Caddis

KommenttiHarri_83 - 18.11.2007

Loistava vesiperhosen jäljitelmä.
Hieman työläs sidottava, mutta vaivansa väärti.

Kommentit

Kommenttitamu^ - 29.11.2007

Mielestäni Janne leikkaa polypropyleenin lyhyemmäksi kuin sidoksissasi, mutta pikku makuasioita. Hienoja kuitenkin! :D


KommenttiGlenButerol - 29.11.2007

tamu jos katot tota sarjakuvaa ni niissä on aika sopivan mittasia? vai mitä=)?


KommenttiturboTinseli - 29.11.2007

mikä penkki sulla on? itellä on haussa uus hyvä penkki nii aattelin kysyä :D


Kommenttiperho mies - 29.11.2007 (Muokattu 29.11, 17:13)

Komeita caddiksiä!

Muuta "valittamista" ei ole, mutta häkilä saisi olla vähän lyhyempi. Hienoja perhoja.


KommenttiHarri_83 - 29.11.2007

Janne tekee ton siiven kanssa niin että pujottaa ton lopun pahvinpalan reiästä läpi, lämmittää sytkärillä siipeä ja painaa sen napiksi alas...

Penkki on Danica innovations....
Ihan jees penkki ollut ei valittamista.


KommenttiSamiKeskinen - 29.11.2007

Harri mistä oot kuullu ton?


Kommenttitimppah - 30.11.2007

Itse olen kuullut tuosta nastatekniikasta toisenlaisen perhon yhteydessä ja ainakin omien kokemuksien mukaan toimii. Ainakin emergenteissä, miksei myös tässä.
Perho on pirun hieno, tuossa alimmassa kuvassa tuo tupsukin on ihan sopivankokoinen. Häkilä ei ainakaan minun silmään ole juurikaan liian pitkä, kun otetaan huomioon että vesiperhosilla on suhteellisen pitkät jalat. Pitkät laskuvarjohäkilän kärjet jättävät hienosti "jalanjäljet" vedenpinnalle. Ja tässä vielä kun tuo häkilä on hieman kaltevassa tasossa niin perho todennäköisesti ainakin jonkinverran "seisoo" nuiden häkiläkärkien varassa joka luo vielä aidomman kuvan.


Kommenttimasi_hast - 30.11.2007 (Muokattu 30.11, 10:47)

Tuosta ns. valmiin perhon kuvasta olisi voinut leikata tuon polypropyleenin jo oikean mittaiseksi, eli lyhyeksi, kuten kuvassa missä nyt nuita valmiita perhoja on useita. Nyt hieman saattaa jotain hämätä tuo asia, itsekin katsoin ensin että ompa siinä pitkä polytappi jätetty perholle. Ihan millin tyngäksi sitä ei kuitenkaan kannata leikata, että perhon näkee hämärässä hieman paremmin.

Muistakaahan sitoa riittävän pieniä sidoksia, lyhytvartiseen #14 (riippuu hieman koukun mallista, #12 voi käydä myös jos on tosi lyhyt varsi) koukkuun sidottu on mielestäni paras koko, ja perho pitää leikata ohueksi. ;)


Kommenttiperho mies - 30.11.2007

Itse olen kärsinyt tartutus ongelmista välillä. Joten olen leikannut peuraa alta vielä lyhyemmäksi. Harrilla on myös rungon muoto hyvä.


KommenttiHarri_83 - 30.11.2007

Joo pitää vaikka lähettää tänne uus kuva jossa on häkiläntuki leikattu lyhyeksi, jos ylläpito voisi sen sitten vaihtaa tohon tilalle.

Toi nastajuttu on suoraan Jannen "Caddis-artikkelista" PPK 5/2000 lehdessä sivu olikohan 28. :D

Ite olen tykännyt tehdä ton häkilän pitkänä, jos katsoo Jannen omien perhojen kuvia, niin niissäkin toi häkilä on melko pitkä. Omaan silmään toi pitkä häkilä näyttää paremmalta.

Sama on omissa Klinkeissäni, niissä on tuuhea ja pitkä häkilä, sillä kalastan niillä paljon vuolaasti virtaavassa , rikkoontumattomassa vedessä. Pitää laittaa kuvaa kunhan ehtii.

Niin tuo runko kannattaa todellakin leikata ohueksi jos vertaa esim. Goddardiin joka on huomattavasti pulleampi. Ton alapuolen leikkaan aina niin lyhyeksi kuin vain mahdollista, että koukun kita olisi mahdollisimman laaja.

Mihin koukkuihin Masi_hast teet omat caddiksesi?
Perhokalastajat.netin kuvagalleriassa taitaakin olla niistä kuvia...

Mulla koukkuna on yleensä Kamasan B400 tai 401 syystä että niitä saa kohtuu halvalla ja läheltä.


Kommenttimasi_hast - 30.11.2007

"Mihin koukkuihin Masi_hast teet omat caddiksesi?"

Parina viime vuotena olen käyttänyt lähinnä Knapekin pinturikoukkuja, niissä on lyhyt varsi mutta iso kita eli pienessäkin koukussa on vielä kitaa riittävästi kalan tartutukseen. Jos miinuksia siitä koukusta hakee niin laatu saattaa hieman vaihella ja saisi olla hieman jäykempi, yksi pinturikoukku oiennut kalan kanssa, ja mikäpä muukaan perhona oli kuin caddis ;)


KommenttiHarri_83 - 30.11.2007

Itellä on noita Knapekin #14 pinturikoukkuja, mutta ovat kyllä pirun pieniä...
Pitäisi tilata muutamia isompiakin kokoja..

Jos admini voisi vaihtaa niin tässä olisi toinen kuva ensimmäiseksi kuvaksi.

Ja sitten vielä tossa kuva klinkistä niin näkyy se tuuhea ja pitkä häkilä..


Kommenttiperho mies - 30.11.2007 (Muokattu 30.11, 19:47)

Minullakin on nuita Knapekin koukkuja. Niissä tosin on juuri se että esim. streamer koukku on hieman pienempi kuin Kamasan. Larva koukut ovat olleet loistavia. Ja tuo caddis joka on tuossa on hieno!


KommenttiImamar - 08.02.2008 (Muokattu 8.2, 18:27)

On kyllä ottava ottiperho kyseessä. Kotikoskellani Tainionvirralla on ollut kovassa käytössä perhon serkku Goddard Caddis. Ja jo sellaisenaan ilman laskuvarjohäkilää kyseinen perhomalli on pelittänyt mainiosti. Tumppi taasen on samaan sukuun kuuluva perho jolla ei ole muuta kuin peurankarvarunko.Ja sekin toimii.
Mikä näitä kaikkia yhdistää on tuo matalalla kelluva runko-osa joka on vaan yksinkertaisesti niin mainio että ei ihme että kalatkin näitä työkseen syövät.

Kyseessä olevasta perhosta sen verran että itse jättäisin häkilän huomattavasti lyhyemmäksi, enemmän muuhun runkoon mittasuhteiltaan sopivaksi.


KommenttiHarri_83 - 13.03.2008

Joo myönnettäköön että häkilä on pitkän sutjakka, mutta toisaalta en ole sen huomannut haittaavan kaloja...
Ja kenties tuo Blue Dun häkilä ei anna niin jyrkkää kontrastia niin sitä voi huoleti sitoa hieman runsaamminkin..


Kommenttiperho poika97 - 21.03.2010

Minun mielestä tuossa ensimmäisessä kuvassa toi Polyformeeni vois katkasta ja polttaa pieneks Nimittäin se peura on se siipi mitta pitää kokeilla et vaikuttaako se.... Kireitä!!!!


Kommenttistupe10 - 24.03.2010

Perho poika97.TOihan on vain tuon perhon yksi vaihe.Eli tuo ylimmänkuvan perho on valmis tuolla alimmassa kuvassa.Eli siitä on leikattu pois tuo liia polypropyleeni.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?