Lohiputki

Kommenttiperhostelija93 - 05.12.2007

Onnistunein tuubi jonka olen onnistunut vääntämään, laittakaahan asiantuntevaa kommenttia sidonnasta ja milloin kannattasi laittaa siiman päähän.

Kommentit

KommenttiPentagramm - 13.12.2007 (Muokattu 13.12, 20:32)

Mikäs tässä hyvältä vaikuttaa kannattaa kokeilla soudussa täälläkin korven vesillä päen kyllä se tärähtää... Vuoden ajoista en mene sanomaan mitään saavat kokeneemmat konkarit sen tehdä tai jos täältä ei vastauksia irtoa nii kysyppä Vesalta nii luulen että saat vastauksen... ;)

Santtu


Kommenttiluonto-eno - 14.12.2007

Korostan,että en ole kalastanut lohta putkiperholla,joten siksipä totean:varmaankin ihan kalastusperho.Tuon rungon hopean vaihtaisin kultaan tai kupariin,koska perhon muu värimaailma viittaisi tumman veden peliin.Kalastuksellisesti pään mallilla ei ole niin merkitystä,itsekään en viitsi aina niitä viilata,mutta laita vähän lakkaa vielä niin ammattisitojatkin tykkäävät:).Pitäisikö siipeen laittaa vielä tanakammin kettua...?Jaaa-a!Ainakin putkia käyttävillä kavereillani on varsin paksuja kettusiipisiä,varsinkin niillä jotka esim.Karuvaara on opastanut putkiperhon tekoon.Pyysit asiantuntevaa kommenttia,sorry.Tämä oli vain arvio vanhan kaartin koukkuperhoukolta jonka kokemus putkista perustuu toisilta nähtyyn.Mukava noita on kuitenkin sitoa,minullakin melkoinen läjä odottaa uimaan pääsyä.


KommenttiMixu - 14.12.2007

Kyllähän tuo siipi tuollasenaankin varmasti kalastaa ihan hyvin, muttei vähän lisää tavaraa siipeen pahitteeksikaan ole! Ne on lähinnä makuasioita...


Kommenttiperhostelija93 - 14.12.2007

Kiitoksia kommentoijille, ja saa sitä kommenttia muutkin pistää kuin asiantuntijat!


KommenttiSmoltti - 14.12.2007

Moi

kysyisin, joltakin joka vain tietää, että mikä idea noissa utkissa on? Eikä tavallisiin koukkuihin tehty samannäköinen käy ihan yhtä hyvin? Vai mikä siinä on?

Ihan komea perho muuten...


Kommenttiteehoo - 14.12.2007 (Muokattu 14.12, 20:09)

Jos putkiperhon koukku menee rikki voi koukun vaihtaa ja perho on taas ehjä. Normaalikoukkuun sidottu perho taas on käyttökelvoton koukun hajottua.


Kommenttiborsse - 16.12.2007

Mitenkään ottamatta kantaa putkiperhoon (niistä en ymmärrä mitään), otan kantaa noihin väreihin joita olet valinnut perhoosi, sillä niin ristiriitaisia ne ovat keskenään. Rungon hopea, kylmiin vesiin alkukauteen tuonne heinäkuun alkuun saakka, kultakierre lämpimiin vesiin, hot chokolade sadekeliin tummaan yöhön, vaalean ruskea siipeen tuonne elokuun alkuun kirkkaille keleille, musta/punainen siipi, yöhön ja sateeseen, vihreä kurkku juhannuksen molemmin puolin. Eli vanhojen oppien mukaan kaikki värit poissulkevat toisensa. Joku voi olla toista mieltä, mutta niille toivottelen vaan kalaonnea.

Toinen asia mihin kiinnitän taas huomion, on tuo makuasia kommentin käyttö perhojen arvioinneissa. Ei ole makuasia kuinka paljon mitäkin karvaa pannaan siipeen tai muuallekaan, kyllä se on käytettävän materiaalin, vesitilanteen, kalastuspaikan, ja uittotavan mukaan valittava.


Kommenttiperhostelija93 - 16.12.2007

borsse, olet oikeessa noitten värien suhteen sillä kun tein tätä perhoa niin löin niitä värejä siihen rungolle sitä mukaa kun päähän putkahti. No toimii se ainakin harjoittelu kappaeena, jos ei muuten!


KommenttiPentagramm - 16.12.2007

Kävi mielessä että saattaisi kannattaa uittaa tai ainakin kokeilla passiiviselle kalalle, kun perhossa on noita ärsytys värejä... Voin sen verran lohdudella että aikakin hauki tähä nappaa mutta kun aekansa jaksaa uittaa kyllä sieltä jokin lohikalakin saattaa potkiutua siiman päässä... ;)

Santtu


KommenttiMixu - 16.12.2007

Kyllä se nyt vaan on makuasia miten sitä karvaa perhoihinsa laittaa! Ei ole olemassa yhtä ja oikeaa määrää mihinkään perhoon! Tietysti jotain järkeä pitää siinä karvojen/sulkien määrässä käyttää, mutta tässä oli nyt kyse tämän putkiperhon siivestä joka on varmasti ihan kalastava tuollakin määrällä karvaa, mutta toimii myös hieman tuuheammalla siivellä!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?