Skater (muunnos)

Kommenttiperhostelija93 - 23.12.2007

Soveltuu parhaiten viistätykseen ja pomputukseen, ja se alkaa kalastaa heti kevättulvan käännyttyä laskuun.

Kommentit

Kommenttiperhostelija93 - 02.01.2008

Laittakaahan kehittävää palautetta sidonnasta!


Kommenttijopeli - 02.01.2008

Koukku voisi olla mielestäni pienempi suhteutettuna koukulla olevien materiaalien määrään. Itse sidontapuoli näyttää olevan kunnossa. Häkilähöyhenen siikaset saisivat olla pidemmät. Siinähän se ongelma tässä perhossa onkin, vaikea löytää materiaalia, mutta jos tämä kerta on muunnos, niin eihän tässä sitten enää mitään tarvitse turista.


Kommenttinimetön - 02.01.2008

Kertokaapa joku tietämättömälle, että mitä nämä skaterit yrittävät matkia? En vielä ole saanut aikaseksi ottaa selvää vaikka useemman vuoden oon perhoa nakellut...


Kommenttijopeli - 02.01.2008

Kaipa nämä aivan syvimmiltään alunperin räpeltelevää vesiperhosta jäljittelivät, mutta kyllä tämä on puhtaasti ärsykeperho. Toimii siis atrappina ja ilmeisen hyvin vielä.


Kommenttiperho mies - 02.01.2008

Komea perho. Tosin koukku on myös omasta mielestä aika julmetun kokonen. Kannattaa kokeillla Coq de leon häkilöitä skatereissa ja tuki häkilänä tavallinen pinturi niska.


Kommenttiperhostelija93 - 02.01.2008

Ei ollut sopivan kokoisia koukkuja joten oli tyydyttävä tähän. Coq de leon on hyvä materiaali, mutta vaan niin kallista, eihän siinä muuta.


Kommenttiluonto-eno - 02.01.2008

Jopeli sen kertoikin jo.Eli atrappipelinä ja pinnassa munien dippailevaa vesiperhosta lienee ollut keksijän tarkoitus esitellä kaloille.Mahdollisimman pitkillä siikasilla varustetut häkilät parhaista mahdollisista niskoista takaavat,että perho liihottaa ja pomppii pinnan tuntumassa houkuttelevasti.Tekotapoja on monia,joku kiertää häkilän ristiinrastiin ,toinen laittaa niitä useampia ja mahdollisesti vielä "mahat"vastakkain kiertäen(oma tapani).Tehdäänpä skatereita jopa peurankarvastakin,josta itsekin usein teen häkilän alle mudlertekniikalla pienen pallukan.Tuo väriyhdistelmäsi on ihan jees,minulla on harvoin muuta kuin erivärisiä häkilöitä,mutta joskus teen punaisella pallukalla ja mustalla häkilällä.Tärkeintä lienee kuitenkin hahmo jonka uittaen saa esiteltyä saaliille.Huonommistakin raaka-aineista tehdyillä skatereilla saa kalaa,mutta jos joskus on mahdollisuus hankkia laatuniskoja vaikka porukalla,niin silloinhan kulut jäävät siedettäviksi.:)


Kommenttipupa-92 - 03.01.2008

voiko tuon hylkeen korvata antronilla


KommenttiÄijänKäppänä - 03.01.2008

Mielenkiinoinen pörhö.:p Miten päin toi sitten pitäis kellua?


Kommenttiperhostelija93 - 03.01.2008 (Muokattu 3.1, 16:23)

Kyllä kai sen hylkeen voi korvata antronilla, kunhan se on dubattu tiiviisti.
Sen ainakin pitäisi kellua ihan samalla tavalla kuin muutkin pintaperhot.

Korjatkaa jos olen väärässä!!!


KommenttiF-Fly - 03.01.2008

Joo tottakai, kaikkihan tässä maailmassa on korvattavissa. ;) Mutta fly-riteä käytän itse, sillä se on ihan hyvä pintaperhoissa ja äärettömän helppo dubattava. Mutta kyllä antronikin käy. Ja tiiviiksi, ettei käy pesusieni-ilmiö, että pallukka hörppää puoli desilitraa vettä.


Kommenttiluonto-eno - 03.01.2008

Äijänkäppänä!Noilla kalastellaan pääasiallisesti niskaosia ja esim.kivien ympäristöjä viistätellen niin,että perho mieluusti saa jättää vanaa pintaan välillä ilmaankin hypähdellen.Ihan kehnolla häkilällä se ei oikein onnistu.Usein kala iskee ohi,mutta kun tarttuu,niin se on PAM!Sillä voi siis paikallistaa kaloja näyttäytymään ja jos skater ei kelpaa minkään kokoisena lopulliseen ottiin,niin voi kokeilla perhon vaihtoa ja tarjoilla kalalle joka on jo sijaintinsa paljastanut.Erilaisten kellunta-aineiden käyttöä voi myös kokeilla parantamaan pintapöristelyä.Kireitä;)!


KommenttiÄijänKäppänä - 03.01.2008

Joo kiitos. Itseltäni kyllä löytyy kellunta-ainetta jolla voi parantaa kelluvuutta mutta mihin sitä nyt tälläsessä perhossa alkais laitteleen? Tohon palluraan, häkilään vai koukunvarteen (jossain filmissä näkyi kuinka pintaperho kellui niin että itse koukun väkäsen alue oli pinalla kellumassa. Joten laitetaanko ainetta myös koukunvarteen?)


Kommenttiperhostelija93 - 03.01.2008

Eiköhän se riitä että sitä kellunta ainetta pistetään siihen häkilään.


KommenttiF-Fly - 04.01.2008

En ole ikinä kuullutkaan moisesta, että kellunta-ainetta laitettaisiin koukkuun. Itse ruukaan aina levittää ainetta sille alueelle missä on jonkin sorttista karvaa, eli kyseisessä perhossa juuri pallukkaan ja häkilään. Ja eikös näiden aineiden tehtävänä ole estää perhon kastumista, tämä pisti vähän miettimään tuota koukulle levittämistä, sillä ei kai koukku ime vettä? ;)


Kommentti[Titti] - 04.01.2008

Ota äijänkäppänä tuota vähän kelluttavaa ns. tahnaa sormiin ja vetele sitä häkilän siikasiin että niihin jaa kevyt kerros kellunta ainetta. Kun näin teet häkilä pysyy hyvän näköisenä ja kelluu kuin korkki. Voit myös lisätä ainetta tuohon pallukkaan perässä.

Perho näyttää muuten ihan hienolta :) Eka katotaan missä ne kalat on ja sit ongitaan pupalla se pois ;)


Kommenttityhjänpyytäjä - 05.01.2008

Mielestäni tuo koukkuvalinta ei ole huono, koska sidoksen takapainoisuus voi ennaltaehkäistä monelle kalamiehelle tuttua skaterin kellahtamista nokalleen. Tässä sidoksessa ei voi liikaa korostaa häkilämatskun laatua. Sopivia skatersatuloita sattuu silmään ehkä kerran viiteen vuoteen. Tästä saamme kiittää jalostustrendiä, jonka tavoitteena on lyhytsiikasisten jäykkien häkilöiden tuottaminen. Itse olen sitonut skaterini neljästä satulahöyhenestä, jotka olen jokaisen kierroksen jälkeen painellut sormilla tiukasti edellisen kierroksen viereen. Loppuvaiheessa on vielä hyvä varoen vetää jokaista häkilähöyhentä erikseen kireämmälle ennen sidoksen päättämistä, koska neljän häkilän kiertäminen yhtäaikaa on melko haasteellista. Antronia en näihin runkomatskuna käyttäisi. Ennen tuli näitä skeittereitä paljonkin väkerrettyä, mutta nykyään tuntuu, että istarit eivät enää takavuosien tapaan näihin "luistelijoihin" nouse. Liekö muilla samankaltaisia huomioita?


Kommenttijopeli - 05.01.2008

Takavuosista en tiedä, mutta kesän kokemusten perusteella en tätä perhoa jätä pois rasiastani. ;)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?