Kemistin Mar Lodge

Alkuperäinen versio

Kommenttiplayer - 23.12.2007

Tämä syntyi katsellessa pöydällä lepääviä Mar Lodge:ja, Rasputiineja ja Rautanauloja. Annoin perholle nimen vaikkakin tälläisiä lienee sidottuna muidenkin rasioissa.
Pari näistä matkusti erään tutun kemistin mukana Kanadaan(muuttokuormassa). Sain niistä palautettakin syksyllä, aamuöisenä teksiviestinä, otti oli loppunut kun itärannikon lohet oli peranneet lopulta viimesenkin siiven sikasen pois.

Aika näyttää onko perhon kotipuolessa sille muuta käyttöä kuin koristeeksi rasiaan.

Kommentit

KommenttiJuho_123 - 26.12.2007

Runko työskentely ihan huikeaa!! :O
Mahtavan elävän näköinen perho ja ihan vissinä on myös kalastava...

Alempaan kun olisit pykännyt leveämmän ja hieman pidemmän siiven(ei tainnut matskuissa riittää mitta?), niin menisi ihan täydestä kisa perhosta! Silmä lepää, ei voi muuta visertää..

Tahtoo lisää! :)

-Juho-


Kommenttiplayer - 26.12.2007

Kiitosta vaan, mittaa olisi riittänyt pidempään siipeenkin, mutta halusin lyhemmän siiven.


KommenttiJuho_K - 26.12.2007

Mielenkiintoinen malli. Sidonnassakaan ei muuta moitteita kuin, että menevät liian hienoiksi uitettavaksi.


Kommenttiplayer - 26.12.2007 (Muokattu 26.12, 19:36)

Eiköhän nuo muutaman uiton jälkeen ole ihan tavallisen perhon näköisiä. Niin, tein myönnytyksen ja ostin tuota trappia "joululahjaksi". Harvoin sitä kai nykyään kalastusperhoihin sidotaan.

Tiedähäntä paljonko noita alemman koukun malleihin ilkee sitoakaan lisää, ei se ole edes malliltaan sitä mitä haluan (saati sitten hinnaltaan). Mutta voihan näitä sitoa isoille pojille lahjoiksi josko laittaisivat sitten ne vielä tositoimiin. Seuraavaan taidan laittaa gutin kevlarista, ei siis mikään koriste- tai kisaperho ole suunnittella.

Niin, koukku tyypit on valittu näihin muodollisista syistä, tuollainen ylempi oli kemistille annettu perhokin... samaan koukkuun vieläpä sidottukin. Mutta kunnon koukkuihin perhot pitäisi sitoa ettei tarvitse pitkin jokivartta juosta tai soudella.


KommenttiGlenButerol - 26.12.2007

Upeaa jälkeä!! Voi kunpa joskus!! Onko tuossa alemmassa sivuilla ylhäällä Sonneratin kanaa ku niin näyttää vai mikä se on??


Kommentti-jyke- - 26.12.2007

On kyllä komeita! alemman runko tosi hienosti kartioitu, mutta muuten pidän kyllä ylemmästä enemmän. Tuo argus-fasaani(vai mitä lieneekin) näyttää kyllä tosi hyvältä, onko kovin kallistakin?


Kommenttiplayer - 26.12.2007

Alemmassa perhossa orava korvasi tippet:in ja päällä on aitoa trappia mallardin paikalla, muuten siipi on sama, sivuilla on viidakkokukot korvannut kuningaskalastajan. Pikkuhiljaa, pyrkien sitomaan seuraavasta aina edellistä paremman, sitenhän tässä on edetty. Käytän mallina aina jotain itse sitomaani jotta keksisin mitä parantaa seuraavaan.

Argus-fasaani on aika kallista, taisi olla yli 15 euroa pienet palat, saatavuutta voi kysyä Spey Claves:tä. (itsekin pidän ylemmästä enemmän, klassisemman näköinen)
Jonkun perhon kohdalla totesin tuon Argus-fasaanin naittaantuvan vaikka viskipullon kylkeen, siinä mielessä kiitollinen askartelutarvike. (siitä saa pulloon kahvan)

Siivessä materiaaleilla ei niin suurta merkitystä ole, onko siellä 10 euron sulan sikaset vaiko 2 euron hanhet, kunhan värit on suurin piirtein samat. Parhaimmillaan siipi olisi sitomalla materiaalit 2-3 sikasen levyinä muutamaan kerrokseen naittamatta niitä keskenään.


Kommenttiluonto-eno - 28.12.2007

Onpa erikoinen paketti!Sidontajälki hienoa,mutta missähän tuota uittaisi?Ehkä laittaisin alkukaudesta aurinkoiseen iltapäivään..mutta jotain punaistakin sitten kaipailisin...näin peruskonservatiivisen koulukunnan ukon kovalevy alkoi nyt pykimään;).Heitän melko modernejakin sidoksia,mutta kun en ole soutanut kymmeneen vuoteen,niin nämä erikoisemmat tulevat yllätyksinä joita joutuu huuli pyöreänä tuumailemaan.Lopulta sekin on usein turhaa,koska asiantuntija ui joessa ja naureksii itsekseen meidän "viisauksillemme".Mutta kun sille tulee jonain päivänä tämäkin perho samalla lailla yllättäen eteen,niin saattaapa olla siinä kiinni ennen kuin itsekään tajuaa mitä tuli tehtyä...Uimaan vain ja siimat soimaan:)


Kommenttiplayer - 28.12.2007

Markku. Laiskuuttani en tätä aikaisempaan kuviksi saanut, joulun alla päkersin tuon alemman kokeeksi toisenlaiselle koukulle. Hiukan hymyn karetta taisi suupielissä nykiäkin kun "tilaukseen" laitoin tämän matkaan mukaan. Letti pystyssä viestiä lukiessa ei enään hymyilyttänyt. Siksipä, kiitos kommentistasi, taisin onnistua yllättämään kokeneemmankin lohen pyytäjän (tilasto kyllä luettu). Manukin on tainnut tämän nähdä... mutta keksiikö tälle käyttöä? Mitähän borsse tuumaa?


Kommenttiborsse - 29.12.2007

No kyllähän tälle käyttöä löytyy. Nyt kun joulu on takana, eikä enään tarvitse kuusenkoristeita, niin miksipä ei kalastukseen. Kirkkautta ja väriä, niin kuin playerin perhoissa aina. Mutta kun sitä tarkemmin katsoo, niin eihän siitä paista kun ruskean eri sävyt, siis siivestä. Kyllä kait tällaista solakkavartaloa voisi suositella ensimmäisen tulvan jälkeen mataliin vesiin ja kirkkaalle päivälle, siis tuohon viikko ennen juhannusta, siis tuota ylempää mallia, alempi meneekin jo takanreunalle?

Tuohon Luonto-enon juttuun on hyvä tarina -80 luvun puolelta, kun oli kesäkuussa saatu useita pikkukaloja, siis 2-5 kiloisia, niin sanoin Olli vaarille että pitäisi löytää pakista sellainen onki, jolla saataisi isompi kala. Siinä minä muka pähkäilin ja valitsin oikeaa onkea (onki nimitystä käytettiin ennen kaikista pyyntövälineistä, siis perhoista, puukaloista ja lapuista), Olli tuli paikalle ja viskaisi vanhan ruman piponsa onkilaatikkoon, ja sanoi että mikä tarttuu tiukimmin, niin se valitaan. No tiukimmin tarttui norjalainen Röve-rod uistin, ruma kuin mikä, ja ei kun siiman päähän mitään miettimättä. Ukot joelle ja kalastamaan. Ei saatu muita siimoja ulos kun kyseisessä ongessa alkoi tapahtumaan ja tuloksena yli 10- kilon lohi.
Että se siitä valinnasta joskus.


Kommenttiplayer - 29.12.2007

Taidankin laittaa tuon alemman kuoressa sinulle borsse, kas kun minulla ei ole takkaa ja mökkikin on vuokra-mallia. Samalla voisin sitoa tuon ylemmänkin mukaan toisen tyyppiseen koukkuun.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?