Altan torpeedo

Kommenttiborsse - 15.12.2007

Melkeinpä joka kesä kuulee jonkinlaisen maininnan ko. perhosta. Ison kalan perho, "vihreään" veteen.
Suomalaista soutuperho aatelia.

Kommentit

Kommenttiplayer - 18.12.2007

Aatelisperho on sidottukin arvolleen sopivasti, hieno soutuperho, jonka reseptillä voisi sitoa levysiipisen versionkin. Taitaa tämä houkutella minutkin perhopenkin ääreen.


Kommentti-jyke- - 18.12.2007

Monesti olen ollut aikeissa lisätä tämän perhon, mutta eipä tarvitse enää koska kerkesit ensin.

Komeahan tuo on kuin mikä...


KommenttiJuho_K - 18.12.2007 (Muokattu 18.12, 17:34)

Komea soutuperho! Jo vain passaa joessa uitella, varoa vain ettei joudu väsyttelemään.


Kommenttiluonto-eno - 19.12.2007

Muistelen Borsse-joen seutuvilla veden olevan vihertävää,vai antoiko ympäristö sille sen sävyn..?Taisit tehdä täsmäaseen kotikentälle pelattavaksi.Tämän perhon karvasiipisen muunnoksen näin ensi kerran Siirinsärkällä heittoperhona.Oli muuten samanlainen.mutta siipenä ainoastaan mustaa apinaa ja hyvin pelasi lämpimässä heinäkuun yössä,vesikin oli jo melkein uimakelpoista,pinta heijasteli voimakkaasti siniseen taittuvana vihreänä.Perho on kaikilta osin tehty minun silmääni miellyttäväksi,toiv.lohi haluaa tutkia sitä perusteellisemminkin:)


KommenttiLEPPNE - 19.12.2007

Aivan varmasti ottiperho parhaimmasta päästä. Borsselta jälleen hieno perho rasiaan - ja tuo taito sitoa varmasti hyvin uivia perhoja, siinäpä monella opettelemista ...


Kommenttiborsse - 19.12.2007

Noita sidontaohjeessa olevia materiaaleja ei itseltä löytynyt, joten en viitsinyt mitään korvaavia laittaa. Kyllä siinä Borsse-joen suistossa on vihreää vettä, mutta tämä käy myöskin paikkoihin jossa ymparöivä puusto antaa joelle vihreän sävyn. tällainen paikka on omilla kulmilla tuo ns. norjanväylä, hiemen yläkönkään alapuolella ja Manun kotisuvannossa siis emännänsuvannossa, jossa norjan rinteet tekee jossakin valossa veden vihreäksi.


KommenttiJHK - 22.12.2007

Yksinkertaistettuna versiona tehty perhoa karvasiivellä,ja myös kuparisella rungon takaosalla,nimellä Altan Bombero.siipeen oravaa,rämistä, tai karhua.Mutta tämä malli varmasti toimiva.


Kommenttiborsse - 22.12.2007

Alkuperäisreseptissähän tuo kulta on tompakki värillä, eli hieman messinkinen. Itsellänikin kalastuksessa tämä on mielummin karvasiipisenä. Laitoin tämän lähinnä tekijän takia, eli Eero Lukan perhot ovat mielestäni saaneet liian vähän huomiota osakseen suomalaisessa perhokulttuurissa.


KommenttiJHK - 10.01.2008

Ihan mielenkiinnosta rupesin kaivelemaan vanhoja rasiioita, löytääkseni tuon Lukan mallin löytihän se sieltä, on näköjään uitettukin tuo originelli , mutta tuossa tuo bomperii, en kyllä tiedä mistä nimi normaali karvasiipinen mallihan tuo on.


KommenttiJHK - 10.01.2008

Alempi se Bomberi ylhäällä originel kovin tuuhean näköinen kuvassa, ois pitäny kääntää samaan asentoon alemman kans,no se Bomberi.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?