Pitihä sitä tätäki kokeilla tosin muunnellulla reseptillä kalastukseen! Perhossa ei ole kierrettä, koska sattui käymään niin hassusti että se alkoi purkaantua melkolailla...
Näistä tietämättömänä totean vain, että perho kokonaisuudessaan näyttää varsin mallikkaalta. Mikä pisti eniten silmään, on tuo pää. Muistuttaa lievästi Kupsalan Juhon tekemää. Relevanttia? No eipä ole...
No pakko myöntää että on tullu kateltua paljon Juhon perhoja, ehkä sieltä on jotain periytyny kuten pää!
Kommetoikeeha!
Runko kartioituu hienosti tässä perhossa.
Itse olisin kyllä sitonut siiven vähän pidemmäksi, mutta hyvä noinkin.
Hienoin tänne lisäämäsi perho
on vaan pentagrammin sidonta parantunut huomattavasti! Tämä alkaa olla jo todella nättiä katseltavaa
Tuo on kyllä nätti tuo rungon kartiointi. Ja tässä näkee että ei se perho sitä kierrettä aina tarvitse! On uskallettu tehdä jotain erilailla , vaikkakin tuo kierteen uupuminen tässä tapauksessa on tullut vahingon kautta. Itsekkin pitäisi näitä ruveta värkkäämään heti kun saan tuota materiaali vajetta tasattua. Ja olisihan tuolla jo toista kymmentä perhoa jotka odottavat kuvausta...
Kiitos positiivisesta palautteesta... Tuossa tekstissä jäi sanomatta että samalla myös runko harjoitus...
Jep siipi hitusen verran lyhyt, mutta pitää katella sit seuraavaan vaikka soutu siipi...
Tervehdys!
Kaikinpuolin hyvää sidontaa ja taito karttuu kokoajan, sitä se harjoittelu teettää..
Perhon runko on just, eikä melkeen tohon koukun malliin, siitä isot plussat. tosin siivestä uupuu mun mielestä sitä jotain. Katot ensin siiven mitan, (mieluiten sillain vielä, että siipi on pullollaan) oikeassa kädessä pitäen, ja kun siiven kärjet kohtaa pyrstän kärjen, käsien vaihto ja siipien kiinnitys n.45 asteen kulmaan. Materiaalia ei tarvii välttämättä yhtään enempää. Tosin alussiipi olis hyvä olla, kun muuten jää se "tyhjä tila". Tosin tuo siipityyli muistuttaa kovasti tuon yhden peteksi kutsutun kaverin sidontaa, silläkin on varmasti kyllä paikkansa.
Ja jopeli, elä käytä noin vaikeita sanoja..
..pitäis taas kohta lisäillä perhoja..
-Juho-
Kiitos Juho... Taidan painua tästä pöydän ääreen ähertämään perhoa, mutta mitä? Sanokaapa se! Yritän saada siinä sit siipeen uutta uskoa! Mutta KOMMENTTIA!
Nätimmän version (mielestäni) saisi tuosta siivestä siten, että sitoisi Tuon kalkkunan pyrstön kärkeen asti ja päälle tuo mallard hieman lyhyempänä katteeksi.
Oikein hyvää sidontaa ja jotain juhon tyyliä tässä kyllä jotenkin on...
Kiitos jyke... Kokeillaa kuhan jouvetaan ehotustasi... Sanoppa sinä seuraava perho, minkä sidon tänne...
Edit. Tietenkään kaikkiin ei oo matskuja, mutta ehotuksia otetaan vastaan!
Jaa kehittäjä...Mr Herbert Maxwell... myöhemmin Sir tai Mr Murdoch hekin sopisivat kehittäjiksi, mutta mieluusti laittaisin kehittäjän tuntemattomaksi. DM:ssä oli alkujaan runko pelkää pakotettua hopeaa, matkan varrella sinne joku lisäsi tuon oranssin.
Minusta kauniisti sidottuun perhoosi ei sovi tuollainen paksu runko, mutta todettu on,hyvin olet perhon sitonut eikä tuosta paksusta rungosta sen enempää vaikka se paksu onkin...
Tuo pakotettu hopea on ikävä pohja kiertää siihen kierre.. etenkin jos sen halua kalastusperhossa siinä vielä pysyvänkin paikoillaan ilman lakkaa, hyvännäköinen ilman kierrettäkin. Siipeä olet yksinkertaistanut, hyvä, ei tämä kaikkia tavaroita kaipaa siipeensä. Totta, kalkkuna saisi olla esillä. Eli siivessä kalkkuna esille kaventamalla päällä olevien mallard-kaistojen leveyttä.
Hyvin sidottu, ai juu, sehän tulikin jo mainittua.
Tuo matalaksi sidottu siipityyli on todettu toimivaksi tavaksi tehdä kalastavaan lohiperhoon siipi. Sellaisilla saatiin viime kesänä reilut 30 loheksi kutsuttua kalaa, lisäksi joitain kummallisia jalkoja sekä tittejä... mikä niiden perhojen sitojalle olikin mukavaa kuultavaa. Niiden siivistä vielä... otti parani kun siipi harveni..
Kiitos Petri kommetistasi! Sinua tässä jo kaipailinkin, mutta en vain rohennut tunnustaa sitä.
Sanoppa minkä perhon huomispäivänä sitoisin, kun tuota aikaa tuppaa olemaan!
Edit. Kaikkiin perhoihin ei valitettavasti ole matskuja mutta ehkä jopa joskus!
Kokeile sitoa Kymin Manu tai muunnos siitä, yllätys yllätys.. siinä on toimiva perho Tenolle. Reseptin löydät klkkaamalla minun nicciä.
Nonii saatiin Kymin Manusta muunnos 1.0 valmiiksi, se on vielä raakile joten...
Siivestä mallardit harjasin auki jotta uintia ja elävyyttä saisi lisää... Mitä mieltä kehittäjä on perhosta?
Jäi vielä sanomatta että muunnos tuli lähinnä siksi että ei ollut oikean väristä silkkiä takaosalle...
Minä en ole kehittäjä enkä mikään arvioimaan muiden perhoja, mutta useasta perhostasi olen saman asian huomannut että runko jää liian lyheksi suhteessa muuhun perhoon. Voi olla että se vain näyttää minun silmään siltä. Mahtavasti on Santtu mennyt eteenpäin ja komeita alkavat sidokset olla, ei muuta kuin samaan malliin vaan. Niin ja kommentti on nyt tähän Kymin manuun.
Katoppas, perho josta itsekkin aloitin lohiperhojen sidonnan, vaikka sittemmin jäänytkin taimenperhojen varjoon. Hienoa on sidos. Siipi tosissaan vähän tynkä jos jotain kritisoitavaa pitää sanoa.RUnko näyttää ihan hyvältä noinkin, vaikka kierre onkin poissa.
Tuota joo... Kiitosta kommenteista, ja huomautuksista...
Tuon Kymin Manun sidoin sillä silmällä että jos sitä tässä tulee siellä tenolla käytyä niin....
Se on hyvä että tuotte omia ajatuksia ja mieli piteitä perhoista esille...
Vähän ehkä tuossa Kymin Manussa selittelyn makua, tuon rungon osalta, mutta sille tarkoitukselle sen tein kun tuolta Petriltä pyysin jonkun perhon minkä sitoa...
Mutta kiitos, kommenteillehan on tässä vielä tilaa joten...
-Santtu
Tuosta rungosta. Heitin sen vähän testatakseni mitä laitat runkoon, sen perhon tehot tuskin laskisi jos rungon tekisi dubatusta villasta. Takaosa valkoista ja vähän vaalean ruskeaa, oliivivihreä siinäkin olisi sekoitus villa paikka. Vihreää, sinistä ruskeaa sekä valkoista. Kierteen takia Kymin Manu sopii perhosidonta-illoissa sidottavaksi harjoitusperhoksi. Siinä kierretään metallikierteet ensin vaikkapa yhtä aikaa rinnakkain ja niiden väliin musta silkki joka kiristää samalla metallikierteet. Vaikka kierteen silkki on musta, sen alle voi laittaa punaisen tai vihreän tinselin tai litteän kapean hopean sidontaa helpottamaan.
Mutta, varteenotettavan muunnoksen olit sitonut.
Kiitos valaisevista vinkeistä, pistetäämpä tuo oikean korvan taakse ja yritetään toteuttaa se vesiossa 2.0!
Mitäs sanoisit toimiiko tuo muunnos ollenkaan ja entä keli?
Olen vähän väärä henkilö antaan suosituksia, mutta jos alkuperäinen kelpaa kylmemmälle pilvipuodalle, tätä voisi sävyjensä takia kokeilla vastaavaasti niille lämpimille pilvipuodille. Epäilemättä toimii tämäkin versio, miksi ei toimisi..
Jep...
Käyppä vielä tänä iltana kattomassa versio 2.0 tuolla penkissä se roikkuu mallardeja ja laukkausta vaille valmiina... Siinä on se mainitsemasi dupping runko, kieltämättä 2.0 näyttää omaan silmään paremmalta!
Jeees nii on... Taitaa olla kyseessä eri koukkumalli? Vai onko valmistajilla noin suuret erot ulkonäössä saman mallin koukuissa?
Tässä äsköstä tuotantoa Kymin Manu vesio 2.0
Pete, tässä kokeilin mainitsemaasi rungon dupausta ja sanomaasi kierre juttua... Kommenttia perhosta!
Hartsa komee peli!
Komee on tuo viiminenkin versio, tässä näet.. Edelleen 2/0 näyttää lyhyeltä, valtava ero näissä koukuissa. Tuo on kuitenkin kuulemani mukaan hyvä koukku tuo Partridge joten älä välitä näistä kommenteistani vaan tee siihen mikä tuntuu hyvältä, mutta kokeile tätä mustadiakin=) Hieno sidos.
Nyt sen keksin=) Suosit kohtuullisen paksuja runkoja ja se saa ne näyttämään lyhyemmiltä mitä ne onkaan minun silmääni. Siinä se=) Tosin on nuissa koukuissakin eroja. Hyvä hyvä.
Jos korjataan yksi asia "Edelleen 2/0 näyttää lyhyeltä"
Tässä perhossa koukkuna 1/0 niinkuin tuossa ensimmäisessä Kymin Manussa...
Tuossa Mustad:ssa on pidempi runkolanka samoin koukun väkäsen runko-osa sekä itse väkänen. Siksipä jotkin suomalaisklassikot näyttää erilaisilta Mustad:iin sidottuna. Tuossa 2.0:ssa alkaa olemaan lohiperhoon otetta, laita vähemmän dubdausta ja nypi dubbaus kunnolla auki neulalla ja parturoi pitkät kuidut lyhyemmiksi takaosalla. Rungon etuosassa voit jättää tässä häkilän pois jos sekin on auki nypitty ja harjattu. Yritä rohkeasti saada mallard ehjänä paikoilleen kapeina kaistoina, sitä ei tarvitse harjata. Kiva amppari pää, tuollainen voi Tenolla olla päivän pelastaja.
Ai niin, Kymin Manun voi sitoa vaikka 3/0 LW koukkuun jos kalastuspaikassa säännöt sen sallii. Sille voisi olla koukkusuositus 1/0 - 3/0 pitkä runkolankainen koukku (helpompi sitoa nuo kierteet).
Jep hyvä Santtu, luulin että teet saman 2/0aan mutta sanoitkin selvästi että teet toisen version...siis 2.0=) Sorry. Olen hiljaa, siis menen nukkumaan=)
Kiitti Petri ja Hartsa!
Näin soutuperhoihin mielestäni vaikea sitoa kapea mallard, kun on tullu totuttua sitoa leveämpiä siipiä... Paikalleen ei oikein taho asettua, vaan luistaa luistaa ja luistaa... Vinkkejä? Levyt kyllä pysyvät ehjänä mutta asettuvat vain niin rumasti/huonosti nii päätin harjailla auki.
Huomenna uusi päivä hyvin nukutun yön ja tylsän koulupäivän jälkeen Versio 3.0, jossa lupaan Petrille Henk.kohtaisesti mallard levynä ja muutenkin paras perho jonka oon ikinä sitonu!!! Mutta hyvät yöt!
Ne mallard:t pysyy paikoillaan kun laitat lakkaa päähän ennen niiden sitoista paikoilleen, mutta anna lakan kuivahtaa ettei se imeydy mallard:iin. Siis tahmealle lakkapinnalle, kevyesti valmiiksi taivutellut ja muotoillut mallard-kaistat.
Opena voi todeta... tylsää se on tiskin toisella puolellakin, mutta onneksi on liituja kilokaupalla liitutaulu-aikakaudelta joilla voi oppilaita heitellä. Hyvä otsa-osuma kokopitkällä liidulla piristää kummasti! (ei saa kuulemma tusseilla eikä rei'ittäjällä heittää)
Nonii hyvää iltaa herrat!
Tässäpä se 3.O versio Kymin Manusta sidottuna 1/0 Partridgeen...
Runko on mielestäni ei täydellinen siis ei mikään kilpaperho, mutta ehkä kalastava? Siivestä sen verran näyttää ehkä kuvassa ilmavalta kun vähän harjailin karjova sekaisin ennen mallardin laittoa... Mallard onnistuikin kuin onnistuikin hyvin kiitos Petrin hyvän vinkin.
Jos se Petri tämän mallin hyväksyy meinasin lisätä sen tänne perhorasiaan, paremmalla kuvalla, paremmin pistettynä esille ja myös vähän viimeistelympänä!
Mutta Petri ja muutkin laittakaaha palautetta...
Hyvät illan jatkot ja makoisia unia...
-Santtu
Alkaa tulemaan mallikasta jälkeä, hiomista löytyy mutta suunta on hyvä. Arvelen että Manukin laittaisi tuon mielellään siiman päähän Tenolla.
Rungon takaosa pitäisi saada selvästi erisävyiseksi, lähelle kermaa väriltään. Jollet aio käyttää perhoa soutuperhona, sido rohkeammin pää pikkuisen lähemmäs koukun silmää.
Kunnon kalastusperhossa kurkkuhäkilä nousee sivuille, jollei sivuille laiteta viidakkokukkoja
Jos haluat tämän perhon wanhan suomalaisen soutuperhon näköiseksi, jatkeen voi sitoa lyhyemmäksi ja pyöreämmäsi.
Satoja reseptejä läpi lueskelleena jostain kummasta syystä tämän perhon alkuperäisiä runkovärejä ei muista löydy. Brittiklassikot on aika pitkälti melkoisia karkkeja ennen kuin värit hiukan vedessä haalistuu ja otti paranee. Tenon kulttuurissa perhon yksi arvostuksen mittari on että se toimii heti kerrasta ilman virittelyjä.
Kyllä näitäkin aina silloin tällöin kisoissakin sidotaan, hyvä treeni perho sidontaanhan tämä on. Kilpaili tai ei, sidonnassa on hyvä opetella sitomaan erilaisia perhoja.
Tämmönen versio tällä kertaa... Rakentavaa kommenttia rohkeasti...
Toivottavasti borssekin sattuu olemaan paikalla niin kuullaan mitä hänellä on sanottavaa vai onko mitään?
Siipeen kokeilin uutta ratkaisua, sidoin mallardit siiven sivuille enkä päälle...
-Santtu
Siinä se taitaa olla, epäilemättä toimiva perho. Voi ne mallard:t sivuillakin olla, pidän perinteisestä tavasta päällä. Kokeilut on aina sitojalle antoisia, kokeile miltä nämä perhot näyttävät siiman päässä vedessä. Tuntuma lohiperhojen sidontaa alkaa näköjään löytymään, ei muutakuin sitomaan erilaisia perhoja erilaisista materiaaleista.
Niin, ja tervetuloa "lohiperhositojien kiltaan".
Kiitos kiitos... Siis tarkoittiko perho että antamassasi tehtävässä olen onnistunut... Uitellaa kohan pohojoseen päästään, mutta voisi kait sitä kokeilla taimenelle vai?
Mikä seuraava perho?
-Santtu
Lohiperhohan tuo on... älä sitä taimenelle syötä.
USVA 3 (työnimi)
Koukku: 2/0
Hela/ Jatke: Litteä hopea
Pyrstö: Crest ja tippet-sikaset (harjattu auki)
Vyö: Sininen strutsi
Kierre: Ovaali hopea
Runko: Alla kultapunos (Lagartun), päälle pinkki Polar Flash kierteenä puoliväliin runkoa asti loppuosalle sillä peitetään kulta osa vierekkäsin kierroksin
Krkkuhäkilä: Likaisen oranssi kukko (harvana) ja eteen tippet kierrettynä häkiläksi
Siipi: Valkoinen vasikka, hopea tinsel, oranssi orava, amherst-fasaanin sikaset ja gadwall sikasina
Sivut: Viidakkokukko
Pää: Musta
Suositus: Selkenevä usva, hetkille kun aurinko läpäisee usvan.
Tuossa olisi yksi resepti, ja suositus kelillekin. Siivestä voisi jättää gadwall:in pois, jos siihen päälle jotain haluaa laittaa niin vaalea mallard käy paremmin. Kehittelytiimin tuotos muuten ja taitaa olla häijy peli lohille. Siiven tulisi olla läpikuultava jotta se toimisi. Laita suoraan sidoksesi tarjolle päivän perhoksi.
No eipä pidä mennä tarjoamaan taimenelle... Onko Pertillä tai borssella kuvaa perhosta, niin saisi idean ehkä paremmin esille, tai no kyllähän saan jo selkeän käsityksen perhosta, mutta kuva auttaisi ihan mukavasti...
Taas saa muunnoksen pyöräytellä ku ei just passelisti ole kaikkia matskuja, mutta tätä se teettää kun harrastus vasta aluillaan... Kiitos Kiitos... Pitänee ryhtyä tuumasta toimeen, heti koulun jälkeen!
-Santtu
Tässä sellainen olisi. Kuvan perhon runko oli kunnossa ja arvioiden mukaan makupala Tenolle. Siivessä oli kommenttien mukaan liikaa tavaraa. No, sidoin sen Kymille joten ovat siinä oikeassa.
Mitä pohjoisemmaiksi mennään sitä harvemmaksi tykkäävät tekijämehet siiven sitoa. Mutta, jos siipi on sidottu siten että vallitseva valo läpäisee sen, on se kunnossa. Syitä voi miettiä, arvauksena laittaisin erilaisen valon pohjoisessa sekä kirkkaammat vedet, aurinko paistaa matalammalta jne.
Tenojoki "Kehitystiimillä" muuten tarkoitetaan sellaista 4 - 9 hengen porukkaa jossa mukana on todellista asiantuntemusta (joillakin n 50 vuotta lohenkalastusta takana) sekä saamamiehiä (tilastoissa komeilevia nimiä) että tälläisiä minun kaltaisia "apupoikia". Kehitystiimi kehittelee aiheen perusteella perhoja kokeiltavaksi tulevalle kaudelle, ongelmakeleille sekä otti-ilmoillekin. Kuitenkin periaate olisi tarjota kalastajille uusia herkkuja siiman päähän, jos vanhat alkaa "tympiin", mutta samalla tuoda esille erilaisia sidontaratkaisuja perhoihin.
Jos asia kiinnostaa niin www.tenojoki.fi/ ja Tenofoorumi:lta löytyy reseptejä sekä malliperhoja. Kuvien näkyminen vaatii kirjautumisen käyttäjäksi. Sivustolla ei keskitytä sidonnan arviontiin niin pitkälle kuin Perhorasiassa joten keskinäistä kilpailua sivustojen välillä ei ole. Esimerkiksi Perhorasiasta löytyy perhot helpommin nimen mukaan. Perhorasiassa on pystytty paremmin opastamaan sidontaa ja perhon mitoitusasioita, siksipä ei loikkiminen foormista toiseen kannata.
Noita Usva-perhoja on kolme tai neljä, 1 ja 2 versiot oli minusta kauniita perhoja, tuo 3:nen on tuollainen rujomman näköinen siksi se kai minua mielyttääkin. Kokosin tuon Usva 3:sen kommenteista ja lisäsin omia mausteita sekaan.
Dusty Miller on usvaperhojen aatelia, mutta koskapa player laittoi tuon Usva 3:n, niin laitan tuohon kuvat Usva 2 ja Usva 4. Reseptit löytyy tenojoki.fi/foorumin sivuilta. Meni kuvat väärinpäin ylempi on 4:n ja alempi 2:n
Kiitosta kummallekki tekijämiehelle kuvista ja Kiitos eritoten Petrille tuosta tarinasta, tai miksi sitä sitten kutsutaankin...
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?