Rasputin (muunnos)

Kommenttiplayer - 23.12.2007

Tämä borssen täällä perhorasiassa oleva perho on ollut pitkään sidontapöydälläni. Koska borsselta saadut mallikappaleet oli upeita oli kokeiltava miten perho taipui minun omalle tyylille. Macaw:t hommasin joulun alusviikolla joten niitä ei sarviksi ei tähän aikoinaan ollut.

Tälle perholle suositelen lämpimästi kotia muidenkin rasioihin, myös järvitaimenelle.

Kommentit

Kommenttiborsse - 25.12.2007

Ensimmäiseksi kiinnitin huomion kehittäjiin, minä en ole ollut tätä kehittämässä. Tämä on Manun ja kaverinsa, jonka nimeä en tietenkään muista, kehittämä malli. Perho on kehitetty joskus 1970 luvulla tarkkaan en tiedä.
Taipuuhan se sinunkin tyylillä ja jotenkin heti huomaa taas halusi tehdä perhoista värikkäämpiä kuin minulla, eikä siihen tarvita kuin tuo pyrstön punainen lisä. Lisäksi tuo kupari näyttää jotenkin kirkkaammalta kuin omissani, johtuneeko valokuvasta?
Manuhan on antanut tälle perholle suositukset aurinkoiseen päivään ja tämä sinun malli jotenkin siihen sopiikin. Oma todella huippupyytäjä on paremminkin pilvisille illoille tarkoitettu, tai ainakin silloin se parhaiten pyytää. Lisäksi tämä on tunnettu pienen kalan perhona siis tittien ja lohijalkojen, mutta se toimii niin suurina kokoina, kuin pienempinäkin, mutta itse olen huomannut että 2/0 on paras.
Yksi asia mistä ollaan Manun kanssa erimieltä tämän perhon osalta on nuo silmähöyhenet, Manun mielestä ne pitää olla ja minä olen eri mieltä, molemmat mallit, siis silmillä ja ilman ovat toimineet. Pinkkiä pitää olla. Itse olen lisännyt tähän perhoon nuo macawin sarvet, kun pinkkiä ei ollut ja tuntui toimivan, muistaakseni alkuperäisessä se oli pinkkiä jääkarhua, mutta buctail on toiminut hyvin.
Vielä yksi asia mita Manu korosti on tuon kuparin sitomisessa, sen pitäisi nousta korkeammalle kuin hopea eli se pitää sitoa paksummaksi, en tiedä onko sillä niin väliä? Voi ollakin.
Hienon perhon olet joka tapauksessa väsännyt, luulen että se Maunokin hyväksyy tämän.


KommenttiJuho_K - 25.12.2007

Tyylikäs perho, oikein "soutuperhomainen". Mukavan säväyksen antaa nuo sarvet perholle.

Eri miehet taitaa olla kehittäjinä. Oletkos uitellut Kymillä?


Kommenttiborsse - 25.12.2007

Toinen kehittäjä, siis Manun kanssa Raimo Äijälä


Kommenttiplayer - 25.12.2007

Hyvä että kehittäjät selvisi, se jäi askarruttamaan tämän perhon kohdalla.

Kiilto johtuu, samalla värien kirkkaus johtuu kuvaus asettelusta. Perhon päällä on loisteputki ja alla valkoinen muovipintainen pahvi, joka valaisee alapuolta perhosta.

Sain näitä perhoja borsselta ensimmäiset ennen kesää, mutta uittamiset jäi kun olkapää juumintui. Viimeisimiä borssen versioita kun olen katsellut, tuli vahva tunne toiminnasta taimenpuolellekin. Kymille tämä kelpaa meritaimenelle, lohesta en sano mitään kokeilematta, kun sikäläiset tykkää aika erivärisistä perhoista.


Kommenttiborsse - 25.12.2007

Tenossa tämä on ainakin sen luokan taimenperho, etten enään viitsi tätä panna siimanjatkeeksi Yläkönkään verkkosuvantoon, mikä on tuossa kesäkuussa taimenia täynnä. Jatkuvasti on taimen kiinni ja ollaan sentään lohestamassa.


Kommenttiluonto-eno - 25.12.2007

Hieno!Näissä hyvin tehdyissä kaikki ottiperhon tunnusmerkit täyttävissä perhoissa on tullut vastaan vain yksi harmittavan huono asia:Niitä ei millään ehdi testata lyhyillä Tenon retkillä kehittäjiensä mainitsemissa olosuhteissa,siellä ne usein rasiassa odottavat turhautuneina näytön paikkaa.Melko värikäs perho,olisin pitänyt nousukalan tappajana jo Juhannuksen seutuunkin.Juu,taidolla tehty lohen loukku joka saa paikan myös Borssen kertomina versioina pakissani.


Kommenttiplayer - 25.12.2007

Kiitoksia vaan... Päädyin tuohon pitkä runkoiseen koukkumalliin koska tämä menee kaverilleni taimenjahti testeihin.

Tuohon Markun mainitsemaan ottiperho asiaan törmää kaikki joiden rasiassa on "Leech:n lisäksi joku muukin perho". Laitoin Leech:n esimerkkinä, taitaa noita perhoja omissa rasioissanikin olla jos mihin tilanteeseen sopivaa, mutta eri asia pääseekö ne koskaan siiman päähän. Samanlainen on uistelijan pakkikin, joku viehe pääsee vasta hommiin kun vakiokalustoon ei enään purra.


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 26.12.2007

Jaahas,täällä sitä vaan sidotaan nättejä suteja kalan,tai varmaan oikeammin kalojen,päänmenoksi.Varsin sutjakaslinjainen perho josta ainakin minun silmilleni hyökkää nuo pinkit sarvet.Enkä tarkoita huonolla tavalla,ehkäpä se on juuri "se jokin" tässä sidoksessa.Muut tuossa edellä ovat jo perhoa arvioineet,eikä tässä voi enää muuta lisätä kuin että varmasti kaloille kelpaa.


KommenttiPäde-Veikko - 26.12.2007

Hyvännäköinen heittoperho !


Kommenttiplayer - 26.12.2007

Kiitoksia... pikku hiljaa tässä yritetään sitojana kehittyä, vaikka näkökyky meneekin toiseen suuntaan. Borssen malliperhot ovat tosin paremman näköisiä, mutta niitä en ala kavereille jakelemaan.


Kommentti-jyke- - 26.12.2007

Tyylikäshän se on kuin mikä, tuli sidottua itselle äsken ulkomuistista samanlainen, mutta näköjään unohtui tuo sininen tuosta kurkusta...


KommenttiEki-61 - 28.12.2007

Erittäin kaunis perho. Pyrstön punaisen lisuke sekä "sarvien" siikaset tekivät vaikutuksen.
itse käytin aikonaan putkiperhossa fluori-vihreää sarvina samoin ja tuloksena useita säyneitä joista kookkain oli 50cm


Kommenttiplayer - 29.12.2007

Kiitoksia Jyke ja Eki. Manun ja Raimon luomisprosessin tuotokset sekä borsselta saadut perhot ovat kyllä tässäkin enemmänkin kehumisen ansainneet. Tässä perhossa kun on ainekset hyvään perhoon muuallekin käytettäväksi kuin Tenolle.


Kommenttiborsse - 29.12.2007

Tuossa olisi kuva siitä huippu yksilöstä. Perholla, siis tällä yksilöllä, on saatu parikymmentä lohta ja taimenta. Siiven pinkki vasikka on muuttunut valkoiseksi kovasta liottelusta tenossa, mutta tahtia se ei ole haitannut. Tämä yksilö toimii siis pilvisillä keleillä.


Kommenttiplayer - 30.12.2007 (Muokattu 30.12, 00:59)

Kyllä tuossa kaikki hyvän ottiperhon osat on esillä. Epätasainen runko on yksi tärkeimpiä ja vaikka tinsel oli alkuun ollut tasainen veikkaan otin parantuneen kun runko on muokkautunut epätasaiseksi. Siivessä hieno utuisuus, siis harvaksi sidottu siipi. Sekin tehokas koska siinä ei ole selkeitä rajoja kuten naitetussa siivessä. Häkilä harvahko, siitä lienee jo sikasia jäänyt matkan varrellekin.

Rungosta tulee mieleen, jossain vanhassa perhoreseptissä neuvottiin sitomaan rungon litteä hopea siten että kierrokset tulevat osittain päällekkäin. Siinä lienee haettu hopealle rikkonaista pintaa. No, olen samaisen perhon nähnyt nykyään turhan usein sidotun siltä osin "reseptin vastaisesti", tinseli kierretty hyvin huolellisesti tiukasti rinnakkain.


Kommenttiperhostelija93 - 30.12.2007

Borsse, mitä mahtaa olla tuossa perhosi siivessä?


Kommenttiborsse - 30.12.2007

Tippet siikasia, sininen orava, pinkki vasikka(muuttunut valkoiseksi), musta orava, kf:n pyrstösiikasia, macaw sarvet. Eli kyllä siinä on samoja värejä kuin playerin perhossa.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?