Lateksi Larva

Tässä perho sivu profiilista.

Kommentti[Titti] - 03.02.2008

Noh vuosia tuli taas lisää ikään ja ajattelin lisätä tälläisen toimivan, melko yksinkertaisen ja ns realistisen perhon.

Perho on toiminut erityisen hyvin harjuksen ja raudun (pienessä koossa myös siialle) järvikalastuksessa Ruotsin Lapissa. Perho toimii myös joella taimenen, kirjolohen ja tottakai harjuksen kalastuksessa.

Toivon kommentteja erityisesti kuvista. Ja saahan sitä omia kokemuksia kirjoittaa tämän kaltaisista perhoista jne.

Kommentit

KommenttiJ.Juntunen - 05.02.2008

No eipä voi enää paljon kauniimmaksi tulla! Menee ilman muuta parhaiden ja hienoimpien larvojen listalle mitä on omaan silmaan näkyny!!! LOISTAVAA TYÖTÄ!! :)


Kommenttipikkujuso - 05.02.2008

Ihan siisti perho. Kyllä röytää!
Itse vain teen larvakoukkuun ja kierre sidontalangasta.
Miten saat nuo strutsit jäämään noin tuuheiksi? Itselläni ne painuvat kierteen takia kiinni runkoon. No, ei sillä väliä kun noita jää pohjaa nii paljo.


Kommenttijopeli - 05.02.2008

Todella hieno. Kuva varmaankin hämää, mutta miten oikein olet nuo jalat laittanut? Ihan kuin olisit tehnyt pienet reiät sivuille ja työntänyt jalat niistä läpi. Vai menevätkö ne sittenkin noista jaokkeiden välistä? Siinä olet oikeassa, että tämä on yksi nopeimmista realistisista sitoa. On tässäkin kuitenkin oma harjoittelunsa. Kaunista ja yksinkertaista.


Kommentti[Titti] - 05.02.2008

No kiitos poijjaat! :)

Pikkujuso: Kun kierrät tota kierrettä niin vedä samalla noita siikasia sormilla enemmän ns. pystyyn.

Jopeli: No ensin kun olen kartioinut rungon silkillä ja olen kiinnittänyt jalat. Sitten vain kierrän lateksin ja sovittelen jalkoja paikalleen (pinsetit ovat tässä hommassa ihan näppärät). Yleensä ainut ongelma on että lateksi painaa jalat liian taakse joten ei auta muu kuin käännellä jalat eteenpäin. Ja kyllä ne ihan sieltä jaokkeiden välistä menee eli ei ole tarvinnut neulalla ja pikisellä jalkoja kiinnitellä ;)

J.Juntunen: Kiitos paljon kehuistasi!

Ja lisää kommenttia otetaan vastaan.

-Tapio-


Kommenttityhjänpyytäjä - 05.02.2008

Kommee on. Pilkunviilaaja kun olen, niin nuo jaokkeet voisivat kasvaa keskiruumista kohden. Ja Tiemcon nelisatasen vaihtaisin johonkin toiseen paremmin tartuttavaan larvakoukkuun.


Kommentti[Titti] - 05.02.2008

Niin no pilkkua jos viilataan niin tuohan ei ole edes larva koukku vaan swimming nymp koukku ;) Ja tuota en ymmärtänyt oikein ''jaokkeet voisivat kasvaa keskiruumista kohden''. Tarkoitatko paksuutta vai leveyttä vai...?


KommenttiEki - 05.02.2008

Ihme mussutusta tyhjänpyytäjä :D : "pilkunviilaaja kun olen, näissä larvoissa kuuluisi olla 11 jaoketta. Ja koukun voisin vaihtaa vaikka koon 2 kolmihaara koukkuun, niin tarttusivat kalat paremmin. Runkomaterilaalin voisi vaihtaa vielä hologrammi tinseliin, josta voisi samalla sitoa siiven, niin tuolla saisi kalaakin"
Kunhan kiusaan :D

Ja asiaan. Nuo jalat ovat todella upeat, ihan kuin olisivat runkomateriaalin läpi. Kauanko menee yhteen perhoon ja oletkos uittanut näitä?


Kommenttityhjänpyytäjä - 05.02.2008

Jos tutkailee kuvia esim. vesiperhostoukista huomaa, että jaokkeet ovat paksuimmillaan toukan "keskikohdalla" kaventuen molempiin päihin mentäessä. Koukusta vielä: Tiemco swimming nyph koukku tartuttaa kalan huonosti, koska veto ei tule kohtisuoraan koukun kärkeä kohden. Ekille vielä, että en ole nähnyt kolmihaaraisia larvakoukkuja ja mielestäni on positiivista, että tässä sidoksessa ei ole käytetty hologrammia eikä muita kimallehörhötyksiä.


Kommentti[Titti] - 05.02.2008

Joo no en ole itse huomannut vielä mitään eroja muihin swimmari koukkuuihin verrattuna.

Ja olen uittanut samanlaisia sidoksia erittäin hyvällä menestyksellä! Ja aikaa perhon tekemiseen kuluu n. 20 minuuttia huolellisesti tehtynä.


Kommentti[Titti] - 05.02.2008

Ja vielä sen verran että tässä nyt ei pyritty tekemään mitään surrealistista larvaa vaan ihan pelkkä kalastus sidos. Semmosen surrealistisen larvan voiski kyllä lisäillä tässä kuhan taas innostusta löytyy...


Kommenttityhjänpyytäjä - 05.02.2008

No en itsekään ole mikään superrealististen sidosten kannattaja ja jotkut k.o. koulukunnan sidokset alkavat mielestäni muistuttaa enemmän askartelua kuin perinteistä sidontaa. Kyllä omia kalastusperhojaankin voi tutkailla kriittisellä silmällä pyrkien jatkuvaan kehitykseen parempaa lopputulosta silmälläpitäen (tämä sidoshan ei missään nimessä ole huono). Voihan olla, että kalat loppupeleissä viis veisaavat vaivannäöstämme. Tuosta koukusta on itselläni senverran monta karkuutusta takavuosilta, että itse luovuin sen käytöstä lopullisesti. Mutta kukin kalastakoon hyväksi havaitsemallaan koukkumallilla.


KommenttiJockey - 05.02.2008

Todella hieno perho. Itsekin olen joskus yrittänyt löytää noita koukkuja mutten ole löytänyt. Mistä olet niitä saanut vai onko "vanhaa varastoa"?


KommenttiEki - 05.02.2008

Juu, ei noita koukkuja kovin usein tule vastaan. Jonkun aloituspakkauksen mukana minullekkin niitä pari eksynyt. Olen samaa mieltä tyhjänpyytäjän kanssa, etteivät ole kalastukseen maailman parhaita koukkuja, mutta saapahan vaihtelua. :D
Vinkkinä muuten sellaisille, joilta ei jalkojen taivuttelu onnistu: kannatta tehdä jalat fasaanin siikasen tyvipäästä, siten että irroitetaan siikanen vetämällä se sulan "ruodon" suuntaan alas. Tällöin siikaseen jää kiinni pala ruotoa, joka on valmiiksi kaartunut nätiksi jalaksi. :D


Kommenttij.a.m - 06.02.2008

kyseisen koukun valmistus on lopetettu ... eli saanti on kiven alla ellei jollakin ole suurempi määriä varastossa


Kommentti[Titti] - 06.02.2008

Joo tuo oli oikein hyvä tyhjänpyytäjä kerroit omia kokemuksia koukku mallista! Ja koukut olen ostanut joskus kaauan kaauan sitten Rialinnasta.

Ja Eki, sama tekniikka mitä selitit tuossa on juurikin tuo Veli-Autin tekniikka, jota olen tässä perhossa käyttänyt.

Kiitos kommenteista.

-Tapio-


Kommenttikjmakela - 06.02.2008

hahahahaahahahah , tämä alku on lainattu eräästä Titiltä saamastani perhokommentista ;)
Sitten asiaan, ihan hyvä kalastusperho ja varmaan kelpaa tuollaisenaan kaloillekin. Kuitenkin nuo jalat lienee helpompi kiinnittää viimeiseksi, eli kolmen viimeisen jaokkeen "juureen" ja tietenkin niinpäin, että kärjet osoittaa koukun silmään päin.
http://www.perhokalastajat.net/?action=artikkelit&id=3835
tuolta löytyy kelpo ohjeet lateksi larvan tekoon.


Kommentti[Titti] - 06.02.2008

Joo no katsos nuo jalat on tehty ihan sen takia tuonne sisäpuolelle että kestävyys saataisiin maksimoitua. Tuokin lateksi larva on oikein jonka linkin heitit kenttään on ihan hyvä perho myös.

Omia kokemuksia noista ulkopuolelle kiinnitetyistä jaloista on se että ihan hienon näköset ne on mutta kun irttottaa sitä larvaa taimenen suupielestä niin yleensä niitä jalkoja ei enää näy missään. Mutta kukin tavallaan. Kaikilla on omat tekniikkansa ja jos ei olisi niin tylsäähän näitä perhoja olisikin vääntää.


Kommentti[Titti] - 06.02.2008

Ja kjmakela tuossa kommentissa muistaakseni nauroin vain poikien väännölle joka oli varmaan jotakin että kierre on 0,5mikromilliä vinossa. Mutta tulkitseppa se kuinka sitten vain haluat...


KommenttiEki - 07.02.2008

oo niinpäs onkin, en katsonut tarpeeksi tarkkaan, pahoittelen :D


KommenttiImamar - 07.02.2008

Tosi hyvin tehty, ja näyttää tosi hyvältä juuri tossa uivassa nymfikoukussa.
Kysymys: Kerroppa Titti hyvä tarkka paikka mistä saa ton väristä lateksia? Oon ettinyt ja ettinyt mutta kaikki lateksit olleet liian vaaleita tai paksuja.


Kommentti[Titti] - 07.02.2008

Eki: EI tarvitse pahoitella oli oikein hyvä että selitit tuon jollekkin joka ei tiennyt mikä on VA-tekniikka.

Imamar: Kalastusväline Rialinna, Kuopio. Sieltä löytyy harelinen pussissa.

Tuossapa vielä linkki: http://www.rialinna.fi/index.jsp?pid=77&productid=2703
Ja Natural Latex värinä.

-Tapio-


KommenttiImamar - 08.02.2008 (Muokattu 8.2, 16:02)

Jos jatketaan tuota pilkun viilaamislinjaa mitä muutkin ovat harrastaneet, nähtävästi ihan rakentavassa mielessa. NIin silikoninauha olisi saanut olla hitusen paksumpi, näin mahdollistaen vähemmän jaokkeita. Kidukset eivät kulje oikealla larvalla myös thoraxissa. Päälle enemmän tilaa. Mitä tulee tuohon vrt. linkin larvaan, niin itse suosin myös tuota tapaa että sitoo vaan ne jalat ennen kiinni kuin kiertää lateksin. PALJON parempi kestävyys jaloilla.
Mitä tulee omiin kokemuksiin tämän kaltaisista perhoista. Niin mitä tarkempi jäljitelmä, jos siinä on myös oikeat kalastuksellisesti tärkeät elementit, niin kalaahan sillä tulee. MUTTA myös ihan peruslarvoilla jossa ei ole erillisiä jalkoja, pyrstön tarttumapintaa tahi kiduksia, pärjää todella hyvin. Ja niitten sidonnassa ei mene noin kauaa kuin tämän kaltaisissa. Mikä on hyvä asia kun niitä perhoja joella sitten alkaa pohjaan jäämään oikein urakalla.


Kommentti[Titti] - 08.02.2008

Taaskin erittäin mukava lukea tälläistä ajatuksella kirjoitettua kommenttia!

Joo olen yrittänyt erittäin kovasti etsiä vieläkin paksumpaa lateksi nauhaa mutta ku ei löydy mistään... Ja eihän ne kidukset tosiaankaan kulje siellä thoraxissa. Noh kuhan tässä taas ideaa pursuaa niin saatampa sitoa surrealistisen larvan kaikkien pilkun viilaajien iloksi ;) :D


Kommenttijopeli - 10.05.2008

On kyllä loistava perho ja mittasuhteetkin niin maanmainiot ;)


KommenttiSoftaaja - 12.06.2008

Ahh... Silmä lepää tuollaista katellessa.

Ehkä perhon kehittäjänä on ollut Tapio, mutta jotenkin eka mielikuva oli heti Oliver Edwars. No ihan sama - tärkeintä on että se on komia.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?