Ei kaikkein eloisin malli, mutta mitäpä sitä aina semmosia. Kohtalaisen vaikea oli ottaa kuvia, kun koko perho on yhtä mustaa kikkaretta.
Sarjaa "Kourallinen nymfejä". Jos selviävät aikuisiksi, niin tulossa jatko-osa "Vain muutaman sumarin tähden".
Mitäpä tuota jopelia ennää kehumaan kun hää tietää itekkii olevansa huipputekijä..no kai se on sittenkin sanottava:Mestarillista jälkeä!Sanoit tuolla jonkun perhon kohdalla,että olet saanut vain muutamia taimenia,joten se estää sidonnan opettamisen.Voe voe!Kuule moni saa paljon taimenta,kuten varmasti sinäkin hienoilla sidoksillasi jatkossa,mutta eivät tee yhtä hienoa jälkeä sidontapenkissä.Alahan vetää sidontakursseja,olet siihen oikea henkilö!
Propsit jälleen kerran tuosta kuvaoppaasta. Koko musta perho on tosiaan valaistuksen suhteen hieman hankala valaistava. Aiotkos uittaa tätä?
Mainiota työtä jopeli! Todella hyvin ja aidosti kudottuja sumarinymfejä. Kokeileppas semmosta nyt sumariaikaan, että heität vaan kosken keskelle pintakiven päälle nämä esim 3 perhoa kerrallaan makoilemaan... olen varma että taimen hakee ne siitäkin!
Vuosi ja pari kuukautta on tullut sidoskeltua omalla penkillä. Sitä ennen sidoin muutamia kertoja seuran kamoilla.
Minkä kokoiseen koukkuun nuo kuvan perhot on sidotu?
Jos sitä vaikka itsekkin koittas jotain tuon suuntasta sitoa(huom. yrittää)
AI Jopelin poikakin vasta reilu vuoden sitonut. On kyllä ollut kehitys huimaa sitten.
Perho on noin vähän sitoneelle kyllä aikamoinen saavutus, hyvässä opissa olet ollut. Kuhan et vaan liikaa lähde tälle perhonsidonnan pimeälle puolelle, että kaikki osat on joko kovaa muovia,soraa tai liimaa, ni hyvin sä pärjäät.
Koskas sitä kalastusraporttia kuuluu?Himottais tietää miten tuollainen "elävä kuin kivi" perho kalastaa..
Kalastusraportti: nöyrä MP
Ei kuitenkaan vie uskoa perholta, sillä toinenkaan siimanliottajista ei kokenut nykyäkään. Paikka oli Rävykoski.
Pimeä puoli kiinnostaa, mutta huomioikaa, etten käytä liimoja sidonnassa.
Tuon perhon sidoin kokoon #10. Kuten liitekuvasta näkee, saisi perho olla pienempikin, jos luonnollista kokoa hakee.
pienokainen | |
smarir.jpg (145.2 KT) |
No eihän nuo larvat/pupt yms. elä vedessä oikeastaan yhtään, mutta kalaa niillä silti tulee. Miksi ei sitten tuollaisella nymfillä voisi kalaa tulla. Lähes realistinen jäljitelmä kuitenkin kyseessä.
Vai rävyllä kävit, Eikö edes havaintoa kaloista. Muutaman kerran olen käynyt rävyllä keväisin uistinta paiskomassa ja joka kerta on taimenen päässyt näkemään. Perholla myöskin on näkynyt saalista nousevan, kun kattellut perhomiesten hommia.
Ehkäpä rävyn taimenille kelpais joku oranssi tai ylipäänsä räikeä streameri paremmin.
No meni vähän ohi itse aiheen...
Imamar, ei ne oikeat nymfitkään mistään jäniksenkarvasta tehtyjä ole ja silti kaloille tuntuvat kelpaavan
Oletko perza mihin aikaan keväästä käynyt? Kosken avajaisethan ovat joskus huhtikuussa (koski pumpataan täyteen kalaa). Mahtaako Rävykoski sitten olla liian riippuvainen istutuksista, eli kalat käyty syksyllä onkimassa poies.
Edit: Niin ja perukkeessahan oli lisäksi musta antronpupa ja hässäkkä
Editedit: Ja simpullakin kokeilin
Näitä aikoja on tullut käytyä, tosin pari vuotta sitten viimeeksi käynyt keväällä tuolla. Kesällä sitten enemmän.
Kyllähän se aika istutus riippuvainen koski on(yhden luonnon kalan vain saanut ja muutamia pikku taneja, istareita sitten loput)
Tosin nuo vuoden koskessa olleet istukkaat näyttävät jo luonnon kaloilta.
Silleen yleensä käynyt että suvannon reunat on jäässä ja niille pääsee kävelemään. Sitten vaan heittää jotkain ohutta lusikkaa tai lippaa sinne vritaan ja kyllä sieltä se väh. yks taimen on noussut(yleensä erittäin laihoja ja kirkkaita kaloja) Perholla en ole edes kokeillut.
toukokuun alussa on avajaiset ollut ja sillon kalaa nousee kuiville tosi paljon. Tästä pari viikkoa koskesta voikin mitta kaloja saada kunnes kalat loppuu ja sitten ei saa kun särkiä. Siten kun taas uus satsi kalaa jokeen lasketaan niin kala tulee. Keskikesällä sitten noita pikkusia taimenia tulee silon tällön. Ovatko sitten luonnon poikasia vaiko poikas istutuksia, sitä en tiedä.
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?