Ystävälleni Mauno Bogdanoffille omistettu perho. Rekisteröity perhorekisteriin numerolla VA-50-0081. Perho niittänyt mainetta Manun kotirannoilla. Yleisperho juhannukselta elokuulle, kelille kuin kelille.
Nyt on kyseessä LOHIPERHO!Toiv.hyttytytöt eivät vaadi perhojesi käyttökieltoa lohikantojen tuhoajana.En keksi muuta vikaa,kuin liian nami!Jock Scottimainen,loogisiin väriyhdistelmiin tehty ammattityökalu.Pakko tehdä itselleen myös heittoversio.Kiitos resetistä!
Tyhmä kysymys varmaan konkareille, mutta pitääkä noita yläkaaren crestejä laittaa 2 vai voiko sen ikäänkuin jakaa molemmille puolille siittä yhestä??
Perhohan on klassisen kaunis ja nätisti sidottu=)
Pelkästään yksi cresti, siiven päällimäiseksi keskelle. Täällä kyllä kannattaa kysellä kaikkea mikä mieltä askarruttaa, on tällä sivustolla niin paljon tietoa.
Sidontajälki ei mitenkään hulppeaa, mutta kalastusperhoon aivan hyvä...
Tuli pyöräytettyä itselle samanlainen, niinkuin varmaan moni muukin tekee.
Onkohan tulossa talven mittaan muitakin "manuja", koska tämä on ykkönen..?
Onpa kyllä ottavan näköinen perho! Sidontakin on Borsselle epätavallisen hyvää Enkä tarkoita että se yleensä huonoa olisi, mutta silti tässä paistaa vähiten se kalastusperhomaisuus Täytyy sanoa että crestit ja siiven pää osuvat täydellisesti kohdalleen. Kalastavuutta tuskin kannattaa epäillä.
Noista cresteistä voin mainita,että ainakin wanhaan reseptiin Black Prince-perhossa kuuluu niitä kuusi kappaletta päällekkäin siiveksi.Eli yhdestä niskasta ei montaa pyytöä tehdä!En oikein ymmärtänyt kommenttia edellä:"tässä paistaa vähiten kalastusperhomaisuus"....?HÄH?Kyllä tämä minulle ainakin antaa varman kuvan henkilöstä,joka tietää mitä on ollut tekemässä ja osannut toteuttaa ajatuksen niin,että tälläinen vähemmänkin Tenoa kolunnut(Vuodesta-84)huomaa mikä on kalastusperhon ja rasiantäytteen ero:
Laitan tähän kuvan siitä "tosi pelistä", jota on uitettu nyt kolme kesää ja tahti on pysynyt vakaana saatujen lohien myötä. Perho on monet lohen suupielet kokenut, mutta pysynyt hyvänä. Perho on ollut kavereilla lainassa ja aina se on palautunut kiitossanojen myötä.
Tämä ei ole niitä sattuma perhoja, joilla on saatu muutama kala, vaan perho on todella osoittautunut hyväksi.
Perhon malli on kyllä otettu Jock Scotista, johtuu siitä että se on yksi Manun suosikkeja.
Siipi on rakennettu vanhojen taitajien mukaisesti sekasiipenä. Etuosan pinkki häkilä muuttuu valoavasten harmaaksi, liekö tämä yksi seikka kalastavuudesta, sillä olen tehnyt myöskin punahäkiläisenä, mutta sillä ei ole tullut kuin varovaisia tärppejä.
Kyllähän näitä "Manuja" on työn alla, mutta ei ole vielä sellaista todellista "läpimurtoa" tullut että rekisteriin saakka pistäisi.
Tarkoitin vain, että sen voisi sitoa "paremmin" tai ainakin siistimmin, jos sitoisi sääntöjen mukaan pilkulleen. Tämä on mielestäni Borssen perhoista lähinnä tuota määritelmää. En siis tarkoittanut ettei olisi kalastusperhomainen vaan että on Borssen kalastusperhoksi perus metodien mukaan siististi sidottu Mikäli kukaan tuosta selityksestä mitään selvää saa
Kyllä alemmassa on koukkuna Partridge 1/0, eli hieman kevyempi kuin tuo Hayabusa, mutta uskon sen toimivan raskaampanakin etenkin hieman vahvemmalla siivellä, kuin perinteisellä "soutusiivellä" ja silloinhan se olisi vähän korkeammalle vedelle.
Borsse höyrytätkö tai teetkö jotain muuta noille cresteille? Ovatko vain niin tarkasti valitut, että osuvat kohdalleen?
Kun minulla on omissa rasioissanikin borssen sitomia perhoja, voin kyllä taata että ne on sidottu harkiten ja taidolla. Ne on parhaita soutuperhoja jollaisien sitojia ei monen montaa löydy.
Tässä pisti silmään takasilkitys. Materiaaleissa on hento olemus, mikä lisää elävyyttä vedessä. Erittäin siistiä jälkeä ja syytä muistaa sekin, että borssen perhot on AINA kalastukseen sidottu.
Ihan heti ei tule mieleen keltaisen ja viininpunaisen yhdistelmää rungolla, näyttää minun silmään oikein hyvälle. Borssemainen sirous perhossa on, ja se on hyvä asia.
Aivan mitä mainioin perho hyvälle ystävälle annettavaksi.
Ai, kumpi Kultafasaanin väri on alussiivessä?
Tässä perhossa crestit on nypitty suoraan niskasta, kierot crestit liotan kuumassa vedessä jonka jälkeen asettelen ne kuivumaan lasipurkin kylkeen, lasipurkin halkaisija on 7-8cm, tämä on osoittautunut hyväksi, ei tule liian kaarevia crestejä. Tällä keinolla nuo crestit tietenkin jäävät littanaksi ja siksi sopivat kalastusperhoihin, mutta ne ovat suoria. Pyrstön crest tietenkin määrää siiven lopetuspaikan, siis soutuperhossa pidemmälle taakse kuin heittoperhossa (oikeat mittasuhteetkin on olemassa, mutta minulla se on siinä kun se näyttää hyvältä), yläkaari tietenkin mitataan tuohon pyrstön kärkeen, taivutetaan kiinnityskohdasta pinseteillä ja kiinnitetään. Tietenkin pitää katsoa että niiden kaarevuus on kutakuinkin samanlainen, kun ne kalastettaessa kuitenkin suoristuu kts. toinen kuva.
Kultafasaanin ruskeaa pyrstösulkaa 6kpl siikasta.
Minulla periaatteessa sama konsti crestien suoristukseen.Kastelen ne hanan alla niin kuumalla vedellä kuin mahdollista ja sitten kuivatan vaikka ison jallupullon kylkeen suoristettuna.Puteli on täytetty kuumalla vedellä,joten se kuivattaa crestin nopeasti.Jalojuomahan on luonnollisesti nautittu ystävien kanssa joko tuurin korjaus-tai kaatoryyppyinä...Tekaisinpa tämän perhon äsken ja olisipa mukava katsoa rinnan alkuperäisen kanssa.Tuli siksikin harvinainen sidos,etten muuttanut mitään kohtaa,vaikka ainahan sidosten käsiala on erilainen eri sitojilla.Usein moni tekee omia sävellyksiä mallista sidottaviin perhoihin,vaikka niillä alkuperäisillä olisi tullut hyvin saalista.Näihin borssen malleihin en näe tarvetta muutella mitään jos vain sidontatarpeita löytyy.
Eipä voi muuta kuin kadehtia noita borssen mahtavia kalastus perhoja, noita kun sais itekki muutaman ja käyttäs vedessä nii saattas suupieliä mukavasti vedättää ylös päen... Jos tuohon ei nappaa ei sillo joessa kaloja ookkaan!!!
Perhohan on hieno kuten aena, mutta toinen vyö hiukan harva ja pään lakkaus kesken, mutta luulempa että ei meijän alottelijoijen kannata niistä palajo marista koska luultavasti borsse tietää sen itsekki...
Kalaa tulee, sen kun ottaa!!!
Santtu
Pentagram, kyllä näitä minun tekemiä perhoja saa jos niitä haluaa. Näitä köytyy Eräkontion teltalta Utsjoelta. Juhannukselta elokuun alkuun on pojat myyntitelttaa siellä pitäneet pystyssä. Siellähän se Manukin on myymässä ollut, eli vinkit kalastukseenkin tulee aina mukaan ja aika hyvät vinkit tuleekin. Suoraankin voi kysellä tuon sähköpostin kautta, katsotaan miten kerkiää tekemään.
Jeps jos tulloo kesä mittaa käytyä lapissa päen tai joskus tulevaisuudessa vois kyllä muutaman ostaa keake varalle jotta sais varman saaliin...
Paljonkos perholla on hintaa? Ei vilä tässä tapauksessa ajankohtainen mutta tulevaisuuden kannalta...
Ps. Kauan olet sitonu perhoja yleään, ite 1 vuoje, eli täysi alottelija perhon sidonnassa...
Santtu
Ai ne oli borsse sinun sitomia siellä teltassa, näin kun kävin ostamassa lisää sidontalankaa...
Hyvän näköisiähän ne oli.
Tehdään kaupankäynti toisella foorumilla tai sähköpostissa hintatietoineen jos on tarvetta, esitellään ja kommentoidaan tällä sivulla näitä perhoja.
30- vuotta sitten olen sidontakurssit käynyt, sidonnassa on välillä pitkiäkin taukoja, kun välillä on menty sekaisin puukalojen kanssa, mutta sitten erään kaverini saamelaisrouva sanoi että meilläpäin halot tuodaan moottorikelkalla, ei niitä tarvitse veneellä vetää, niin siihen paikkaan puukalatuotanto loppui ja perhonteko alkoi uudestaan.
Asia selevä, jos on tarvetta otan yhteyttä... Niin jäi tuossa äsken kysymättä kiinnitätkö nuo kultafasaanin siikaset yksittäisinä kappaleina, ja siitä kasaat hiukan muotoa perholle vae miten?
Minä laitan ne paikalleen yksi kerrallaan, silloin niitä ei tarvitse rannassa harjata erilleen, mutta tässä perhossahan on tuo mallard joka kylläkin pitää hajoittaa ennen kalastusta, ainakin minun mielestä, toiset voi olla eri mieltä.
Tässä Borssen perhossa on juuri sellainen soutuperhomainen olo, sanoisinko " Vaalamalainen " Ehkäpä tuo ohuehko runko on se " jokin " - ainaskin Lukan Eeron mielestä perhon tärkein osa on sen runko. Tykkään - ja uskon, että lohetkin tykkäävät. Penkki taas esiin, kiitos taas innoituksesta !!
Borsse onko mitään eroa uinnissa jonka osaisit kerto, auki harjatulla ja harjaamattomalla siivellä ?
Auki harjatulla perholla kalastetaan ja harjaamatonta vedellään perässä. Huom! Joku on eri mieltä, mutta minä pidän kyllä oman mielipiteeni tässä asiassa. Voit itse tutkiskella jokivarressa minkälaiselta perho näyttää kun se pannaan uimaan "suoraan paketista", ja sen jälkeen harjaa tai hakkaa siikaset erilleen ja uita, huomaat miten perho muuttuu siiven osalta.
Uintiin vaikuttavia tekijöitä en tiedä, pääasia kai on se että perho ui pystyssä ja virran voimasta perhon siipi elää. Karvasiipi perhothan yleistyivät sen takia että ne pyytää paremmin, eli johtunee siitä että siipi ei ole yhtä suppua.
Vaikkakin oli minulla sellainen vihreä perho, kolmihaarainen kylläkin, jossa oli häkilä niin vahva että perho kiepsahti aina väärinpäin, ja kaloja sillä tuli, kun sitten tein radikaalin tempun ja vähensin häkilän määrää, niin perho alkoi uida ns. oikein päin, mutta ei se enään pyytänyt.
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?