Fluorinymfi

Kommenttijuhahujanen - 20.01.2008

Muutama sidontavirhe korjattuna uudelleen...

Syksyllä taimenet tuntuivat kelpuuttavan hyvin kirkkaan keltaisia larvoja/nymfejä ateriakseen. Usean version jälkeen tämä vakiintui luottopeliksi.

Kommentit

Kommenttivekku - 31.01.2008

Siisti kui sika pienenä... Ei oikein keksi parannettavaa? Monesko perho oli jonka kuvattuasi tänne kelpuutit? :D Teeppä ja laita se perho millä sen ison harrin Lampaalta sait!!!


KommenttiMiika_ - 31.01.2008 (Muokattu 31.1, 12:36)

Jeih! Hieno nymfi, niitä nurmijoen taattuja ottipelejä...;D


KommenttiVision79 - 31.01.2008

Jaha juha on ehtiny jo tännekin perhon pistää.. Ja jälki on todella ammattimaista kuten olettaa sopii.. Täytyy varmaan lainata reseptiä ku näyttää ihan kirjolohelle sopivalta...


Kommenttijuhahujanen - 31.01.2008

Kiitos poijjaat...
Vekku en taida kehdata sitä harriperhoa tänne laittaa, kun ihan tavallinen kuulapää se oli. Runko rusehtavaaa ice duppinkia ja jäniksen naamakarvaa sekaisin. Thorax mustaa kania/jänistä ja kuulana kuparin värinen 3mm kuula. Koukku oli 12 uppiskoukku (fulling mill)

Vision: Käy takuulla kirrelle myös. Kirjoja tullut myös versiolla, jossa fluorioranssi runko. Sillä tosin vielä taimen saamatta mutta kirret kyllä tykkää...


KommenttiVision79 - 31.01.2008

No juu täytyypä sitoa tollanen sit fluorioranssina.. Pojilla oli nimittäin eräällä joella joku oranssi nymfi tai pupa ja itte en onnistunu sitoon oikeenlaista eikä äijät antanu reseptiä ku kuulemma tuhoan muutenkin joen kirjolohi kannat.. No jos tosta löytys sit vastaus.. :)


Kommenttivekku - 01.02.2008

Violetinvärinen se oli mitä silloin ottiperhos esittelit...??? Siinä oli se huntusysteemi...


Kommenttijuhahujanen - 01.02.2008

Jaa... muisti pettää. No se on sitten ollut Autin reseptillä sidottu antron-pupa, mutta värit on ollut hieman sovelletut. alla ollut ice duppinkia ja huntu ollut jonkin väristä antronia.


KommenttiVision79 - 01.02.2008

Juha viä tällanen kysymys et minkäkokosella koukulla toiminu toi perho parhaiten itte ajatteli 10-12? Onko liian suuria?


Kommenttijuhahujanen - 01.02.2008 (Muokattu 1.2, 12:45)

Fulling millin Nymph Special koukkuihin olen sitonut. Taimenelle taitaa parhaiten olla tapahtumia antanut koko 14 ja kirret olen tainut kaikki saada numerolla 12. Tietysti jos on esimerkiksi vain 1x pitkiä koukkuja niin silloin koko saa olla yhtä kokoa isompi. Kympin koukkuun en ole tainut edes sitoa, kun tuossa koukkumallissa kasvaa jo mielestäni turhan pitkäksi. (10 koon tavallinen uppiskoukku voi olla ihan ok)


KommenttiVision79 - 01.02.2008

Joo nyt talvella ainakin toi kymppi kokonen koukku on jostakin syystä toiminu parhaiten (siis tuo perinteinen)... mutta täytyypi kokeilla tuota kahtatoista.. :)


KommenttiImamar - 07.02.2008

Täytyy kyllä puoltaa tuota väitettä fluorikeltaisen hyönteisjäljitelmän toimivuudesta. Etenkin tuo kontrasti tumma/keltainen on varmasti yks vaikuttavimpia tekijöitä perhon pyytävyydessä.
Mutta mitä tulee hyönteisjäljitelmiin niin onhan suomen luonnossakin olemassa hyvin fluorahtavan kirkkaasen väriin vivahtavia pupiakin.
Mitä tulee pelkän keltaisen värin toimivuuteen, niin itselläni yksi tämän hetken TOP-3 perhoista on juuri keltainen nymfi.Ilman fluoriväriä kyllä.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?