Green Highlander (karvasiipinen)

Kommenttisamooja - 15.02.2008

Kirkasta perhoa, kirkkaalle kelille.

Kommentit

Kommenttisoininen - 23.02.2008

On sitten vähän hemmetin messevä perho! Tuan ku lykkää veteen niin eiköhän ala paukkumaan ;)! Ei tuohon jaksa mitään parannettavaa keksiä, unelma kalastusperho.


Kommenttiirska123 - 23.02.2008

Onko kenelläkään kokemuksia siitä, että miten nämä kullanväriset koukut toimivat highlandereissa? Tosi hieno kalastusperho!


Kommenttisamooja - 23.02.2008

Kyseisessä perhossa on hopean värinen koukku. Loopin Black Nickel tuntui ainakin viime kesänä toimivan, siinä nyt on kylläkin tumma hopean hohto.


Kommenttisamooja - 23.02.2008

Tuosta kuvasta sain perhoon inspiraation. Värit kuvastaa aika hyvin Reisaelvan vehreää jokilaaksoa.


KommenttiPerho joka söi lohikaloja - 23.02.2008

Aivan loistava kalastusperho!Kiva muunnos klassikosta,hillittyä materiaalien käyttöä.


Kommenttiluonto-eno - 25.02.2008

Eipä ole tietoa kulta-ym.koukuista,mutta luuloa sitäkin enemmän.Olen epäillyt esim.niiden käyttäytymistä teroituksessa,eli onnistuuko se ollenkaan?Jotkut sanovat niiden tartuttavan kalan huonosti,toiset kehuvat kovasti,miten lie?Se tiedän kyllä,että Black Nickel on parhaita tuplakoukkuja mitä löytyy nykyään.Green Highlander on ehkä eniten muunneltu ja silti jokseenkin aina toimiva perho esim.Tenolla,varsinkin alavirta-auringossa,eikä tämäkään versio varmaan tee poikkeusta.On niissä silti eroja toimivuudessa,pitää vain löytää se malli mikä antaa erinomaisesti lohta silloinkin,kun muut toimivat korkeintaan tyydyttävästi.Korostamalla jotain väriä(vaikapa punaisen osuutta,kimalteita tai poistamalla ne kokonaan)on mahdollista saada juuri tiettyinä aikoina toimivia täsmäperhoja.Olen joskus onnistunut säveltämään kohtuudella kaikenkokoisia lohia antavan hailanterin,johon lohet naksauttelivat parina kesänä mielellään,vaikka kaikki muutkin heittivät saman nimisen perhon muunnelmia.Kummalliselta kuulostaisi jos ilmoitat,ettei tuohon perhoosi tullut tapahtumia jos uitat sitä ahkerasti oikeaan aikaan.Kesäkuun vedellä,kirkas auringon paiste alavirrasta niin,että silmiin koskee ja jos vain lohta on paikalla,niin liian hyvälle ovat tottuneet jos ei tarjous maistu.Tietysti hailantereihin usein saa tällejä muissakin olosuhteissa,mutta mielestäni tuo olisi silloin tehokkaimmillaan.Heinäkuulla sitten kukkoposket joutavat poiskin(itselläni on tosin ihan pienet uskon vahvistuksena,koska se on niin toiminut)ja kierrettä saa vaihtaa kultaan.Mukavan tuntuinen lohen loukku on tämä perho;).


Kommenttisamooja - 25.02.2008

Kiitoksia kommenteista, ja tulihan siinä vähän vinkkiäkin luonto-enolta. Kiitos siitä.


KommenttiJukkis69 - 26.02.2008

Todella komea perho mutta miten tuollainen harvahko kettusiipi uittaa perhoa? Omissa testeissä kettua saa olla runsaanlaisesti jotta se kannattelee perhoa eikä runko laahaa ohuellakaan pyrstöllä. Itse olen pikkuhiljaa siirtynyt ketusta bucktailiin ja vasikanhäntään kavasiipisissä. Mielipiteitä??


Kommenttisamooja - 26.02.2008

Perhoon olen käyttänyt ketunhännän tuulikarvaa, pehmeä pohjavilla on nypitty pois. Siipi tuntuu kantavalta vielä noin lyhyenä (3,5-4cm). Bucktail siivestä olisin karsinut ainakin puolet pois. Jotenkin näyttää tuo kettu omaan silmään kevyemmältä. Pitää seurata perhon uintia, kun kosket taas aukeaa.


Kommenttialsami - 07.01.2010

Näitä tuli kaverin kans uitettua alakönkäällä viime kesänä melko hyvin tuloksin. Hiukan lisäsin vielä mustaa kettua siipeen. Toimi 8-4 koukku koissa. Voin lämpimästi suositella aamuaurinkoon ja tällejä tuli myös illalla;)


Kommenttigreenhighlander7 - 30.03.2010 (Muokattu 30.3, 13:41)

hienosti sidottu perho. :) siivestä puheenollen, minä oon taas herra Frödiniä kuunnellu ja yritän tehä perhosta mahollisimman pisaran muotosen niinkö kaikki veessä elävät suurin piirtein on, ja että siiven pitäs päästää valoa läpi, olla mahd. elävä (hopeakettu, tempeldog)ja välkkyä. joku välkkyy veessä, lohi ei oikein ymmärrä mikä per..le se tuo on ja lähtee kattoon lähempää.. :) ja hyvin on jääny pään etteen solmulle vielä tilaa, huomannu ko on ruvennnu sitomaan salar-koukkuihin että se silmukka tulee nopeaa vastaan.. lyhytvartinen veijari.. :) mutta Frödinillä onki pääpaino siivessä eikä kropassa (koukun kehittäjä). ne on nämä tällä alueella olevat joet aika vihreitä, vehreitä laaksoja, hiekka/savipohja ja jäätikön sulamisvesi.. ite heilun Målselvalla, jota voi kyllä kuttua kans hopea/vihreäksi.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?