten Juhokin totesi sellainen samean veden ajatus mutta kirkkaisiin aurinkoisiin päiviin. Tuosta kuvasta ei oikein saa selville tuota eturungon väriä, mutta jos se on ruskea, niin silloinhan se on juuri elokuulle ja kuparin/kullan kanssa käypäinen.
Kupari/pinkki on kyllä toiminut, mutta itselläni hyviä kokemuksia kesäkuun korkeilta vesiltä. Mutta miksikä ei tätä voisi silloinkin kokeilla, mutta silloin siinä pitäisi olla jotenkin hopeaa mukana.
Playerin näköinen, värikässiipinen perho jälleen kerran.


Kommenttiplayer - 23.10.2007

Eturunko on ruosteen ruskea, Escortissani oli 80-luvun alussa samaa sävyä takaosan hitsaussaumoissa.
Onko tuossa siis vieläkin liikaa väriä? Väriä voisi vähentää laittamalla värikaistat kapeampina, jolloin perho on vieläkin sama ja tunnistettava. Otin siihen Jock Scott siipeä mukaan, eihän se muuten olisi muunnos. Mustaa eturunkoa en tosin ottanut, halusin tämän kumminkin eroavan perus Scott:sta. Mutta tavallaan kehitysperho, joka muokkautuu sävyiltään aikaa myöten.


Kommenttiborsse - 23.10.2007

En väitä että siivessä olisi liikaa väriä. Tämä on vaan sitä sinun värikästä tyyliäsi sitoa perhoja, verrattuna omiin harmaan/ruskean/mustan puhuviin tekeleisiin. Sitä paitsi perhon siiven värit korostuvat vielä perhon tässä vaiheessa, eli sitten kun perhoa on uiteltu tarpeeksi, ja saatu siikaset erottumaan ja sekoittumaan keskenään, niin ihmissilmälle tuo värikkyyskin on laimentunut.


Kommenttiplayer - 24.10.2007

Jep, niinhän se menee. Eikös jollakin Wanhat suomalaiset lohiperhot-kirjan lohimiehellä ollut tapana sitoa joka kesälle uudet perhot edelliskesän haalistuneiden tilalle. Olkoonkin, jos perhossa on sopivat värit ja materiaalit sekä se toimii, ei silloin moiseen ole tarvetta.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?