Päivänkorento

Kommenttijopeli - 27.12.2007

Tässäpä oma versioni päikkäristä Perhovaliot -kirjasta muokattuna. Suurinpiirtein samanlainen kuin timppahin lisäämä, mutta laitoin silti, koska tässä jatkoperä tehdään eri tavalla.

Kommentit

Kommenttikalan elämää - 30.12.2007

oho! tämäpä on tyylikäs ja hyvin sidottu perho.
varsinkin jatkoperä on hieno ja aito.
loistavaa!


Kommenttitimppah - 30.12.2007

No jestas sentään että on pätevännäkönen peli. Kaikki on niinkun pitää. Ainoa mitä itse olisin tehnyt toisella tavalla, niin olisin sitonut kaaretaan koukkuun. Laskeutuu vieläkin varmemmin oikeinpäin.

Mitäs silikonia olet muuten käyttänyt tässä?


KommenttiMatti.H - 30.12.2007

Hieno perho! Ja helpompaa varmaankin työntää neula silikooniputeliin, kuin silikoniputeli neulaan :D


Kommenttiluonto-eno - 30.12.2007

Varmaankin kelluu kuin ankka.On niin hienoa jälkeä,että voin vain taputtaa suuria karvaisia kouriani.Sidos kuvasarjoineen on upea paketti:)!


Kommenttijopeli - 30.12.2007

Kiitos kovasti. Silikoni on sen merkkistä kuin Casco Silikon. Ilmeisesti ihan perus silikonia, kaivoin vain kaapista käyttöön sen enempää miettimättä laatua.
Sidoin suoraan koukkuun sen takia, sillä semmoset tuntemukset on, että kalan ottaessa (ottaa jos ottaa) perhoon, saattaa käyrällä koukulla olla huonommat tartutusominaisuudet. Kalahan saattaa kuonollaan tönäistä perhoa jatkoperästä kauemmaksi, jolloin käyrän koukun "tartuttamisulottuvuus" ei ole yhtä hyvä kuin suoran. Tämä siis minun teoriani.
Ja Matille :) : samaa asiaahan nuo kumpikin tarkoittavat. Päätin käyttää tuota "työnnä silikoniputeli neulaan", sillä joku olisi kuitenkin valittanut että "miten sen neulan voi puteliin työntää, koska se on kiinnitetty penkkiin?". Eli tarkasteltaessa työntämisen syvintä olemusta, on mielestäni järkevää kuvata kappaletta, joka liikkuu, työntämisen aiheuttavaksi osapuoleksi ;)


KommenttiLampinen' - 30.12.2007

On niin hienoa jälkeä,että voin vain taputtaa suuria karvaisia kouriani.Sidos kuvasarjoineen on upea paketti:)! <- samat sanat! ;)


KommenttiJockey - 30.12.2007

Kertakaikkisen hieno perho ja todella hyvät ohjeet! Mahtaako tuon silikonin kanssa olla vähän sottaista jos siihen menee pyörittelemään duppinkia?


Kommenttijopeli - 30.12.2007

Ei ole sottaista hommaa lainkaan. Sormenpäät tietenkin tuoksuu silikonille, mutta mitään turskahtelevia mönttejä tai pursuilevaa tavaraa ei esiinny. Ainakin jos noudatat kuvan mukaista annostelua.


KommenttiÄijänKäppänä - 30.12.2007

On se kyllä hieno. Tämä jäljittelee kyllä hyvin päivänkorentoa.
Kelluvuuden kannalta materiaalitkin ovat hyviä.
Onkos kertyny saaliita tämmösellä?

Pystyskös ton jatkoperän jotenki väsäämään epoksi liimasta?


Kommenttijopeli - 31.12.2007

En ole tutustunut epoksin saloihin, paitsi haavia tehdessä, joten en tiedä sen "käyttäytymisestä" perhossa. Varmaankin sormet tuhraantuu siinä pahemmin, enkä tiedä sen joustavuudesta. En ole tällä vielä kalastanut, omat perhonsidontavälineetkin olen omistanut vasta hieman alle vuoden verran.


KommenttiDnm_Dmn - 31.12.2007

Epoksi uppoaa ja on kovaa, joten ei tähän perhoon mielestäni sovellu.

Ite perho on kyllä hiano!


Kommenttitimppah - 31.12.2007 (Muokattu 31.12, 11:37)

Juu. Tuo jopelin karkuutusteoriassa voi olla perää. Jos kyseessä on harjus, mitä tavoitellaan. Itse sidon oikeastaan kaikki perhot taimenta ajatellen (niitä harreja kun on pyydetty jo ihan nokko) ja yleensä kun taimenet ottaa ko. maliin niin ne hotkasee sen kokonaisena. Ja useasti vielä komean loikan kera. Itsellä tosiaan on tälle mallille kertynyt tapahtumia varsin hyvin. Viimekesän danicahätsinkien aikaan uitin melko kookasta jatkoperällistä mallia, ja hyvällä prosentilla ne kalat tulivat ylös. Taimenia siis suurin osa. Ja juurikin käyrävartiseen koukkuun sidottu perho oli kyseessä.

Ja tuo tosiaan on hienoa että jätkät on sitonu nuinkun vähän aikaa kuin vuoden ja tämmösiä luomuksia lähtee penkistä. Ei voi kuin ihmetellä. Itsellä meni varmaankin kolme vuotta päästä tuolle tasolle, kun itse kaiken kantapäänkautta opettelin, ilman minkäänlaista opastusta.


Kommenttijopeli - 31.12.2007

Niin, minunhan piti ottaa tuo oma teoriani huomioon, sillä emmie saa muitaku pikkukaloja :)


Kommenttiplayer - 31.12.2007

Pakkohan tähän on kommentoida...

Taitavaa sidontaa, kokeilin tuota aikoinaan sitoa ja hihat paloi välittömästi. Hienosti sidottu ja epäilemättä toimiva perho.


KommenttiKireeSiima - 01.01.2008

Todella hieno sidos, ei voi muuta sanoa! Jatka samaan malliin. :D


KommenttiImamar - 08.02.2008

Hieno on perho.Mutta epäilen suuresti tuon foamin merkitystö kalastuksellisesti ja kelluttavuuden kannalta. Foamihan on häkilän yläpuolella, joten se ei ole kosketuksessa veteen tavalla jotta sen kelluttavat ominaisuudet pääsisivät oikeuksiinsa, kuin häkilän ollessa vettyneenä ja perhon kelluessa väärässä asennossa.
Jos foamia käyttäisi esim kierrettynä rungossa, olisi se kosketuksissa veteen tavalla jolloin se kelluttaisi myös perhoa sen ollessa vielä oikeassa asennossa pinnalla.


Kommenttijopeli - 02.03.2008

Jollain nuo häkilän siikaset piti taivuttaa, ja foam mielestäni passaa siihen melko hyvin. Ei tuo perho lisää kelluttavia tekijöitä tarvitse ja kyllähän se foam pään kohdalla hieman kelluttaa.


Kommenttipk perhostaja - 06.10.2008 (Muokattu 6.10, 19:28)

Tämä on loistavasti sidottu. Perä on hieno ja aidon näköinen. Sidon nuita itsekin. Hyvin kuvattu kaikki vaiheet ja tärkeät kohdat...


10+

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?