Parmachne Belle (muunnos)

Kommenttiplayer - 15.01.2008

Perhon alkuperäinen kehittäjä on Mr. Henry P. Wells suurin piirtein vuonna 1878. Parmachene Belle on klassinen amerikkalainen uppoperho jolla on kalastettu järvialueilla lohta. Perhon muunnoksen ovat kehittäneet ja sille mahdollisia käyttösuosituksia antaneet Tenojoki-sivustola luonto-eno, suutari, postipekka, borsse ja player.

Käyttösuositus: sateella tai aamuinen sateensumuinen sää juhannuksen jälkeen. Mahdollisesti toimii kylminä öinä sekä räntäsateella ja aineksia yleisperhoksi.

Kommentit

Kommenttihc_flyfisher - 22.01.2008

Komea on perho. Ja kiinnostava historia tällä. Lissää!!!


Kommenttiplayer - 22.01.2008

hc... ai historiaako? No kas tässä...
borsse informoi minua seuraavasti:
Player, jos tarkoitit Parmachene Belleä, niin kaksikin reseptiä löytyy.

W.Saaristo:
Hela hopea
Pyrstö Crest ja ibis
Vyö punainen villa
Kierre soikea hopea
Runkohäkilä keltainen kukko
Runko Litteä kulta
Kurkku Punainen kf ja harmaa helmikana
Siipi Keltainen ja harmaa hanhi
Yläkaari Crest
Sivut viidakkokukko
Resepti otettu perhosta.

Lehmolan malli, resepti luettu kirjan kuvasta. Urheilukalastajan käsikirja:
Hela hopea
Pyrstö vaalea (olisiko tavi) ja punaisia siikasia
Vyö musta strutsi
Kierre litteä hopea
Runko keltainen silkki
Kurkku punainen kf
Siipi naitetut hanhikaistaleet valkoinen/vaaleanpunainen/valkoinen

Ja se miksi tämä perho minua kiinnosti, muutaman kirjan mukaan ollut lukeutui aikoinaan suosikkiperhoihin Tenolle. Tuossa ylemmässä olisikin jollekin innokkaille sitojille resepti näytille laitettavaksi.


Kommenttiborsse - 22.01.2008

Tässäpä kuvat noista karvasiipisistä, heittoperho ja soutuperho. Siipi vasikkaa. Runko on kullankeltaista silkkiä, koska toisessa reseptissä oli kultaa ja toisessa keltaista, niin koitin päästä puoliväliin. Kalastuskelit tulikin jo perhon esittelyssä ja monen kalamiehen hyväksynnän myötä.


KommenttiGlenButerol - 22.01.2008 (Muokattu 22.1, 17:52)

Ei vielä tässä vaiheessa harrastusta löydy materiaaleja tuohon ylempään, vaikka se kovasti kiinnostaakin. Kurkun materiaalit puuttuu, toisaalta korvaavaa saattas löytyä, mutta se taas menee muunnoksen muunnokseksi=) Onko Petrillä tietoa tuosta Suutarista onko sillä täällä käyttäjätunnus? Onko tuossa punainen hanhi ja harmaa kalkkuna ikäänkuin alussiipenä vai miten ne on sidottu? Kalastavan näköisiä kaikki 3.


Kommenttiplayer - 22.01.2008 (Muokattu 22.1, 18:28)

Ei taida suutari olla näillä sivuilla.

Siinä on harmaat hanhet sidottu rungon päälle klo 10 ja 2 välille, siihen päälle kapeat punaiset ja päälle taas valkoiset kaistat.

(sitten se kuvan lisäys, kyllä se pitäisi tulla kun haet siinä esikatselun ja lähetä painikkeen päällä olevaan ylimpään ruutuun tiedoston nimen, esikatselu ja jos kuva mahtui lähetä. Mutta jos kuva on liian suuri joudut pienentämään sitä, silloin se ei ehkä näy esikatselussa. Sitten se toinen kysymyksesi, keinokuitu jota käytetään kirjailussa, se on ohutta ja kiiltävää, sekä kierteisessä nipussa mutta helppo purkaa siitä käyttöön.. ennen kaikkea edullinen)


Kommenttiluonto-eno - 22.01.2008

Veri bjyydiful;)!Poijjaat ne ossaa otiperhon niksit!Aika velikultia...;)!


Kommentti-jyke- - 22.01.2008

Komea on perho. On niin omanlaisensa noiden värien kanssa, että pakko sitoa itselle muutama samanlainen, vaikka olen yrittänyt pitää hiukan taukoa noiden perhojen kanssa... kertyy talven aikana liikaakin...


KommenttiJuho_123 - 22.01.2008

Jaa minkä talven? Eikös tässä eletä jo kuudetta talvea tälle talvelle.. :)

Hyvä on petrin perho! Siitä löytyy ottiperhon aineksia ihan tosissaan. Hieman olisin jäänyt kaipaamaan jotain rungosta kohoavaa tuonne perhon perukoille, kun edessä on tuota kolmiulotteisuutta. Kurkkukin on peten tapaan pitkänä, itsehän sitoisin sen hivenen lyhkäsempänä. ;)

Hyvää työskentelyä! Taidanpa koristella bartleetin tuplan noilla materiaaleilla, mutta kurkuksi punaista fasaanin rintahöyhentä... :)

-Juho-


Kommenttiplayer - 22.01.2008 (Muokattu 22.1, 21:19)

Kiitoksia vaan...tässä oli tehotiimi suunnittelemassa, ja toive listalla oli merkintä pitkästä kurkkuhäkilästä. Suurinpiirtein tätä hahmoa kai suunnittelusakki etsi, tosin harjattuna.

Talvi vai... täällä on neljäs syksy tulossa ja näytti tuossa töistä tullessa yhden omakotitalon pihassa olevan nurmikon leikkuu menossa. Vanhankaupungin koskessa oli vettä kerrankin kunnolla... tai oikeastaan jotain savea siellä ryöppysi.


Kommentti-jyke- - 23.01.2008

No kyllähän tuo nyt talvelta ainakin täällä näyttää:
Lunta 30cm ja aamulla melkein 20 astetta pakkasta... no tämä nyt ei taas tähän perhoiluun liity mitenkään.


Kommenttiplayer - 23.03.2008

Talvi kehitys etelässä on tällä hetkellä on 16. talven kohdalla... olisko 6 astetta pakasta ja 3 mm lunta. Tänä vuonna tämä taitaa olla 12. talvi mikä alkoi tänään iltapäivällä. Välillä käytiin parhaimmillaan 9 lämpöasteen puolella, ja uistelijat viritteli veneitään vesille. Enpä ole koskaan ennen koiria ulos vienyt maaliskuun alussa lenkkareissa ja verkkareissa! (jääpä tämäkin johonkin kirjatuksi)


Kommenttiplayer - 29.04.2008

Näyttää siltä että tämä tulokas on toimiva perho. Nimimerkki "suutari" Tenojoki-sivustolla, on käytellyt putkiperhoksi sidottua tuloksekkaasti. Ottaa kirkkaat ja tummat taimenet, missä sitä hän ei valottanut. (Kaudelle 2008 perhoissa s 14)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?