March Brown

KommenttiPäde-Veikko - 17.12.2002

Paras koko omassa käytössä oli kesällä 2002 koko #12

Kommentit

Kommenttiatte - 09.12.2003

tommosen perhon sain perhorasian kylkiäisenä ja on tullu kokeiltuu aika hyvällä tuloksella.no, oon pomputellu tota jossain tosi matalasssa virrassa niin harreja on jostain ihmeestä aina tullut. mikä ton kalastavin uitto tapa


KommenttiPäde-Veikko - 17.12.2003

Uittotavasta: Itselläni kaikki uppoperhomallit, joita eniten uitan (Zulu, Red Tag, Cinnamon, March Brown ym.) toimivat hienovaraisesti ala- ja poikkivirtaan viistäen. Isommassa koossa olen viistänyt March Brownia hyvinkin rajusti ja siihen on ollut otteja. Raju liike tosin toimii perholla kuin perholla, silloin kun kalaa "herätelllään". Ja uitan näitä klassikkoja enimmäkseen pintakalvossa tai välivedessä. Fiery Brown on antanut harjusta myös aivan pohjassa uitettuna, ei vapaasti vaan hieman viistäen poikkivirtaan.


KommenttiMNi - 17.12.2003

Jos kalat on arkoja ja vesi kirkasta, niin itselläni on toiminut kun on kalastanut ylävirtaan heittäen ja antanut perhon tulla vapaasti virran mukana tai aivan aavistuksen virtaa nopeammin. Helpointa toteuttaa hitailla, tasaisilla niskoilla ja otit on mukavia, kun perho kulkee melkein pinnassa. Melkein kuin pinturilla kalastaisi :).


Kommenttiihmelaama - 18.12.2003

March Brown... nam, siinon perho miun mieleen =)

Uittotavan pistän kuitenkin Petteriä "rankemmaksi", sillä minulla on ollut tapana uitella nuita uppo/lähes pinta malleja (pupat/nymfit/tms.) kelluvalla siimalla, painottamattomalla perukkeella lähes ylävirtaan heittäen, jonka jälkeen korjaan heittosiiman alavirtaan ja perhot tulee rantaa kohti kuin JUNAT... alun matkaan jopa nopeampaa kuin itse virta, viistäen tietenkin.

Otit ovat sitten kyllä aikas rajuja ja ei jää epäselvyyksiä, että kävikö siellä kala vaikko ei =)

Pienemmät Marchit ovat toimineet myös PINTAPERHOINA, kuten Mni:n toimesta tuossa todettiin.

ISOMMAT (koko 2-6) ovatkin sitten jo lähes kala/simppu imitaatioita ja niitä uittelen sitten streamer meiningillä...

Ja voipi ne kalat ottaa March Browniin (nymfi-malli) vaikkapa näin: Olimma viime kevväänä pääsiäisen jälkeen Kostonjoella, hankien keskellä, aurinko paistoi ja potnapekkoja pörräsi joka puolella... pintakäyntejä ei vaan näkynyt, joten virittelin siimaani ko. nymfin päätyyn ja ihan perus redtaagin sivutapsiin. Sitten, olikohan kolmas rullaus, kun heitin ja perukke aloitti oikenemisen... ennenkuin March Brownini kerkesi veteen, niin taimen hyppäsi kiven huopeesta n. 40cm:n korkeudesta hakemaan perhoni suuhunsa, ajattelin vain, että haluttua tavaraa... =)


Kommenttiatte - 22.12.2003

todellaki. nyt on tullut selväks uittotapaki!
kiitos vihjeistä=).


KommenttiAtzU - 30.05.2004

Voiskohan tuota levysiipeä korvata millään? Itselläni kun ei oikeen luonnistu... :(


KommenttiSimbad - 19.11.2004

Miten tuohon toi levysiipi oikein tehdään? Itse olen aloitteleva perhonsitoja ja tällanen perusperho kuin March Brown olisi hyvä osata.


Kommenttimskomu - 09.07.2007

Itse tapaan "murskata" levysiiven March Brownista pyörittelemällä sitä sormien välissä. On toiminut ainakin Tenolla harjuksiin.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?